-
Problem s autosjedalicom
Dobili smo Brevi GrandPrix 0-18 autosjedalicu. Htjeli smo ju čim duže držati okrenutu u smjeru obrnutom od smjera vožnje, ali s obzirom na sjedala, u tom položaju kada bi trebao biti u poluležećem položaju on sjedi. Kada ju okrenem prema naprijed položaj je super. Problem je što J. uvijek zaspe u autu, pa mu u sjedećem položaju glava padne naprijed. Da li je to moguće kako riješiti osim okrenuti autosjedalicu. Ima li tko iskustava?
-
mi imamo jastuk u obliku slova "U" koji se napuse i stavimo oko vrata adrianu kad zaspe.
-
ja sam svom škorpionu 2003 neki dan okrenula stolicu jer mu noge tuku u sjedalo...a da...imala sam isti problem :/
-
Janoccka, problem o kojem pricas je ucestali kod kombiniranih autosjedalica, odnosno autosjedalica koje se mogu montirati i prema nazad i prema naprijed.
Super je vidjeti da nastojis svoje dijete vezati prema unazad koliko je god to moguce :)
Jako je vazno da se kod autosjedalica koje su okrenute prema nazad postigne taj magicni nagib od 45 stupnjeva (tako da dijete ne lezi a niti mu glava ne pada prema naprijed).
Ponekad je tesko postici taj nagib zato sto su autosjedalice dizajnirane kao da sjede na vodoravnoj povrsini, a sto vecina sjedista automobila nije. Sjedista su dizajnirana za nase straznjice sto znaci da su udubljena pa to poremeti montiranje autosjedalice.
Ono sto trebas napraviti je uzeti rucnik/dekicu ili nesto slicno, zarolati je jako cvrsto i podmetnuti pod autosjedalicu (obicno blizu naslona sjedista zato sto je sjediste tamo udubljeno) tako da podignes prednji dio autosjedalice (onaj dio gdje su djetetove noge). Debljina potrebne "role" ovisi o udubljenosti sjedista - ako je potrebno, uzmi dvije-tri dekice/rucnika, preklopi ih zajedno i zarolaj (nemoj naslagivati rolu na rolu jer ce iskliznuti).
Sa tom podmetnutom "rolom" montiraj autosjedalicu (nemoj zaboraviti nasloniti se na autosjedalicu svom tezinom kada ucvrscujes pojas).
-----
ninochka, noge ne igraju ulogu u sigurnosti autosjedalice (barem ne u ovom smislu) i nemoj se po njima ravnati u odluci da li da bebu okrenes prema naprijed. Neke bebe su jako dugacke i moguce je da nisu spremne za okretanje prema naprijed cak i kada im noge pocinju doticati naslon sjedista.
-
O tome sam i ja razmišljala... samo što nisam bila sigurna da li to smijem napraviti da ne narušim sigurnost autosjedalice. Ali kada to kaže Ancica :D , puna povjerenja se sutra bacam u akciju. Zahvaljujem!
-
:D
Super, i nema na cemu :)
-
nasa sutosjedalica ima posebnu ruckicu koja ako je podignuta mijenja polozaj sjedalice unazad. bas kao sto ancica opisuje da se uradi sa peskirom/dekom ili necim slicnim.
mada ponekad i pored toga imamo isti problem sa padanjem glave ili cak pokusaja da se sjedi :? :shock:
-
tamy, ako je naslon pod 45 stupnjeva onda glava ne bi trebala padati prema naprijed. Cak i kod takvog sistema koje ima tvoja autosjedalica (mislim da u stvari imaju slicne sisteme, razlika je samo u nijansama :)) ponekad je potrebno podmetnuti "rolu" i kad je autosjedalica u "najlezeckijem" polozaju.
kaj se tice pokusaja da se sjedi, ako je beba dovoljno cvrsto vezana (izmedu prsnog kosa i pojasa mozes ugurnuti najvise jedan tvoj prst) i pod 45 stupnjeva, nemoj se uzrujavati ako pokusava dici glavu (odnosno gurnuti naprijed), to ne stvara nikakav problem. Ako se dijete moze postaviti samo u sjedeci polozaj (znaci, trup je u skoro uspravnom ili uspravnom polozaju) onda to znaci da ili nije naslon pod 45 stupnjeva ili je pojas prelagano zategnut.
-
Ančice jesi li vidjela današnji članak u Večernjem o autosjedalicama.
Pretpostavljam da jesi jel ipak se spominje Roda, a mislim i ti.
-
ma znam ančice, ali on sada ima 11 mjeseci, 9,5 kila i hoda već mjesec dana pa mislim da je ok, a stvarno mu smetaju noge
-
ninochka, ako hoda onda pretpostavljam da se moze sam dici u stojeci polozaj (uz pomoc kauca ili sl.) pa je onda OK :) naravno, ako je vasa autosjedalica ok okrenuta prema naprijed za dijete od 9,5 kg (neke su dizajnirane za tek od 10 kg)
brigita2, jesam :D
-
stolica je ona od 0-18, pregledavala si u jednoj od onih akcija, a od 9 kila je kao za naprijed, mada sam ja to odugovlačila.
p.s. može se dići sam i bez pomoći ičega ;)
-
-
Naš problem riješen. Hvala Ancice! Imaš kavu u Vinkovcima!!!
Ja svog zvrka ipak ne namijeravam skoro okrenuti prema naprijed. Sa svoja 73cm čini mi se da ima još dosta mjesta za noge... Možda je stvar u kilaži :D Pozdrav Ianu!