-
noćna buđenja
Moja prijateljica (nema kompić pa sam ja posrednik) ima bebicu od 4 mjeseca koja se u zadnjih dvadesetak dana, tj. noći budi toliko često koliko se nije budila ni kada je bila stara dvadesetak dana. Ono što tada želi je povući nekoliko puta iz cike i zaspati. Ništa posebno, tj. podoj, onaj pravi je jedan ili dva, a sve ostalo su ovakve "pričice". Probale su i spavanje u kinderbetu i spavanje u maminom krevetu, ali uvijek je isto. Zna li možda netko zašto i kako pomoći? Unaprijed hvala!
-
A da joj nisu možda krenuli zubići ?
-
Ista stvar se dešavala i nama. Do 4 mj. Katja je papala 2-3 puta tijekom noći, rijetko 1x. Bez problema sam je zatim uspavljivala i nastavile smo hajati, ja u krevetu, a ona u kibiju kraj mene. :)
E, onda se taj cijeli raspored pobrkao i počela se buditi svakih pol sat-sat, teško se uspavljivati, stavim ju u kinderbet, a ona par puta se rastegne i okice širom :shock:
Izdržala sam tjedan dana nespavanja, pa sam se jednu noć ustala xyz put, bila sam u nekakvom polusnu i dočekala se umjesto na stopalo, koljenom na pod. Srećom što je MM bio kraj mene i uhvatio me. Od tada Katja haja samnom, osim dok ne pođem hajati, tad je kinderbetu. Ja naspavana i sretna, ona naspavana i zadovoljna. Svaki puta me probudi sa smješkom :love:
Po noći se probudim par puta da ju prebacim s jedne strane na drugu cicu, ali prednost ovoga je što ona nekada papa ili si samo primi bradavicu, a da ja i ne znam, i tako se uspava. Sada je 5.5 mj. stara, kombiniramo kibi i krevet, uglavnom krevet, a sada se period hajanja produžio i do 4 h, ali samo kad je kraj mene.
Može biti da prijateljicinoj bebici izbijaju polako zubići, vruće joj je, otkrije se i tisuću razloga, ali u mom je slučaju to samo bila jedna faza. Bez brige!
:mrgreen:
-
ista stvar kod nas!
prva četiri mjeseca spavala je presavršeno i onda odjednom buđenja non stop, izbio prvi zubić, izbio drugi zubić i sada se opet poboljšalo.......
vjerujem da su zubići ;)
-
od nas isto, mozda je skok u razvoju (mi smo ih imali nekoliko do sada)
-
Sutra ću se čuti s njom pa ću ju izvijestiti o mogućim razlozima, uglavnom, hvala vam puno!