Da li je potrebno miksati hranu?
što mislite da li bebama potrebno mixati i usitnjavati hranu?
ili ih uvoditi u svijet dohrane onako malo po malo
mrvica jedna
pa komadić
pa žlica ovoga
pa žlica onoga
pa zalogaj ovoga...
ako mixate hranu zašto mixate? jer beba lakše pojede? jer je vama lakše tako ju nahraniti?
da li ste sigurniji da će tako pojesti nešto veću količinu nego da pojede tri mala komadića krumpira ili mrkve?
zato što mislite da treba?
ima li neka teorija o ovome...
Re: Da li je potrebno miksati hranu?
Citiraj:
što mislite da li bebama potrebno mixati i usitnjavati hranu?
U načelu nije potrebno miksanje, dovoljno je zgnječiti vilicom u početku.
Citiraj:
ili ih uvoditi u svijet dohrane onako malo po malo
mrvica jedna
pa komadić
pa žlica ovoga
pa žlica onoga
pa zalogaj ovoga...
Malo po malo upoznavati ih s novim okusima i teksturama.
Citiraj:
ako mixate hranu zašto mixate? jer beba lakše pojede? jer je vama lakše tako ju nahraniti?
da li ste sigurniji da će tako pojesti nešto veću količinu nego da pojede tri mala komadića krumpira ili mrkve?
zato što mislite da treba?
Na žalost ja sam jedna od onih majki čijem dijetetu se diže želudac (još uvijek :roll: ) od najmanje grudice hrane, tako da sam samo zbog toga prisiljena sve miksati. Jedva čekam da prođe ta faza i da može papati normalnu hranu, a ne neki gnjecavi neidentificirani miks. I ne, sigurna sam da ne pojede više. Zapravo jede jako malo od dohrane. Stvarno nam dohrana ide puževim korakom.
Citiraj:
ima li neka teorija o ovome...
Ne znam da li postoji teorija. Ja sam si to jednostavno objasnila. Neka su djeca ranije, a neka kasnije spremna za dohranu. Moje dijete je u ovoj drugoj grupi i ja još čekam onu pravu spremnost na taj korak u njegovom životu. Imamo ciku pa nas zapravo za to više i nije tako puno briga. Moram priznati u početku me to brinulo. Sad smo super. Kad bude htio počet će papati i veće komade hrane.