kada početi sa suprefactom
Drage cure,
Evo danas sam se vratila sa vv, krecem na svoj prvi ivf. Dobila sam suprefact, vaginalete i hiramicin oba partnera od 1 dc. Danas mi je 26 dc, m bi trebala dobiti u subotu, međutim dogodilo se nešto nepredvidivo!!!!
Kad sam došla doma s vv na gaćicama je bilo malo sluzi i krvi, tamnije boje, to je bilo u 5 popodne i sad još uvijek nešto malo ali svjetlije kad se obrišem. Ne znam da li je to m? Nikada nisam dobila ranije, uvijek dobijem 31 dc a danas je 26 dc? Jel moguće kad me je gledao na ultrazvuk da me malo povrijedio pa zato takva oskudna krv? Ne znam sta da radim budući da bi trebala krenuti s terapijom ako je to m!
I nije mi slabo, inače umirem od bolova prvi dan kad dobijem.
Jel imao tko sličan slučaj?
Hvala unaprijed
Hvala cure, jučer je bila nekakva sitna sukrvica, pa sam prije spavanja usprejala u svaku nosnicu jednom. Danas je počela za pravo, umirem od bolova pa sam od danas krenula s vaginaletama i hiramicinom. Valjda će biti sve ok. Nisam vidjela da nitko uzima hiramicin i vaginalete uz suprefact, nije valjda samo meni dao tu kombinaciju.
Kad ću početi s injekcijama? 3 dc moram kod njega.
Re: kada početi sa suprefactom
draga lolinho i ja sam uzimala hiramicin i vaginalete, tako da nisi jedina, a sa inekcijama sam pocela 3 dc, ne znam kako ces ti ali ja sam si davala u trbusni misic, jer kada sam dobila 1 put u ruku sva mi je otrnula i nisam nista mogla s njom, ti vidi kako ces.
draga lolinho i ja sam uzimala hiramicin i vaginalete, tako da nisi jedina, a sa inekcijama sam pocela 3 dc, ne znam kako ces ti ali ja sam si davala u trbusni misic, jer kada sam dobila 1 put u ruku sva mi je otrnula i nisam nista mogla s njom, ti vidi kako ces.
Sad ste me utješile da nisam jedina. Kako ste uzimali hiramicin? 1 tableta dnevno ili sam nesto pobrkala? Sutra cu onda vjerojatno početi s injekcijama, jel ih mogu kupiti u ljekarni u vv buduci da bi ja svakako da mi ih daje sestra?
Sad ste me utješile da nisam jedina. Kako ste uzimali hiramicin? 1 tableta dnevno ili sam nesto pobrkala? Sutra cu onda vjerojatno početi s injekcijama, jel ih mogu kupiti u ljekarni u vv buduci da bi ja svakako da mi ih daje sestra?
VFR kako je prošla punkcija? Sjecam se da si nedavno napisala da si u panici jer ne znas sta te ceka. Sad sam ja u tom stanju. Svi mi govore da se moram pripremiti a ne znam kako, daj molim te par savjeta!
Citiraj:
lolinho prvotno napisa
Pa injekcije dobijaš od sestara, osim ako imaš više od 38 godina i ako si ispucala 3 puta (stimulaciju)
Hvala na odgovoru Ana 29, ja bas puno toga ne kužim jos uvijek. Znači kupujem kod sestre i njoj plaćam? Imam 27 god i ovo mi je prvi put.
Kako to funkcionira nedjeljom, gdje mogu otići da mi daju injekciju?
I ja sam za na VV dobila Suprefact + Hiramicin + vaginalete + stimulacija (Gonali). Čak sam sprej počela uzimati od 2. d.c. jer sam prokrvarila putem do Zg pa je opet sve bilo OK - reagirala sam na stimulaciju školski.
Inekcije ne plaćaš, daju ti ih sestre, ali moraš doći ranije ujutro, oko 7 tako da ih dobiješ prije odlaska sestara u salu (u otprilike isto vrijeme svaki dan, dakle 7-9 sati).
Nedjeljom je također tamo dežurna sestra, mislim od 7 do 8 sati. Ali već će ti one sve reći, pitaj ih jer se možda i tu nešto izmijenilo (mi smo bili lani u travnju).
Platit ćeš samo poslije transfera Ovitrelle ili što ti već dr. propiše. To možeš kupiti kod sestara.
Sretno! :*
Hvala ti Pčelica Mara, ja sam to sve pomiješala! Ovo je super, ja sam računala da se injekcije plaćaju, bas sam luda. Jesi li hiramicin uzimala jednu tabletu dnevno? Nisam sigurna sta mi je točno rekao al mislim jednu.
Gdje si ostala trudna Pčelica Mara? Nisam to nigdje uspjela pronaći!
Puno srece
Citiraj:
lolinho prvotno napisa
Hvala na odgovoru Ana 29, ja bas puno toga ne kužim jos uvijek. Znači kupujem kod sestre i njoj plaćam? Imam 27 god i ovo mi je prvi put.
Kako to funkcionira nedjeljom, gdje mogu otići da mi daju injekciju?
Ništa ne kupuješ dok ti ne kažu. Sve ti je to na uputnicu. Dakle Gonali su ti besplatno!
Sve će ti sestre reći.
Jel hiramicin tablete se piju jedna dnevno ili dvije? I to sam zaboravila.
Citiraj:
lolinho prvotno napisa
Jel hiramicin tablete se piju jedna dnevno ili dvije? I to sam zaboravila.
Koliko se ja sjećam pije se jedna dnevno (nekih 5-6 dana). Mislim da tako piše i u uputama. Hiramicin i vaginalete su protiv mogućih infekcija.
I Lolihno, mi smo uspjeli prirodno. I prvo smo s Rodama podijelili sretne vijesti. Nadam se da ćeš nam i ti uskoro šapnuti nešto lijepo... Do tad, samo hrabro, pitaj sve što ti nije jasno i ne brini - već si vidjela da je ekipa na VV super! :love:
Cure, u strahu sam. Bila sam danas na vv, 2 dc ciklusa mi je, od sutra sam na injekcijama, 3 ampule!!! Zašto tri? Dok me gledao na uzv bio je s njim i drugi doktor i 4 puta su me pitali da li stvarno imam 27 god, očito im nesto se nije svdjelo sto su vidjeli! Šta bi to moglo biti? Možda mi jajnici ne rade ili sta? Luda sam od brige
draga lolinho da ti odgovorim za punkciju, nije da ne boli ali nije tako strasno, ja sam bila sva u panici i strci, ali to sve kratko traje i gotovo, nista strasno, meni nitko nije rekao da poslije punkcije malo naoteknes, tako ako se to i dogodi nemoj biti u panici kao ja, na svu srecu imala sam curu pokraj sebe koja je isto to sve prosla pa sam ju zivkala svako malo. a hiramicin pijes jednu pilulu dnevno (naravno i m), i tako narednih 5 dana. malo sam u zaostatku pa ne znam u kojoj si sada fazi????