-
odjava :)
drage kolegice i kolege,
mi se svecano odjavljujemo :mrgreen:
danas je tjedan dana da nismo dojili.
ukupan staz - 2 godine i 3 tjedna. :mrgreen:
sto se i kako dogodilo?
noa je do prije nesto vise od mjesec dana dojio neograniceno. doslovno. i nije si nikad i ni u jednom trenutku dojenje sam smanjio, ogranicio, preskocio, previdio, zaboravio etc etc etc... nijednom u skoro dvije godine... mozda, kad bi malo rastegnuli ovo njegovo dojenje, dosli bi bar do jedno tri i pol godine (usporedjujuci s njegovim vrsnjacima koji su sami smanjili na 3 dnevno... jednoznamenkasti broj - sto je to???)
no. ovog ljeta smo uspijeli napokon zatrudniti. kad mi je bilo nekih 6-7 tjedana, mm je otputovao na mjesec dana.
tad sam mu ukinula dnevne podoje. sve. odjednom. bez ikakvih problema. :) vrlo smo jednostavno umjesto cice pili vodu ili se bavili cime drugim...
onda mi je lagano u ovih mjesec dana pocelo smetati nacicavanje. noa nikad nije bio brz i efikasan, vise tip "kafendjije"... sve polako i natenane. no, moje bradavice a ni zivci to vise nisu mogli izdrzati. odmjerila sam i zakljucila da nam nece biti veci problem malo to izregulirati i ograniciti. prvo se poklopilo da je on nocu poceo spavati od nekih 9 pa do recimo 5-6 ujutro. cijelu noc i cijelu vjecnost, za nase pojmove :)
onda sam mu ogranicila jednu dojku po podoju. malo bi se bunio ali je i to proslo prilicno ok. olakotna mi je okolnost bila ta sto ja radim uvijek popodne i do kasno navecer. dolazim doma kad oni vec spavaju pa nisam morala odradjivati vecernje uspavljivanje. ostalo nam je jutarnje i dnevno. kad smo krenuli u vrtic, poceli smo preskakati i dnevno uspavljivanje. ostalo je jutarnje i nekih dva puta tjedno nocno (kad sam slobodna).
onda se proslu subotu noa sam uspavao, gledajuci crtic na mojoj ruci (lezali smo zajedno u krevetu). pricao, pricao i - zaspao. ja u cudu. prvi put u dvije godinu zaspao bez cice a ja bila blizu :shock: :mrgreen:
ujutro smo izveli diverziju, a i spavao je do 7 pa smo odmah skocili na dorucak.
tu vecer (nedjelja) ponovno je zaspao samnom a bez cice...
i onda sam odlucila da je gotovo. cijeli je tjedan bio u vrticu, ja sam radila, nije me bilo za dnevno ni za vecernje, jutro bi se bunio, plakao dok se ne razbudi ali smo to rjesavali doruckom ili bobom graditeljem ;) :lol:
jos nije do kraja prihvatio da cice vise nema. ali je pobuna sve kraca i manje intenzivna. ja sam napretkom izuzetno zadovoljna i ponosna na njega a i na svoj karakter :mrgreen:
ovo nam je bio predivan period u zivotu. uskoro cu ga ponoviti s jednakim gustom... i tome se neizmjerno radujem :heart:
-
ma super da vam je prošlo bez trauma :)
kaj ti nije žao za tandem 8)
-
Ja samo saljem puse malom velikom imenjaku :* :heart:
-
a ja ti cestitam na trudnoci http://www.mainzelahr.de/smile/froehlich/4571.gifi pokusat cu te utjesiti ;) da ces za koji mjesec opet imati sisavca http://www.mainzelahr.de/smile/kinderzimmer/baby1.gif a do tada luftaj milk bar
-
noa pa pa
:)
a mozda se nova i vrati pa ipak bude tandem :)
-
Litala, čestitam na trudnoći.
Grga je sam prestao kad sam ja bila u 2.mjesecu. 2, 6 godina sam ga dojila. Najljepše je kad sve prođe bez trauma, iako sam bila sigurna da ću doživjeti tandem