-
Bolovanje-molim pomoć
Cure, dobro jutro!
Molim vas da me savjetujete u svezi bolovanja, nova sam u svemu ovome!
Sredinom slijedećem mjeseca idem na lpsc, i kad sam bila na pregledu rekli su mi da ne plaćam participaciju zbog dijagnoze sterilitet.
A kakva je situacija kod bolovanja-rekao mi je dr da ću 2 tjedna biti na bolovanju, da li se oduzima sa plaće kao kod normalnog bolovanja, ili se po toj šifri (neplodnost) isplaćuje cijela plaća??? :?
Ili se oduzima sa plaće pa HZZO radi povrat??
-
Ne postoji neko posebno bolovanje pod povoljnijim uvjetima radi steriliteta-znači to je obično bolovanje koje ti umanjuje plaću onoliko koliko je predviđeno zakonom o radu, kolektivnim ugovorom i pravilnikom o radu vaše firme-npr. kod mog muža je bolovanje u 100% iznosu plaće jer njihov pravilnik uopće bolovanje ne regulira pa onda isplaćuju 100% (no sumnjam da si te sreće), kod mene je npr. 85% a kako je kod tebe moraš pitati onog tko vam radi plaću.
HZZO nema ništa s ovim tvojim bolovanjem, osim ako ti se ne produži na preko 42 dana-znači doznaku od bolovanja nosiš samo poslodavcu, a poslodavac nema nikakvo pravo na povrat.
Ovo je onoliko koliko ja znam :)
Sretno na lpsc!
-
Hvala ti!
Mislila sam da ima neka fora kao sa trudničkim bolovanjem...
-
na žalost ništa-ali držim ti fige da što prije ostvariš trudničko bolovanje nakon ove operacije :).