Već sam nekoliko puta to čula za svoga bebača "Vidi se da je to dojena beba" i sad me zanima po čemu se to može viditi ?
(a da u tom trenutku ne dojim ;) )
Printable View
Već sam nekoliko puta to čula za svoga bebača "Vidi se da je to dojena beba" i sad me zanima po čemu se to može viditi ?
(a da u tom trenutku ne dojim ;) )
Sretnem ja nedavno svoju staru profesoricu, pogleda M. i pita kako ga hranim. Ja kažem da samo dojim, a ona sva oduševljena: "Bravo! Vidi se da ga dojiš! Baš je pravi!" On je velika beba, takav je i rođen, al koji su to ostali pokazatelji dojenja, neznam.
odvali osmjeh od uha do uha kad vidi sisu :P
Po koži - dojene bebe imaju puno mekšu i ljepšu kožu
možda toj nekoj koja je to rekla beba halapljivo bulji u sise :mrgreen: :mljac:
:lol:Citiraj:
Mayaa prvotno napisa
Zar je tebe tako danas gledao :mrgreen:Citiraj:
Mayaa prvotno napisa
nije, uvalija se među tvoje :P
e; išla sam nedavno u apoteku kupit pastile za grlo i kažem teti da mi da neke koje su kompatibilne sa dojenjem. ona me gleda i kaže "znam" :/
pitam je odakle zna a ona kaže pa to se vidi. vidim da ili ste trudni ili ste nedavno rodili :?
btw; zgodan ti je ovaj topic... jeste li primjetili da vam malci posebno vole osobito sisate prijateljice? ;)
mit ili istina- bjeloocnica je plavkasta.
sisa-zulj na usni, kako ga zovem (iako ne znam jel ga imaju i bebe koje ne doje)
salu i mitove na stranu, kako Iva veli- po kozi :)
Po maminom bujnom poprsju :roll: MM ponekad ima politički nepodobne komentare tipa "ova beba sigurno nije gladna"
Leonisa - mlijecni zulj nemaju bebe koje ne sisaju ;) (meni je to bas slatko) a ovo s kozom i plavkastom bjeloocnicom nemam pojma, nisam nikad bas usporedjivala drugu djecu s Patrikom.
Istina, ljudi koji put kazu stvari "tek tol'ko" da nesto kazu, pa kad su tako znali mene ispitivati a Patrik je dugo bio buhtla samo takva :lol: isto su na moj odgovor da dojim znali reci "Oooo pa vidi se!" . Ja mislim da su to govorili bez veze, pa ima moja prijateljica kcer koja je na flasi od pocetka, nikad nije bila mrsava. Bas naprotiv.
Jedino po cemu bih ja skuzila na bebi da nije dojena je ako joj je non stop duda u ustima. To je neka vrsta kompenzacije sisanja.
Pa ne znam, meni su se moje nekak "unormalile". Iako su jos uvijek nesto vece nego prije, definitivno to nije onako kao na pocetku (prije skoro godinu dana - djizs kako vrijeme ide...)Citiraj:
ninaXY prvotno napisa
Pa to uopće nije mjerilo! Moja Linduška ima dudu, a totalno je addicted sa svojih skoro 17 mjeseci. Znam još dosta dudača koji cicaju.Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
Ja zapravo ne mogu prepoznati po izgledu bebe da li je dojena ili ne, ali ne jednom sam doživjela da mi kažu da se na mojoj bebi to vidi. Čak mislim da se i meni znalo omaknuti nešto slično s namjerom da izrazim svoje divljenje mami koja doji, u stilu "Ma, vidi se na tom krasnom dečku/ curi da ciki!"- a zapravo su i nedojene bebe jednako slatke i od oka je teško realno procijeniti takvo što. Mislim da je to jedna od špranci, baš kao što je i špranca "Ma, nema veze, glavno da napreduje" ako se neka mama požali da "nema" mlijeka i da nadohranjuje.
ja bi vrlo rado rekla da se dojena djeca razlikuju od ne-dojene, ali mislim da ili nisam dosta vješta ili očite vidljive razlike nema.
možda jedino da su bebe koje su brzo na adaptu malo jače
:?
čula sam da im je glava 'veća'
i djeca moje kolegice su imale dudu od prvog dana i bočicu za čaj, a medicinska je sestra. :/
a dojeni su do godine dana, jer ona radi na pulmološkom odjelu i daje kemoterapiju pa se bojala štetnih posljedicaCitiraj:
Riana prvotno napisa
a sta je to mlijecni zulj?
Onaj bijeli mjehurić na gornjoj usnici, točno na sredini. Nakon nekog vremena pukne, pa visi s usnice. Joj, kad se sjetim... :heart:
aaaaaa, da. nina ima to, a andrea nikad nije imala (dojena svega 2-3 tjedna)
Meni se jedino čini da su dojena djeca manje sklona bujanju u rastu, ono, ko da iz vode izrastu...ma ja to skroz subjektivno...mala nećakinja je u misec dva kad je sa 4 mj.prešla na adaptirano narasla za glavu :shock: bila je najedanput ogromna. Bilo me strah za njenu kralježnicu...ipak je, hvala Bogu, sve dobro...il se to pokaže kasnije kroz život
ja imam jedno nedojeno i dvoje dojene djece i nisam nikad primjetila razliku ni u kozi ni u napredovanju ni icemu.
