Interesira me jel vas slala ped. sa bebom u lab. na kontrolu krvne slike i urina?Moja N sad ima 6,5 mj. i na zadnjoj kontroli prije tjedan dana dala nam je uputnicu.
Printable View
Interesira me jel vas slala ped. sa bebom u lab. na kontrolu krvne slike i urina?Moja N sad ima 6,5 mj. i na zadnjoj kontroli prije tjedan dana dala nam je uputnicu.
mi smo bili sa 3,5 mjeseca na redovnom pregledu (hvala Bogu da me poslala) i otkrili u mokraći E.Coli :( na vrijeme, prije još veće katastrofe...
Na tome sam zahvalna...
K. će uskoro godinu dana i nikad nije bio bolestan. Zanima me trebam li zdravom djetetu rutinski napraviti krvnu sliku s godinu dana (željezo i te fore) ili nema potrebe ako je sve super?
Naša pedijatrica standardno šalje svu djecu s navršenih godinu dana na provjeru krvi i mokraće.
ja sam htjela više puta, čisto da vidim kakav je ispod kože ;) , pedijatar to smatra mučenjem djeteta ako je zdrav. ipak smo dogovorili da mu izvadimo krv ovih dana (14 mj. ima).
Naša pedica svu djecu sa 6 mjeseci šalje na KKS.
Baš sam ponovo nazvala našu ped. i pitala u vezi te uputnice,kad trebem otići obaviti te preglede,jel to nešto hitno i s razlogom,pa mi je ona rekla da nije i da to moram obaviti prije slijedećeg sistematskog sa njenih navršenih 9 mj.To je kod nje redovna kontrola KKS i urina kad bebe navrše 9 mj.Meni to i paše jer i mene nekako interesira jel sve ok mada na oko izgleda da je,al ko bi znao..
Jesus, nama to nikad nitko nije niti spomenuo a redovni smo na sistematskim pregledima. LK se prvi put razbolila sa 17 mjeseci, dobila je gripu a ni ova ovdje pedica gdje smo se preselili joj ne bi bila vadila krv da ja nisam nakon 5 dana temperature insistirala cisto da vidimo da se nije nakalemila neka bakterija. Je li se krv i mokraca stvarno bebekima vade na sistematskom?
ovisi o pedijatrici, ja sam isto čula da neki/ neke ne šalju...
ja bi samo nadodala... čim ranije, to dijete lakše podnese... :/
kod nas ne, niti jedan nije imao sistematski s 9 mj, samo redovito savjetovalište
rutinski vaditi djetetu krv bez sumnje na patologiju- no thanks !
A zašto mislite da je to tako strašno izvaditi djetetu krv?Kaj se to ne pikne samo malo u prstić?Nije da sam manje od vas osjetljiva prema svom djetetu,al mi se sve to ne čini baš tako strašno,pogotovo ako je to za njihovu dobrobit.Čula sam hrpu slučajeva da se takvom rutinskom kontrolom otkrije neki problem na koji nije ništa ukazivalo.Ja sam uvijek za provjeru!
Kako se bez vađenja krvi može utvrditi eventualna anemija, znaš li?Citiraj:
kinder prvotno napisa
Samo sumnja.Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Blijede sluznice, umor, nedostatak teka, zaostajenja u razvoju, ubrzan rad srca,...
Niti ja ne dam djetetu ništa vaditi rutinski.
Prema ovom što si napisala, nemam ni najmanjeg razloga za strah. Hvala. :)
meni je pedijatar rekao da (ipak) nema potrebe vadit KKS iz vene, nego da lijepo odemo u privatnu ustanovu, platiš 50 kuna i izvade ti KKS iz kapljice krvi iz prsta.
divnoooooo :heart: :D
to je i mene zanimalo. Ian nije bio (osim prelađen) nikad bolestan u 3g4mj koliko sad ima :D
mislim da mu neću niš rutinski vaditi
Pa nama su na uputnicu za KKs vadili krv iz prstića :? .Citiraj:
Andora prvotno napisa
Meni je draže da mu napravi KKS i vidi hemoglobin, nego da mu napamet daje željezo (bljedunjav, isključivo dojen, brzo napreduje, mama anemičar - dakle sve predispozicije za manjak željeza, ali ipak mu željezo ne treba).
S Dorom me pedijatrica poslala kada je bila 6 mj. stara jer je htjela provjeriti željezo. Bilo je nisko ( kao što je i uobičajeno u toj dobi ) i dala joj je željezo koje eto još uvijek stoji neotvoreno u frižideru.Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
S godinu dana je ponovno bila na kontroli i željezo je bilo više nego odlično :)
I nama su u Domu zdravlja vadili krv iz prsta. Ja imam manjak željeza od puberteta ali Toni nema problema sa željezom.