Ukratko,
veceras sam se odvazila i probala staviti Alana u sling, pa me zanima da li vama to izgleda u redu buduci nemam drugi naicin saznati da li sto radim krivo.
Slicica je ovdje.
Hvala.
Printable View
Ukratko,
veceras sam se odvazila i probala staviti Alana u sling, pa me zanima da li vama to izgleda u redu buduci nemam drugi naicin saznati da li sto radim krivo.
Slicica je ovdje.
Hvala.
tako otprilike i sunčana stoji u slingu...ajde recite nam jel to krivo ili :?
ne znam odgovor,al moram samo napisati da ti je bebica preslatka :zaljubljen:
Hvala s_a_n_d_r_a :)
Meni bebolino izgleda kao na nekim slikama sa UZV-a.Citiraj:
kailash prvotno napisa
Podizem temu, Alan (i Suncana ;) ) se unaprijed zahvaljuju na odgovoirma.
zašto nam nitko ništa ne odgovara :( ?
sad sam vidjela tamo odgovor. tnx
Draga kailash, vozimo paralelno dvije teme :)
Obrati paznju na Tein post, ne znam kako ti nosis Suncanu: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=862896#862896
Meni izgleda da bebica uziva! Mi se nikad nismo nosili u u koljevka polozaju ali izgleda preslatko. :heart:
Nama je trebalo vremena da usavrismo vezanja i da nosenje bude sigurno.Sada nam je sling desna ruka!
Savršeno! I beba i položaj. Samo uvijek pazi da bradica previše ne pritišće prsa (da ne pada naprijed) i sve super!
ornela_m, vidim na slikama da koristiš i sling i maramu. Kada koristiš jedno, a kada drugo? Što ti je bolje?
Drage moje, malo sam OT, ali jedva čekam da mi stigne sling iz Njemačke! P. je već davno prerastao klokanicu. :mrgreen:
ornela imamo istu maramu :)
blis ja isto imam oboje, iskreno, za ovako malenu bebu mi je bolja marama, barem sam se ja bolje snašla s maramom, pa ju i Sunčana više voli. mi se zasad nosamo po kući jer još nismo krenuli van. kad plače, i ništa ne pomaže, stavim ju u maramu i zaspe gotovo trenutno :)
Marama :)Citiraj:
blis prvotno napisa
Sa slingom se ne usudim vani, ja i dalje nisam sigurna da mu je udobno.
Problem je ovo sto Olivija spominje, nekako mi se cini da mu je bradica na prsima, a ne znam kako to izbjeci.
A marama... mogu samo hvalospjeve redati ovdje. Ovog smo vikenda bili vani, sa voznjom do odredista i natrag doma (2 X 45 min u AS) a ostalo vrijeme u marami, nije se budio puna 4.5 sata!
kailash, ova marama jeste prelijepa, dugo se nisam mogla odluciti izmedju nje i uzorka Maija, pa je muz presudio da ipak bude ova. No, vec vidim gdje bi mogla iduca investicija biti :mrgreen:
Ornela - daj si pogledaj ovaj link ... Ja imam njihov pouch, ali tek od Gabovog četvrtog mjeseca tako da nisam furala jako malu bebu, no čini mi se da sa srolanim ručnikom možeš riješiti problem bradice. Meni se čini da je njima tako udobno jer su u nekom sličnom položaju kao u trbuhu.
A im moj bembo je u njihovom albumu! (4. slika u prvom redu...)
Nisam uspjela naci slicicu. Link?Citiraj:
Olivija prvotno napisa
ja margitu u slingu nosim u uspravnom "prsa o prsa" polozaju:
http://www.pixiekid.com/upute.pdf
to mi je isto kao dupli krizni u marami, ali margitu jos nisam nosila u marami (zaru jesam).
"kolijevka" mi se cini nesigurna i ne mogu je tako nositi, a ovaj uspravni uredno vec danimo furamo po vani
Ja sam već par tjedana ponosna vlasnica lilac slinga, ali uglavnom ga ne uspijevam namjestiti kako treba. Pokušavala sam kolijevku i nikako mi nije išlo, onda smo probali prsa o prsa i nešto je bolje, ali na kraju mi se uvijek ringovi pomaknu tako da dođu Ani do ručice ili se spuste čak do guze.
onda mi se sling nekako ureže nalijevi bok (da mi bar hoće salo istopiti :lol: ), ringovi mi idu na desno rame.
gledala sam pixiekid upute, video na mayawrap stranici. Voljela bih namjestiti Anu kao onaj tata koji ima livada sling na pixiekid stranici, to mi se čini jako udobno i sigurno, ali mi nikako ne ide, uvijek mi beba na kraju visi na stranu...
Ja ne znam koliko podatak stima....ali posto su moje cure imale problema s kukovima i cesto sto posjecivali ortopeda u njihovoj najranijoj dobi....meni je ortoped uvijek govorio da se tako male bebe mogu nositi ispravno jedino u marami. Ne u slingu, pogotovo ne u nosiljci. Kao da se jedino u marami kraljeznica moze ispravno poduprijeti, a da se ne stvara opterecenje plus sto je vazno namjestiti nogice u polozaj u kojem budu kao kod sirokog povijanja. (ovo ne znam jel se odnosi samo na bebe s problematicnim kukovima ili sve bebe)
Eto...ne znam ima li kome smisla, ja sam se drzala toga.
(ne znam sada tocno kako se zove polozaj u kojem je on rekao da je optimalno nositi male bebe, ono kad je marama ukrstena bebi preko ledja, a marama je ispod guze provucena tako da podrzava kraljeznicu :? jel to double crossed ili nesto tako???)
da zorana to je dupli križni i to mi je omiljeni način nošenja S. super je za nju i za mene. u slingu se nismo našli, kolijevka mi ne sjeda a onako prsa o prsa bi ju nosila kad počne sama držati glavicu. sling mi se čini bolji za veće dijete (meni osobno, naravno)
Ja isto cekam da bebac poraste i sam moze drzati glavu uspravno, tako da trenutno sling koristim samo po kuci za brzinsko rjesavanje kriza i kad za vezanje marame nemam vremena. I naravno, ako mi treba jedna ruka slobodna.
Nakon svih isprobanih polozaja, najudobnije nam je obojima u prsa o prsa, no tada moram pridrzavati glavicu.
Kolijevka nam ne ide, a onaj polozaj kad su ringovi na suprotnoj strani od glavice nisam jos ustosila.
Nadala sam se da cemo s njim vani jer ga je lakse "montirati" na sebe, no treba znati prepoznati da ne ide, tako da cekamo da malo ojacamo.
U slingu vrlo lako zaspi kad je vrijeme spavanju, a (doduse s njim ili bez njega) posebno uziva kada sjednem na loptu koju sam za vrijeme trudnoce koristila i kad se pocnemo ljuljati - trenitno zakoluta okicama spreman za spavanac.
R mi ima 2mjeseca, neki dan smo dobili sling i pokušavam ga složiti, ali stalno mi klizi?
Da li mogu ozlijediti bebu u svojim pokušajima stavljanja u sling?
olivija, vidjeli smo vas! :DCitiraj:
ornela_m prvotno napisa
evo samo da se pokažemo sa slingom :mrgreen: :
http://public.fotki.com/Lutonjica/ma...fotke0004.html
Lut, preslatki ste
sling je super a i margita baš uživa u njemu,
jedno pitanje-vidim da joj sling na slici ne podupire glavicu, ja se sjećam da je moj ivan non stop klimao sa glavom i da sam mu uvijek rukicamam morala pridržavati glavicu dok sam ga nosila (na rukama-na žalost sling sam nabavila tek kasnije)
podupire joj koliko njoj treba - ona od rođenja dosta dobro drži glavicu :shock:
s tim da na ovoj slici spava, a onda joj se glava ne klima. kad je budna, onda ipak podignem sling/maramu višlje tako da ju i drži (a kad je imala 7 dana onda sam joj fakat visoko digla tkaninu), a nekad ju podržavam s rukom (to mi nije problem, zapravo mi se sviđa da smo u stalnom kontaktu ruka-glava, nemam pojma zašto)
baš sad gledam ponovo sliku, ovdje je njoj sling negdje do uha, a toliko je jako stegnut da ona glavom i ne može baš mrdnut prema natrag
Baš ste slatke sve 3! :heart:
Gledala sam malo kolijevka položaj u slingu vs. pouch, pa mi se čini da je lakše u pochu nositi sasvim malu bebu. Ja sam ful imala osjećaj kao da se vratio u moj trbuh, pa sam ga tako izvana i mazila. Mislim da je stvar u tom zaobljenom dijelu poucha u koji dijete lijepo leži kao u nekom džepu. I definitivno nisam imala osjećaj "ispadanja". A s druge strane u pochu se beba ni ne može niti smije nositi vertkalno sve dok sama ne počne sjediti. Ništa pametno nisam rekla, ali eto, razlika postoji...
Predivne ste :heart: :heart:
Gledam vas i divim vam se kako ste se super složile u sling, sve super, jako zategnuto, a rep mi djeluje kao da je nakon što je zategnut i popeglan.
Da vidite moj rep sav je zgužvan, pošto kada ga zatežem sav mi se nekako nabora i nastane nekakva kao gruda u blizini karika i ne mogu ga uopče povuči da jako zategnem sling i naravno rubni djelovi repa mi uopče ne ostanu na rubu nego se negdje izgube među gomilom materijala.
Imate kakav savjet za nas smotane? :*
Lutonjice baš ste predivne!
Nego, ja svog mališu nosim u onom položaju za dojenje - slično kao koljevka, ali sling se ravnije postavi. Ovaj uspravni položaj mi baš ne ide. Naime, svaki put kad zategnem ringovi bebica mi se nakrivi. A zategnut moram jer bi inače ispao :/
I još samo nešto - s obzirom da moj bebolinac po cijeli dan želi biti nošen, jeli preporučljivo da tako male bebice po cijeli dan stoje u slingu? Mislim, posebno u tom položaju kao koljevka kako ga ja nosim on je okrenut na jednu stranu. Je li to dobro? Da je po cijeli dan skvrčen u slingu? Doduše, svaku dva sata ga nakratko izvadim i to zbog dojenja i mijenjanja pelena.
Mi bi prijavili da smo se bas fino sprijateljili sa slingom zadnjih par tjedana :)
Silom prilika u jednoj situaciji sling (srecom sam ga imala u autu) je bio najjednostavnije rjesenje za umiriti bebu, i od tada ga puno vise koristim. A jucer smo vozili moju sestru, koja nam je bila u posjetu, na aerodrom jer je letjela doma i sling se pokazao korisnim u punom sjaju - bebac je blazeno i diskretno sikio na sred Gatwicka dok smo cekali da se obavi check-in :saint:
Ja mislim da im je jako udobno. Ja sam sling nabavila na nagovor prijateljice i nisam požalila, a moram vam reći i neka iskustva! Živim u malom gradiću gdje većina misli da može i mora iskazati svoja mišljenja, uvjerenja, zabrinutost. Tako smo imali niz smiješnih situacija sa slingom. Dok je F. bio još jako mali, nosili smo se prsima prema meni. Drage babe su mi svako malo pristupale s komentarima poput: "Aha, vide ovu, zamotala to dijete, a noge mu gole! Jesi mu obukla štrample?"; "A šta je njemu, jel' on zdrav?"; "Šta ti to nosiš? Nije valjda dijete?" I tako neprestano! Odlična zabava!
Jučer i danas smo se prvi put šetali po vrtu u slingu i nekako sam je uspjela zavezati da se obje osjećamo sigurno, ali nakon par minuta nošenja mi se nakrivi (oko 15 stupnjeva) na stranu suprotnu prstenovima. Ne znam što bi bilo nakon sat vremena nošenja. Dešava li se to vama i je li normalno? Trebam li je jače stisnuti?
Imam i slike, ali kako je slikala mama na njima se baš ne vidi nešto. :(
Evo slika, pa ako netko može komentirati... :*
po meni nisi dovoljno zategnula ovaj gornji dio (gornji dio tijela).
meni se tako ne nakosi
Bile smo danas na Rodinom štandu u Rijeci i cure su isto komentirale. Probat ću jače stisnuti.
Lutonjice, daj mi reci kako ti uspije onako dobro stajati u slingu?
Meni kad ga stežem, onda se nakrivi ... :/
I jel dobro da bebe koje ne mogu sržati same vrat stoje u tom položaju - čine mi se kao kiflice kako se skrive? Zar je to ok za kičmicu?
I kako to da svi spominu kako se u AS ne preporuča više od 2 sata (ako da, onda je rastezanje poželjno), a kad se govori o slingu i marami nitko ništa ne spominje :?
Eto, mi koristimo AS i sling, a u slingu mi se iskrivi više nego u AS i naravno, stoji znatno duže u slingu - gotovo cijeli dan provede u njemu (vadim ga svaku 2 sata i to zato jer tad jede).
bornina, ipak nije dobro da je beba baš CIJELI dan jednom položaju. ne bi ga ostavila cijeli dan u autosjedalici ili kinderbetu, zar ne? malo se provaljajte po krevetu ili podu, neka slobodno maše ručicama i nožicama. nosi ga neko vrijeme na rukama u drugom položaju, npr. potrbuške na svojoj podlaktici.
što se tiče nošenja u slingu, o njemu ne znam ništa ali sam vidjela lutonjičinu margitu :saint: i definitivno nije bila nakrivljena nego uspravna kao u marami.
najbolje ti je pronaći neku mamu u blizini da ti otkrije poneki trik.
naš trik za uspravnost:
sling jako jako jako zategnuti dok beba još nije u njemu. zategnuti toliko jako da ti se čini da nema šanse da beba uđe unutra, znači maltene tik do same odjeće. i onda bebu ugurati unutra. obično je nakon toga potrebno još samo mrvicu zategnuti one dijelove koji se čine opušteni, odnosno nema se beba kad iskriviti jer zapravo i nema više zatezanja nakon što je beba unutra.
jedino što ovo može biti nespretno prvorotkama :mrgreen:
pogotovo zato što je ja vrlo samopouzdano baratam margitom i nije mi problem to uguravanje u sling