...Karlo je u fazi da kad ga god šta pitamo on odgovara s NE...hoće Karlo jesti?...."ne etiii..",hoće Karlo piti..."ne piiiiittiiiii"......hoće Karlo spavat?...."ne pavaaaaat"..itd itd.....imali tu fazu? :mrgreen:
Printable View
...Karlo je u fazi da kad ga god šta pitamo on odgovara s NE...hoće Karlo jesti?...."ne etiii..",hoće Karlo piti..."ne piiiiittiiiii"......hoće Karlo spavat?...."ne pavaaaaat"..itd itd.....imali tu fazu? :mrgreen:
Naravno!!!
Laia je cak jedno vrijeme odgovarala pristojnije: Ne bih!
Izluđivalo me ponekad, ali faza kao faza... :heart:
Naravno, ta faza mi je jako poznata. Trik koji barem malo pomaze: pitaj tako da ne moze odgovoriti sa da/NE, nego odabrati. Npr. Karlo, hoces piti sok ili mlijeko? Karlo, hoces jesti kumpir ili tijesto? Itd...Naravno, ne pali u svim situacijama, ali kod nas nekad pomogne.
mi upravo u njoj.
hoces jesti? nje!
idemo spavati? nje!
volis mamu? nje!
jesi ti moja srecica? nje!
:lol: uh, virujen da vam nije lako, al moran se nasmijat na ovo...ajme sta nas jos ceka...Citiraj:
sandraf prvotno napisa
Mi smo u fazi sve sa DA. Pa ti znaj? Jesi li gladan ? DA. dam mu jesti on kaže blje, jesi li žedan ,DA, dam mu piti on kaže blje itd. Jedino za spavanje uvijek odmahne glavnom. :) Teške su te faze, a dolaze i prolaze da me već zbunjuju.
:lol: :lol:
ja sam probala drugu metodu. nisam pitala "hoćeš li?", nego sam samo rekla:
ja idem ručati. kikica neće ručati... (i uzela sam samo svoj tanjur)
ja idem u šetnju. kikica neće u šetnju... (išla sam se obuti)
itd...
a onda je bilo: :shock: OCE, OCEEEEEEEE!!!!!!!!!!
Mis mo nauchili da treba reci ne mogu umesto necu i ne volim umesto bljak. Oba se, naravno, odnose na hranu. Za shetnju nikad nema necu :lol:
ovo sa ne pali kod tonceka.npr bas se nece premotati...ok nemoras mama ce uzeti pelene i ide se motati...i evo ga...neeee toni ceeeeeeeeeee, i tako redom...mali se pali na to ko lud :lol:
Kod nas to nije faza, kod nas je to normalno, valjda prva svjesna rečenica je bila ne, i ona uvijek odgovara sa ne, na sve, a kad hoće onda se smješi i šuti, ne bi ta rekla da, ali opet, dobro je to, nek se odmah u životu nauči reći ne ;)
a kad joj nešto ne paše(bilo što) kaže, ne doblo. Ne znam od kud joj to, ja uopće nisam osoba koja govori ne, niti je se ona naslušala te riječi :?
Slatko mi je to, ali pitam se hoće li ikad naučiti reći da :)
i mi smo u toj negacijskoj fazi već duže vrime. :mrgreen:
šta god pitam: pa ne (obavezno se nadoda ovo -pa-)
pa da, čujem samo kod onga šta njoj odgovara (aj makar tu da čujem) :D
Djeca su nam na dobrom putu izgradnje stavova! :mrgreen:
Samo da mi je cuti kad joj ponudim kocku cokolade: neeee
nista se ne mijenja.Citiraj:
jacman prvotno napisa
zach ne govori 'ne', vec 'nece'.
i kada mu nudim nesto da jede uzima rukicom, stavlja u usta i punim ustima progovara 'nece'. :mrgreen:
Kad nešto neće- uglavnom ignorira i pravi se da ne čuje i ne vidi. Ako je riječ o hrani, naglo rukom pomakne tanjur (inače jede sve redom).
Najnovije je da ignorira kad mu se obraćam, osim ako govorim iskrivljenim glasom (dubokim ili visokim). Ima 10 dana da me ne želi ni poljubiti...mislila sam da će ta faza doći tek u pubertetu, a ne u drugoj godini života. Ali valjda će brzo proći...
moj P. je isto od svog prvog dana vikao neeeee (nažalost pogotovo kad sam ga u rodilištu pokušavala dojiti, a on je upravo došao s flašice :( )
međutim u onu pravu "nje" fazu smo došli prije kojih mjesec dana, ali to se odnosi samo ako stvarno zapravo nešto neće (što je naravno vrlo često), dok ako nešto hoće nikada neće reći da ili oće, nego samo rukom pokaže što hoće uz onaj njegov mudri smješak krajičkom usana.
