Sjedalica za dijete od 16 kg, 2 god.
Za malenu prijateljicu nam je.
Dijete ima 16 kg, nepunih 90 cm, navršava 2 god. Sada nema autosjedalicu jer nemaju auto već dulje u funkciji.
Čini mi se premala 18-36 kg, ali ni ova 9-18 kg nije rješenje jer će do ljeta vjerojatno imati tih 18 kg.
Kombinirana?
Re: Sjedalica za dijete od 16 kg, 2 god.
Citiraj:
ovca_i_janje prvotno napisa
Dijete ima 16 kg, nepunih 90 cm, navršava 2 god. Sada nema autosjedalicu jer nemaju auto već dulje u funkciji.
Čini mi se premala 18-36 kg, ali ni ova 9-18 kg nije rješenje jer će do ljeta vjerojatno imati tih 18 kg.
Kombinirana?
Zar nije skupina 2/3 za 15-36 kg?
Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Citiraj:
Kombinirana?
Da.
Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Citiraj:
Kombinirana?
Je. Ali je 15 kg minimum i istovremeno je kategorija za djecu 3+g. Nije stvar samo u kilazi. Pojas s pet tocaka uporista (odnosno pojas sjedalice) rasterecuje sile po sirini cijelog trupa, dok pojas na tri tocke (pojas vozila, u boosteru) ih koncentrira na te dvije crte. Dijete od dvije godine nema dovoljno razvijenu kosturnu strukturu da dobro podnese taj pritisak, taman i da je doguralo do 15 kg. Da ne velim da je prilicno tesko objasniti dvogodisnjem djetetu da se ne smije izvlaciti van pojasa (a sto je vrlo jednostavno kada se radi o pojasu vozila).
Osim toga, neznam cime se dijete hrani ali da ce nabiti 2 kg u tako kratkom roku, cisto sumnjam. Sjedalica s pojasom (grupa I) ce biti komotno dobra jos barem godinu dana. Ako se moze naci kombinirana za grupe I-II s integralnim pojasom (sjedalica s integralnim pojasom koji se kasnije moze ukloniti i sjedalica se tada koristiti kao booster), onda je to isto dobra opcija, barem sto se ekonomije tice. Ali dijete od dvije godine stavljati u booster i vezati je direktno pojasom vozila nikako nije.
Citiraj:
jer će do ljeta vjerojatno imati tih 18 kg.
a i ovo nije sigurno. moja L. se u posljednjih 9 mjeseci nadebljala pola kila, prirast tezine je sad puno manji nego u prve dvije godine zivota.
Citiraj:
Ancica prvotno napisa
Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Citiraj:
Kombinirana?
Je. Ali je 15 kg minimum i istovremeno je kategorija za djecu 3+g. Nije stvar samo u kilazi.
Osim toga, neznam cime se dijete hrani ali da ce nabiti 2 kg u tako kratkom roku, cisto sumnjam. Sjedalica s pojasom (grupa I) ce biti komotno dobra jos barem godinu dana. Ako se moze naci kombinirana za grupe I-II s integralnim pojasom (sjedalica s integralnim pojasom koji se kasnije moze ukloniti i sjedalica se tada koristiti kao booster), onda je to isto dobra opcija, barem sto se ekonomije tice. Ali dijete od dvije godine stavljati u booster i vezati je direktno pojasom vozila nikako nije.
Da sumiram da li sam dobro shvatila:
Sjedalica npr. Romer Kid 2/3 15-36kg je tek iznad 3g.
Booster je naravno tek iznad 3 g. To je onaj "jastuk" sta se stavlja ispod guze i povisuje je. To nije sjedalica 2/3 npr. Romer Kid, zar ne?
Pitanje-konkretno: da li bolje da moja H ostane u Maxi Cosi Priori xp (vec je stvarno tijesan) bez Isofixa (14,5 kg, 25 mj) ili da ide u Romer Kid sa Isofixom? Koliko sam shvatila, bolje ostati u Maxi Cosi Priori xp ???
Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Da sumiram da li sam dobro shvatila:
Sjedalica npr. Romer Kid 2/3 15-36kg je tek iznad 3g.
Da.
Citiraj:
Booster je naravno tek iznad 3 g. To je onaj "jastuk" sta se stavlja ispod guze i povisuje je. To nije sjedalica 2/3 npr. Romer Kid, zar ne?
Ne. Booster u nasem zargonu (sluzbeno su "sjedalice za ovu ili onu grupu") je sjedalica, s naslonom ili bez, koja nema svoj pojas vec se i ona i dijete vezu direktno pojasom vozila. Znaci, Romer Kid je isto booster.
Citiraj:
Pitanje-konkretno: da li bolje da moja H ostane u Maxi Cosi Priori xp (vec je stvarno tijesan) bez Isofixa (14,5 kg, 25 mj) ili da ide u Romer Kid sa Isofixom? Koliko sam shvatila, bolje ostati u Maxi Cosi Priori xp ???
Malo mi je tesko zamisliti da je djetetu od 14,5 kg pretijesno u Prioriu. Jel je vezete u jakni ili bez?
U svakom slucaju ona nije spremna za booster, u ovom slucaju Romer Kid (KidFix s isofixom).