-
kada na nosacu
da li se stavlja na plocice?
opet problem sa investitorom koji hoce da je stavi na nosac, ali ispod ne i polocice.
znaci od njega da skrenes s' pameti :x
da li je ko video tako nesto. krecem u borbu, ali da ne lupam ako ima i te varijante.
ja koliko znam prednost i jeste sto je ispod plocica i sto nema vlazenja, dostupnost cevima itd..
prvo nije da da stavim kadu sa nosacem, onda kada sam nasla razlog da uzidam kadu on poceo da me moli da je ne uzidam jer je ugaona pa je problem sa keramikom. odaberem varijantu sa maskom i nosacem, e, sada je problem u plocama..
grrrrr :x
-
plociama, sorry na greskama ima ih jos par :mrgreen:
-
plocicama.
sada idem da se stidim zbog svih greski u pisanju..
vidi se da sam ljuta.
-
Čitam i čitam al nikako da skužim, aj ti lijepo sve ponovi pa ću ja pitati majstora - MM :mrgreen:
-
ak sam ja dobro shvatila, ti bi htjela da ti on ispod kade stavi pločice :?
to se ne radi.
-
Pa ne znam. Ja ispod kade imam pločice,
a i moji roditelji u obje kupaonice.
Radi se o kutnim polukružnim tuš kadama.
-
Kod nas je ovako: kupaona1 - trokutasta kada na nožicama s pločicama ispod, kupaona2 - uzidana normalna ravna kada bez pločica ispod. Ne znam jesam li sad zakomplicirala, ali eto ...
-
hvala na odgovorima!
sigurna sam bila da po pravilu idu plocice. raspitala sam se danas i definitivno se stavlja na plocice.
hvala i izvinite na zbrci.
-
Slušaj struku. Mene.
Naravno da si u pravu. U kupaonu se postave pločice, a onda se montira kada sa oblogom. Definitivno. Sigurno.
A ti majstoru reci da ti plačaš njega da napravi kako ti kažeš.
-
Mislim da te dobro savjetovao da staviš oblogu na polukružnu kadu, a ne da je uzidavaš. Nije ni toliko problem postavljanja pločica na polukružnu kadu, nego u slučaju većeg kvara, moraš onda razbiti te pločice, a ovako s e samo obloga skinei kasnije ponovno vrati.
-
ako kada ima svoj nosac i plast ne smijes je uzidavati. ona mora ici na potpuno poplocan pod i zidove. (muz mi vodoinstalater, pa sam kompetentna :mrgreen: )
nije samo problem u kasnijem razbijanju plocica ako treba intervenirati ispod kade (otkaci se sifon - i to se desava, pukne nesto ili sl....) vec je problem i montirati npr. kabinu na takvu kadu. ona je predvidjena da ne ide pod plocice i kad ode, kabinu ne mozes namontirat da si pita...
sretno s majstorom ;)
-
Evo ja se bavim prodajom istih i potvrđujem ovo što su ostali rekli. Kada s oblogom montira se na noge koje se kupuju uz kadu. Kada se montira na već postavljene ploćice.
Kod pravilne montaže i fiksiranja kade na njene noge, kada je čvrsta, sigurna i nema drugih problema.
-