Mama i beba zajedno u bolnici
Pretpostavljam da ova tema spada ovdje. Navodno majke koje imaju bebu do 6mj. imaju pravo na besplatan smještaj u bolnici zajedno sa bebom. Ali navodno to vrijedi samo za majke koje doje. Što je sa onima koje ne mogu dojiti??? Navodno da moraju plaćati punu cijenu. Eto jedna majka je ostala u bolnici, nije da ne doji iz nekog hira nego iz zdravstvenih razloga, pa ju zanima jel to istina i kakve veze ima doji li majka ili ne doji. Nije li bitno da mama bude u svakom slučaju uz tako malu bebu??? Odnosno ono što me prvenstveno zanima imaju li uopće majke pravo na besplatan boravak i ovisi li to o tome je li beba na majčinom mlijeku ili adaptiranom????
Re: Mama i beba zajedno u bolnici
Citiraj:
koalica prvotno napisa
Pretpostavljam da ova tema spada ovdje. Navodno majke koje imaju bebu do 6mj. imaju pravo na besplatan smještaj u bolnici zajedno sa bebom. Ali navodno to vrijedi samo za majke koje doje. Š
A koliko je stara ta beba? Ja sam bila smjestena u takvom "apartmanu" dok mi je mali bio u bolnici (nakon rdjenja pa do desetog dana zivota) i uistinu na vratima apartmana pise da po zakonu tom i tom, clanku tom i tom, mama koja doji smije biti besplatno smjestena sa bebom ukoliko doji. I to sa bebom do sest mjeseci. To naravno ne znaci da ta mama moze biti stalno s bebom, mi smo tamo isle ukupno pet puta na dan na podoje po pola sata. A kako je sa starijom djecom i onima koje ne doje ne znm. Znam samo da smo tamo sve bile iskljucivo dojilje. Jer ako ne dojis sta ces tamo kad ionako ne mozes biti sa bebom. :) Tragicno ali istinito.
Re: Mama i beba zajedno u bolnici
Citiraj:
sbuczkow prvotno napisa
mama koja doji smije biti besplatno smjestena sa bebom ukoliko doji.
Nebuloza. Nespavanje :)