Prihrana na pametan nacin
Dakle bebac ne piski koliko bi trebao, ne kaki koliko bi trebao, cica maksimalno koliko moze (18 sati na dan), no nije dovoljno. Pada na kilazi ...
Kako pametno odraditi prihranu, a da se ne navuce na istu?
Da li u isto vrijeme izdajati mlijeko do maksimuma, kako ni cice ne bi posustale, nego da se potraznja i ponuda pronadju kroz 10-tak dana. Kako to postici?
:?
Sva iskustva dobrodosla!
Hvala!
:bye:
Re: Prihrana na pametan nacin
Citiraj:
Miljac prvotno napisa
Dakle bebac ne piski koliko bi trebao, ne kaki koliko bi trebao, cica maksimalno koliko moze (18 sati na dan), no nije dovoljno. Pada na kilazi ...
Ona je tek neki dan izasla iz rodilista, jel da? Nakon koliko dana ste ga vagali pa vidjeli da pada na kilazi? I je li pada ili stagnira? Njoj je bila slicna situacija kao meni koliko se sjecam: carski, temperatura i sl. Cini mi se da ne mozes ocekivati u tako kratkom roku da se sve sredi, pogotovo ako je ona iscrpljena od bolesti, stresa i svega. Neka najprije ona dobro jede, puno, puno, puno pije (Divka, bezalkoholno pivo, topli kompoti...) i odmara. Neka se opusti i neka joj netko od poznanika/ca pokaže kako da namjesti dijete na cicu i neka netko bude uz nju dok doji (netko tko joj ne smeta i tko će joj uliti samopouzdanje i po mogućnosti da se još kuži u problem). :) Meni je mali isto nakon sedam dana dobio jako malo na težini. Imao je dosta jaku žuticu i valjda je od toga još malo uljuljan pa bi ubrzo zaspao na cici. Trebalo mi je vremena da to shvatim jer bi on cicu grickao a ništa zapravo ne bi vukao. Tako da ako spava, morate ga buditi. Štipati, škakljati, svašta. :) Dakle, morate skužiti razliku kad bebač jede aktivno a kad samo zafrkaje. :) Mene recimo jako boli i živcira kad mi počne grickati cicu a ne vuče fino. Onda mu dam drugu koja je punija. I ja se izdajam stalno i pijem stalno. :) Cicu koju mu nudi neka ona sama nakon podoja (ili ti. :) ) izmuze do zadnje kapi. Ja si izdajam ponekad i drugu, ne znam treba li to... Možda bebač nema još dovoljno snage pa mu treba pomoći i ponuditi mu izdojeno mlijeko nakon podoja, tako ćeš najbolje znati je li zapravo jeo ili je samo rastezao dojku. :) Ako pohlepno počne jesti izdojeno mlijeko zbači da se nije najeo nego je samo rastezao. :)
To su moja najnovija saznanja. I stvarno je bitna podrška okoline, ne kužim u čemu je fora, ali stvarno pomogne kad netko nešto utješno dobaci. Ah... :roll: