Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
meni je ideal da dijete sve napravi u skoli, i da ja ne moram s njim obradjivati skolsko gradivo
ovo sam izvukla iz konteksta, ali se često ponavlja u roditelja
Imam dojam da se puno roditelja boji da će djeca biti preopterećena ukoliko ih zaposle rješavanjem dodatnih matematičkih zadataka, neki uopće ne žele imati posla s dječjim školskim zadaćama i sl.
Već sam na početku rekla da pisanje zadaće i obrada gradiva ne mora nužno biti "sjedenje za pisaćim stolom i buljenje u knjigu sat vremena bez prestanka"...
Matematika se može ponavljati i dok vam djeca pomažu u kuhinji, dok šećete prirodom; pjesmice se recitiraju tijekom vožnje u autu; postoje didaktički materijali koji mogu pomoći u učenju hrvatskoga ili stranog jezika itd.
I dalje smatram da se cjelokupan odgoj i obrazovanje ne smiju prebaciti na učitelje i na školu, nego je na roditeljima da s djecom rade i uče do dobi kada će ona biti sposobna samostalno izvršavati školske zadatke i učenje; a kada djeca porastu do te dobi na roditeljima je da ih potaknu na usvajanje dodatnih znanja koja nisu propisana školskim programom.