Ja isto ne vidim razliku. :)
Ovo sam i ja više puta čula, ali baš i ne primjetim.Citiraj:
Riana prvotno napisa
Ni ja ne vidim razliku...Možda nisam dovoljno vješta 8)
Za razliku koju ja vidim moras dojenim bebama skinuti pelenu :lol: - naime, razlika se vidi u kakici koja je boje zita i NIKAD ne mudi. :mrgreen:
pa ja sa jednom pitala tetu koja je to izjavila po čemu se vidi, a ona mi je rekla ko iz topa:" pa po koži, nekako je putrast i rozast i miriši po mlijeku!" :lol: :P
Ma te skrivene znakove znam i ja, ali ovak na prvi pogled, stvarno nemam pojmaCitiraj:
Elly prvotno napisa
nama su sestra i ped rekle da dojena djeca imaju lijep ten...ono u većini....a moj malac dosta dobro "buja".... sad valjda već ima 8kg, 65cm...a i glavica mu je veća od prosjeka 44, al to je genetski na tatu :mrgreen:
sad malo OT da pitam...što se tiče "skrivenih" znakova...hm...nije li stolica načinjena od neprobavljivih stvari, otpada...???
da.
zatoi je za iskljucivo dojenu djecu potpuno normalno da ne kakaju i po 14 dana (osim kad su skroz mali, onda je normalno da puuuno kakaju)
I ja primjećujem da dojena djeca "bujaju". Od moje susjede sinek dobiva po 2 kg mjesečno, moj oko 1,5 kg. Oboje isključivo dojeni. Ona se malo brine, ja je uvjeravam da nema za to razloga, dok je isključivo dojen ne dobiva temelje za "masne" stanice u budućnosti. Malo ćemo pripaziti u drugom polugodištu, kad počne dohrana.Citiraj:
zmaj prvotno napisa
A inače baš ga obožavam tako bucmastog - kad mu tepam "moja buca beba", a punašni obrašćići se razliju u smijeh!
Isto skroz subjektivno, moj dojeni sin u prva dva mjeseca dobio 4kg! Da vidiš kakve su te nogice bile...Citiraj:
makita prvotno napisa
Ali su im bjeloočnice obojici zaista bile plave, ja sam mislila da je svim bebama tako, baš bih voljela ovo provjeriti...
zato ja volim reć da je mamino mlijeko korisnije neg adaptirano...di kakaju svaki dan... :mrgreen: ....štoš??!! kad se nema što za bacit iz maminog :lol:Citiraj:
da.
zatoi je za iskljucivo dojenu djecu potpuno normalno da ne kakaju i po 14 dana (osim kad su skroz mali, onda je normalno da puuuno kakaju)
:heart: :heart: juce smo posjetili jednu malu jednomjesecnu bebu i odmah sam se rastopila na zulj (izmedju ostalog)Citiraj:
Linda prvotno napisa
Lea ga je znala imati u jednoj fazi non-stop sisanja sa negdje 8 mj. totalni flešbek :heart:
Taj bijeli mjehurić je moj bebač imao kad je bio na neonatologiji, s tim mi je prvi put došao na dojenje - dakle to je dobio dok ga ja još nisam dojila...Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Od kad mu je taj put pukao više se nije pojavio.
Dakle nije ni to, jedino ako ga netko drugi nije dojio :?
ko što se već na nekim topicima zna, ja P. nisam uspjela dojiti, naravno ne svojom voljom, ali baš zato mogu reći svoje iskustvo s obzirom na sve već gore navedeno:
- žulj na usni je imao cijelo vrijeme dok je sve obroke jeo na flašicu (većinom moje izdojeno),
- kožu je imao uvijek prekrasnu od rođenja, čak niti prvih dana dok se još nije potpuno isčistio nije imao nikakvih prištića, niti osipa (a što se sve za nevjerne tome, može lijepo vidjeti i uvidom u naš albumić),
-oduvijek je imao malu glavu, (:lol:),
- nikad nije bio niti predebeo niti premršav (naravno bebi špeka je imao kao svaka beba),
- od kad sam zatrudnila, ostale mi cice veće nego su ikad prije bile,
- dok nismo prešli na dohranu, kakao je svaki drugi do treći dan,
- nikad nije dobivao previše na kilaži iako je rođen relativno mali....
eto to je moje iskustvo čisto usporedbe radi
dojena zara:
NIKAD nije imala zulj na usni
nije imala prekrasnu kozu (jako joj je suha)
nije imala plave bjeloocnice
....
Ja bi dodala na sve vaše.,dojena beba je sretna beba. :trep:
A ja dojilica, bezbočicašica i bezdudašica na ovo mogu samo reći: i beba hranjena na bočicu je sretna beba, ako joj se daje ljubavi!
Hoćeš reći da su nedojene nesretne? :roll:
Vertex, pisale smo u isto vrijeme. Uglavnom, slažem se s tobom. :heart: