mi našli novu čuvalicu...eto ispalo da je muško! :)
Printable View
mi našli novu čuvalicu...eto ispalo da je muško! :)
WoW :naklon: A kako je doslo do toga? Kako ste ga nasli?
Znam cijelu priču i samo ću reće: NE SE PREMIŠLJAT!!
I reći ću još nešto što ide u prilog muškom rodu: Ako se muškarac voli baviti djecom ili ako ima neku vibru za to, uvjerenja sam da to može obaviti čak i bolje od hrpe žena. U najmanju ruku samo zbog toga jer nema menstrualni ciklus u kojem ga hormoni šamaraju. :)
Eh, i još tim više ako ga tvoje curke na prvi pogled već obožavaju... :)
Super, zasto ne! Hocemo i mi cuti pricu. :mrgreen:
to me podjeća na onu seriju...
ja ne mogu prežaliti što F. nije dopao do stričeka u našem vrtiću .
Slažem se.Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Barem zato jer se ne bavi djecom po inerciji, ne nudi se nikakav drugi posao, umjesto pranja stubišta,... :roll:
meni to zvuci bas fora!!!
i ocemo pricuuuuuuuuuu!!! :mrgreen:
Potpisujem, ili sto bi mamasanka rekla untersrift (ili vec tako nekako :mrgreen: )Citiraj:
mamma san prvotno napisa
Bas me zanima prica :trep:
:lol:Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
i mene zanima. mislim da je to super.
bit će da marčolina piše roman...svako malo je pozovem na red, a ona samo odgovara: "Ma pišeeeeeeeeeeeem!!!" :mrgreen:
ma joj sad će vas priča razočarati... :oops:
morat ću je ukrasiti! :P
možda da pričekam da počne raditi puno radno vrijeme s curama pa da opletem :mrgreen:
naša dosadašnja babysitterca našla posao puno bolje plaćen i s puno boljim radnim vremenom-počinje 02.04.2007.
na svu sreću rekla mi je dovoljno rano da sam stigla tražiti i da imamo vremena da mu preda tajnu majstorskog zanata (ne moram ni reći da će moje srećice iz njene ruke i ..... pojesti) meni se belje i viču BLJA na svaku drugu jestivu stvar!
dala oglas na pfd Jaslice, vrtići...kako moja prijateljica traži sittericu, cura mi se javila na PP, pa smo se čule i natuknula sam da i ja tražim nekoga jer...bla bla...veli ona da ima frenda koji bi isto čuvao...
pa hajde da vidim i tog frenda koji bi čuvao dva mamina bisera, žeravice i petarde....pozvali ga van na kavu, naravno s mojim biserkama da vidi punu snagu tih ljupkih malih stvorenja (ok nisu tako baš strašne...ali da su živahne...jesu).
dame su se pokazale u punom sjaju, naš potencijali sitter je bio više nego zbunjen, radio do sada s djecom sposebnim potrebama, narkomanima...al su ga kokice osupnule, što ljupkošću to "vedrinom". MM i ja smo ga namjerno pozvali van da vidi da su to unutar 4 zida našeg stana super djeca, jako puno se same igraju, zajedno rade spačke, zajedno se penju na sve živo i neživo...ali su doma i znamo gdje su potencijalne opasnosti...
moje dame su se previle važne, pokazivale svu svoju raskoš i snagu pred njim i čini mi se baš zato što je muško da su bile takve :shock:
I NIJE ODUSTAO!!!!
naravno da nas je kopkalo koji je njegov poriv za čuvanje djece...
dečko završava socijalni rad..ima žicu za djecu...ima malu nećakinju...mučilo me hoću li skužiti kakav je ustvari tip...ali nakon drugog susreta sve mi je bilo lakše, a zagreb selo, pa se svi znaju, pa tako i preko sestrebratastričevežene mi znamo njega i njegovu familiju....nema nekog posebnog isustva, ali ima petlje i volju i snagu (nadam se)!!!
i tako i treći puta kad ih je sam hranio i pokušavao uspavati...
ma mislim, kakav će on biti prema njima, pokazat će mi cure same, jer imaju točno osbe koje vole i koje ne vole, za sadašnjom čuvalicom plaču kad odlazi kući....
nadamo se najboljem... :saint: nadam se da mi majčinski instinkt nije zakazao i da sam dobro odabrala....
Pa jesi joj rekla da pozuri jerbo svi nestpljivo cekamo :lol:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
je..je...a to što ih lik sanja.. :mrgreen: što se javlja i zove ih na svoje glazbene radionice... :roll:
ma malac je super! :mrgreen:
a ...mu miša... zaboravila sam to napisati...da, da svira klasičnu gitaru i pitao jel im smije svirati... ;)
ja ZNAM da bi moj Lovro na ovo otkinuo do besvjesti... :)Citiraj:
marči prvotno napisa
I dok sam ja poslala sto sam napisala, javila se Marci :mrgreen:
Stvarno cool i neobicno. Drzim fige da sve bude ok :D
hehe , Marci je druga forumašica...a ovo je marči. :)Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
(ajde pogodi tko joj je "izmislio" ovaj nadimak koji je kasnije postao nick? :mrgreen: )
ja bi fotku uz priču... 8)
Pa nemam hr slovaaaa :lol:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
ja sam uskoro ponovno "na ulici"
jedva čekam da se "slučajno" sretnemo :mrgreen:
ja ću sad biti prava outsajderica! Ne želim kvariti atmosferu al moram, moram to pitati!
Ovaj slučaj mi je okaj, još blizankinje, ima tipova koji su SUPER i imaju afiniteta prema tome i :naklon:
Ali cure, općenito, ne bojite se pedofilije :( ?
Mislim, to može biti prijatelj kojeg poznajete 10 godina, može biti netko u obitelji (da ne skužite) a kamoli neznanac?
Svaki stranac ili strankinja koji uđu u kuću mogu biti potencijalni pedofili, zlostavljači i ine negative...Citiraj:
Adrijana66 prvotno napisa
Što misliš da takve misli ne prođu svakoj majki ili svakom ocu kroz glavu?
Ali vjerovatno većina nas takve poslove sklapa sa osobama po preporukama i / ili koje smo prihvatili temeljem vlastitog predosjećaja.
Ja osobno ne mogu gledati svijet kroz prizmu nečeg negativnog. Ne znači da ga gledam skroz pozitivno, ali uvijek se rukovodim svojim predosjećajem.
I kada ostavljaš dijete u vrtiću, što znaš o teti koja ga čuva? Ako ćemo tako rasuđivati, mislim da bi naša djeca trebala živjeti samo unutar naša (relativno) pozitivna četiri zida. :/
meni je to skroz ok. mi imamo frenda kod kojeg su se majčinski osjećaji probudili puno prije nego kod mnogih naših frendica; on je svako malo dolazio po L. i furao ga negdje; L. ga obožava i oduvijek je htio sam ići s njim bez problema... i nije pedofil, provjereno :mrgreen:
muški imaju i neke prednosti pred ženama kao što su izdržljvost, fizička snaga, isti mentalni sklop tj. nivo - čitaj spremni na divljanje i glupiranje.... :roll:
da, mamma san... ovo si napisala i previše točno... sve je upravo tako! do najmanjeg detalja! u potpunosti se slažem!
Ja sam inače optimistična, i ne razmišljam o ružnim stavrima, al ova tema me nekako stisnula pri srcu...
Ničega se ne bojim, i s ničim se ne opterećujem... al ovoga me strah... jedino ovoga! :? isključivo ovoga!
općenito, kroz djetinstvo, te muške reakcije starijih i sve... pogotovo u pubertetu... nekako... grrrrrr... fuj... ipak muški mozak češće o tome razmišlja, puno stvari ih asocira, glasno govore, upućuju na nešto... onako instinktivno, muški!
napisala bi rado neke stvari al nebi javno... tak da...
samo želim reći da... ma ništa... !
eto, ja nebi nikad riskirala s muškom čuvalicom, naravno da se nešto može desiti i kod tete čuvalice, npr.ode u dućan i ostavi je mužu na 5 min. Ili, ma bilo gdje! al ovo mi je nekako veći rizik!
A i ako netko ima takve potrebe naravno da će se zaposliti npr.blizu djece! to je logično!
Osjećam se dužna to napisati jer... to su moji instinkti!
ne znam... zanemarite me... meni je to velika stvar, al doživite me samo kao malu točkicu! mali minimalni oprezić!
Grijesis u poretku, na zalost. Djeca su cesce zrtve osoba jako bliskih obitelji s djecom, manje su zrtve neznanaca.Citiraj:
Ali cure, općenito, ne bojite se pedofilije ?
Mislim, to može biti prijatelj kojeg poznajete 10 godina, može biti netko u obitelji (da ne skužite) a kamoli neznanac?
I, po toj logici, zar su zene cijepljene od pedofilije? (znam da su pedofili cesce muskarci, ali, ako vec brijemo....)
a možda sam ja samo imala loše primjerke oko sebe :lol:Citiraj:
anki prvotno napisa
tj., još ih imam :lol:
ili su prema meni grubalno iskreni :lol:
ili se družim s krivim ljudima :lol:
uglavnom, uzdajte se u :heart:
ja vjerujem da postoje super muške dadilje, al ih nemam živaca prosuđivati! pa radije samo zaobiđem!
al vjerujem da ima i boljih nego bi to bila žena! iako nisam još nijednog upoznala... al se ni ne trudim!
uvijek dok nešto vjeruješ tome i težiš pa na kraju i dobiješ! koje ja gluposti pišem, idem se naspavat ;)
ja kad sam išao u vrtić .......a bilo je to davno....davno.....imao sam stričeka i tetu u kombinaciji.............dakle ako je to tada bilo normalno zakaj ne bi i danas.............bio je fakat super lik i vjerujem da je takva muško ženska kombinacija odgajatelja u vrtićima genijalna dok za doma treba vidjeti ovisno o spolu djeteta i afinitetima......muški siter .....ZAKAJ NE
Kaj ti dragi veli na ovo? 8) :mrgreen:Citiraj:
anki prvotno napisa
a može biti i žena.Citiraj:
Adrijana66 prvotno napisa
i ja sam imala stričeka i tetu u vrtiću, vjerojatno mi zato nije bilo strano pokušati s tzv. dječijim instruktorom (oliti muškim babysitterom) 8) -ovaj smajlić ima bradu..pa mi je muški!
naravno da sam pomišljala na pedofiliju, o tome bi sad mogla satima...i naravno da ne možeš znati tko je, a tko nije pedofil, i naravno da sam mu rekla da će to ljudi pomišljati i to ljudi iz moje bliže okoline (ne samo pomišljati nega ga vjerojatno i pitati jel pedofil-kao reći će: da da jesam, hvala na pitanju!).
ne krećem s negativnim mislima ili s predrasudama ni u čemu, pa tako ni u ovom izboru, možda sam napravila grešku života i nikada si neću moći oprostiti ako jesam, ali za sada stojim čvrsto da sam dobro odabrala...eto javit ću vam kroz mjesec dana....
btw. ovaj topic sam i otovrila s namjerom da čujem i tuđa mišljenja, iskustva, uvjerenja, zato opalite....
mamasan :love: :heart: :*
u vrtiću blizu moje mame ima jedan striček - malci ga obožavaju, ludi su za njim. ja sam ih vidjela samo u dvorištu, ali sam skužila da se on igra s njima drugačije od teta - ludiraju se s loptom na igralištu, love, jurcaju do besvijesti... valjda im paše taj malo drugačiji pristup. svaki vrtić bi trebao imati nekoliko stričeka. ;)
adrijana, jesi pročitala "zavođenje djeteta" ch. sanderson? otvara oči i ruši mnoga uvriježena mišljenja o pedofiliji.
Sto mislim? Pa to mi je super, sto se igre, zabave, pazenja tice.
Ali, ubijte me, ne bih voljela da mi strani muskarac presvlaci curice. Znam da je to konzerva razmisljanje, ali tako jednostavno osjecam.
Ne zbog straha da je on pedofil, vec jednostavno imam nelagodu opcenito od toga.
bio je i nama stranac (i meni bilo malo nelagodno), no sad više nije stranac pa mi je drugačije.
dobor a što ako teta presvlači dečkića ?
meni je bitna osoba a ne spol
par puta sam na TV vidila onog mljac tipa koji radi u vrtiću ko odgajatelj!
(ja bih da mene pričuva :mrgreen: )
a sad ozbiljno - pedofilija... ko šta Vedrana Rudan kaže: zašto uvijek brijemo da su muškarci isključivi pedofili?
Sin prijateljice moje sveki završio je predškolski odgoj i želio bi biti striček u vrtiću. Vjerovali ili ne, još uvijek nema posao.
Radio je dosad u nekoliko vrtića po zamjenama, svugdje su s njim bili oduševljeni, djeca su ga obožavala, tetama je olakšavao posao... ali nitko ga neće zastalno.
Nisam ni ja bas za tu ideju, nekako mi je nelagodno...Svjesna sam da je to predrasuda, ali je ne bi imala hrabrosti mijenjati.
Naravno da ima i zena pedofila, ali ipak manje....