Kad treba izaći iz kade ili sići s ljuljačke pitam ga:
- Patrik, idemo van (doma)???
- on, naravno "Njeeee",
- onda ga pitam: a kad ćemo ići van (doma)? Sutra?,
- a on naravno kaže: "Sutja!!!"
moja ima novu foru. a i inace joj je taj "ne" iz novijih bisera, al vec dva dana, kad zeli naglasiti "ne" digne i prstic (kaziprst) u zrak. onako strogo, determinirano, s mrkim pogledom i nema vise razgovora. (u stvari se radi o kopiji mojeg "ne" kad krene prema spaheru, wc skoljci i slicnim situacijama).
za krepat :lol:
Moja je u toj fazi već 2 godine (sa ima 3god 10mj).
Sve je NE
I doma i vani.
Tko god joj nešto kaže ona ne, neću, nisam.
Lani je bila nešto ljuta i sretnemo susjedu i ona kaže V
-imaš lijep šešir
A moja V
- nemam (i frkne šešir na pod)
A ova nastavi
- imš lijepe sunčane naočala
A V uzme naočale, ali se suzdrži i samo ih da meni u ruku
- nemam lijepe naočale
A susjeda se počne smijati i kaže
-V imaš lijepe gaćice
Ipak ih nije skinula, ali nije znala što bi, na koji način pokazala svoju negaciju, pa se samo uvrijeđeno odmaknula od nas.
:lol:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Mi imamo svakojakve NE faze i uopce ih vise ne dozivljavam tragicno iako me to dosta umara. Kad Roko pocne NEkati ja moram barem 10 puta ponoviti zasto moramo oprati ruke, pa presvuci pelenu pa dati mami ruku u setnji , dok on vice NECE,NECE i tako u nedogled!!
aleksandra70vanja, ovo što si napisala mi zvuči vrlo poznato u sličnim situacijama s mojom princezom K. :lol: Također smo u NE fazi, ali ponekad je to više izraženo, a ponekad u manjoj mjeri. Pokušavamo s pitanjima u kojima joj nudimo izbor ili-ili, ponekad kao što je sorciere napisala, naglasimo K. neće sada ručati, neće obuti papuče, oprati zube i sl. Zna se dogoditi da mi veselo kaže: "Dobro, neću to, jer si ti tako rekla." i ode. :P Hmmmm, mali filozof!
neki dan, nakon jedno desetak ne, pitam ja njega, pa dobro jel mi molim te možeš reći da?, sav iznenenadjen, zamisli se i pukne najglasnije ne!
I ja se počela smijat, odustala...
slično mome :lol: :lol: samo sto moj ne govori i ne ignorira, nego mase glavom ljevo desno, i kad ga trazim pusu zadnjih dana, on mi prdi ustima i neda... sto god mu ponudim on odbija...Valjda ce ga to proc :)Citiraj:
sis prvotno napisa
Karlo je u fazi da, cak i na svako moje ne, njegova bude zadnja daaaaaaaaaa
Tako zvana faza "NE". Faza ko faza, došla i prošla.
Sljedila faza neću, nemoj, moram, trenutno u fazi "ja ću"....za poludit.
I mi smo u toj zločestoj "neće"fazi...
idemo papati-"neće papati"
idemo spavati-"neće pavati"
idemo u šetnju-"neće šetnju"
odemo se presvući-"neće svućii"
i tako u beskonačnost (iako su nam ove četiri najdraže)
Ali ja sam još uvijek tvrdoglavija :lol: pa je moja zadnja "E baš hoće, hoće..." I ona popusti...
Probaj mu ponuditi alternativu, neka sam odabere.
Uostalom, zašto pitati hoće li jesti?
Ako je doba za ručak, postaviš stol i pozoveš ga. Ako ne želi jesti, zamoliš ga da vam pravi društvo. Ako ne želi ni to, nek se igra neko vrijeme sam dok vi poručate..
Nisam radila neki problem oko "ne" faze.. (ni bilo koje druge). K. otkriva svijet. I svako to ponašanje je ok.
Dobrodošla u klub!
I moj zna samo za NE!!
Najčudnije mi je bilo kad bi se probudio ,ja dođem po njega,a on neće da ga izvadim iz kindaća, al neće ni ostati u njemu! :x
Ja sam Mihi cak dala nadimak Azrijel, jer mu je svaka druga..njeeeee
kod nas je isto apsolutno sve NEEEEEEEEEEEEEE!!! :mrgreen: