Stolica nakon uvođenja dohrane
Nadam se da vam neće smetati što pišem o ovome ovdje, ali čini mi se najprikladnije mjesto.
Kakva je stolica kod vaše djece nakon što ste krenuli s dohranom? Mi smo počeli prije mjesec i pol i čini mi se da nikako ne dolazimo u normalu. Prvo dva-tri dana ne kaka i bude baš nezadovoljan, zatim iskrca formiranu hrpu, kao_veliki_sreća_tatina, a onda iduća tri dana kaka neprestano, u svaku pelenu, s tim da su pojedine baš tekuće. Jede jabuku, krušku, mrkvu, tikvicu, krumpir, palentu, rižu i proso s tim da pokušavam kombinirati ono što otvara i zatvara u istom obroku (kruška i riža, mrkva i palenta) i trudim se da to sve skupa bude nekako izbalansirano. Jede dva do tri mala obroka dnevno i dosta doji. Što je uopće u ovoj fazi normalna stolica?
stolica po uvođenju dohrane
napunili smo 6 mj (5.10.06) i poceli sa dohranom +cica nakon svakog obroka. prvo je probala rizine pahuljice u mljieku, bilo joj je super fino. zatim (kršitelj koda) kasicu jabuka-mrkva i sada prije 4 dana mlada mrkvica od (kršitelj koda)a. i glupa mama (ja) pustila bebi da smaze cijelu teglicu. bila joj fina . jucer nije upoce kakala samo je pokusavala, a danas uz urlike malu kobasu. skuhala sam joj slatku kamilicu i malo joj davala na zlicicu jer moja cura ne zna piti na bocicu . i kaj sad da joj dam za rucak? svega me strah. da joj pokusam dati voće za rucak?? sljivu, krusku ?? help
ps. imam (kršitelj koda)ove bocice i u pocetnim danima kad nam je dojenje bilo koma pila je na dudu, a sad kao nece! kako da joj dajem cajeke ili sok?
Re: stolica po uvođenju dohrane
Citiraj:
dvije cure prvotno napisa
skuhala sam joj slatku kamilicu
dvije cure, ajde, molim te, pokušaj izbjegavati šećer kod ovako malih curki: veća je šteta od njega nego od nekakanja.
pomoći može da se ti napiješ soka od krušaka, marelica, šljiva, da skuhaš kompot od suhih šljiva...
znači, bilo što što bi tebe otvorilo i preko mlijeka će doći do bebe.
Čitam i čitam...,
al ne nalazim odgovora. Mi se dohranjujemo već 2 mjeseca. Počela davati nešto osim cice sa skoro punih 8. mj. zbog obiteljske amnamneze teških alergija. Do tad divota od probave , do 6 mjeseci 2-4x dnevno, a i nadalje svakodnevno. Od početka dohrane muka i mukica. Po nekoliko dana ništa pa dam šljivu pa se taj dan izmuči ( po mali tvrdi frcoljak 4 puta pa onda jednom puuuno, a sve uz muku). Ugl. jede voće ujutro,a ručak povrće s rižom. Molim iskusne mame odgovor:
1. Da li neka žitarica uravnotežuje probavu ili otvara ?(do godine dana ne namjeravam davati ništa s glutenom zbog teških alergija u obitelji)
2- Koliko na njenu probavu još uvijek utječe ono što ja pojedem? Ima 10 mjeseci i puno cica. (Frendica mi kaže da ona dnevno smaže pol čokolade i kekse, a da joj mala nema problema s probavom?!)
Pomoć i savjete molim! :)
stolica nakon uvođenja dohrane
Još jednom molim iskusne mame za odgovor na ovo pitanje:
Koliko na bebinu probavu još uvijek utječe ono što ja pojedem? Ima 10 mjeseci i puno cica. (Frendica mi kaže da ona dnevno smaže pol čokolade i kekse, a da joj mala koja također cica nema problema s probavom?!)
Re: stolica nakon uvođenja dohrane
Citiraj:
EvaMONA prvotno napisa
Još jednom molim iskusne mame za odgovor na ovo pitanje:
Koliko na bebinu probavu još uvijek utječe ono što ja pojedem? Ima 10 mjeseci i puno cica. (Frendica mi kaže da ona dnevno smaže pol čokolade i kekse, a da joj mala koja također cica nema problema s probavom?!)
Ja sam jela gomile čokolade za kuhanje kad je T. imao oko 5-6 mjeseci i nisam nikad primjetila da mu smeta.
Hvala
na ovako ohrabrujućem dogovoru. Stvarno ne mogu stalno paziti što jedem.
Hej,
iako moja beba još uvijek cica ( dakle nemam iskustvo hranjenja bočicom) mislim da je to sasvim razumna količina hrane, a nikako previše za dijete. Ako bebi tako paše to ti je najbolji znak. Pa ne možeš joj dati samo 3 obroka dnevno kako god okreneš.