Totalno sam se pogubila...
Drage moje, evo i sam naslov govori – osjećam da sam se totalno pogubila...
Imam dijete od 1,5 godinu (ja radim, čuva ga teta čuvalica).
Ja sam vam tip „zabrinute majke“ i to me je jednostavno iscijedilo...osjećam da moje dijete ispašta zbog moje stalne napetosti (što nije jelo dovoljno po mojoj procjeni jer odmah pomislim da mu nije nešto, što se sva isprepadam kad se spotakne jer mislim da će odmah glavu razbiti, što čim se malo zakašlje ja sam sva u filmu da će se razboliti, po noći na svaki i najmanji šum ja ga pregledavam – je li pokriveno, je li toplo...sama sebi odavno idem na živce, jaaako sam umorna, na poslu mi je teško funkcionirati jer sam i neispavana...i sve sam ja to tako mogla vući (ali vrč ide na vodu doke se ne razbije)...sad već duže vrijeme čim se vratim kući moje dijete se iz dobrice pretvara u malu zloću (histerizira, plačljivo je, problem je promijeniti pelene, oprati ruke, obući za šetnju, skinuti jaknicu poslije šetnje...nekad bih rekla da samo cendra i to pojačava moju frustraciju i osjećaj krivnje da sam najlošija mama na svijetu...Mogla bih komotno reći kako se uopće ne znam postaviti u tim situacijama...zadnjih par dana sam na rubu plača jer se pranje ruku pretvara u horor kao i bilo koja druga radnja i ja ga ne znam umiriti da to obavimo „što bezbolnije“...Po noći se već dugo vremena budi – to budno stanje traje i po dva sata tako da počinjem raditi veliku grešku, a to je donošenje iz kinderbeta u krevet (kad bi bar to pomoglo, nego se dijete tu igra, viče, kao da je podne...radim grešku za greškom i svjesna toga opet ih ponavaljam...Noćas sam ga vratila u kinderbet nakon što me dva puta doslovno nokautiralo ali je u krevetiću šokirano toliko tužno plakalo da sam ga istog trenutka uzela ponovno u naručje, ali ne ide pa ne ide umirivanje...na posao sam otišla slomljena i jako tužna što tako u zadnje vrijeme ne funkcioniramo zahvaljujući mojoj napetosti i iscrpljenosti uslijed toga, a dijete osjeti i totalno se drukčije ponaša s tetom nego sa mnom.
Nedavno smo stjecajem okonosti bili par tjedana sami preko dana i to je sasvim druga priča (druga mama i drugo dijete – onakava kakvom ga teta čuvalica opisuje)...vikend je opet priča za sebe...kad smo i MM i ja skupa – loše funkcioniramo iz silne želje da sve bude; ok na kraju smo kao sapeti i dijete opet kao da bira stranu...čim je nešto trči drugom roditelju...
Svašata sam vam napisala, zbrda-zdola...baš me kriza čopila...jednostavno, želim pod hitno biti bolja mama...imate li vi sličnih kriza?!