http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...64755/index.do
mukica editirala naslov posta
Printable View
http://www.vecernji.hr/newsroom/regi...64755/index.do
mukica editirala naslov posta
:?
:?
Bože dragi kako mu je tako nešto palo na pamet!!! :shock:
Citiraj:
Regije Zagreb
19.03.2007 22:30
PRIJEVARA Policija rješavala nepostojeći slučaj zbog bujne mašte 12-godišnjaka
Zbog dvojke i trojke odlikaš izmislio otmicu
Autor Tea Romić
Koliko bujnu maštu može imati 12-godišnji dječak najbolje bi mogao opisati slučaj u koji se osim uznemirene obitelji morala uključiti i policija. Kako bi izbjegao razgovor s roditeljima zbog dvije loše ocjene u školi, 12-godišnjak iz sela pokraj mjesta Posavski bregi prošle je srijede izmislio da je otet, zbog čega je policija dva dana istraživala cijeli slučaj i ispitivala građane s područja Ivanić Grada.
Policija na nogama
Prema riječima policije, dječak je ispričao kako ga je pri povratku iz škole nepoznati muškarac prijeteći nožem ugurao u automobil, porezao po licu i izbacio ga nakon stotinjak metara.
Dječak je naveo boju i registarske tablice auta. Dva smo dana provodili istragu i utvrdili nelogičnosti, nakon čega je dječak i sam priznao da je sve izmišljeno objašnjava Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PUZ-a.
S dječakom nismo uspjeli razgovarati, iako je bio u kući dok smo pričali s njegovim ocem, koji kaže da s njime dosad nije imao problema te da je inače odličan učenik.
Čak nije dobio ni jedinicu, nego dvojku i trojku, mislim iz vjeronauka i lektire. Ne znam zašto se toliko bojao naše reakcije, nismo ga nikada tukli objašnjava otac, dodavši kako se ispričava svim ljudima koji su zbog njegova sina imali neugodnosti. Prošle srijede dječak nije došao iz škole autobusom kako to inače čini, pa je otac pozvao majku da pri povratku s posla provjeri je li sin negdje oko škole.
Supruga ga je našla, zarezana lica i razderane trenirke. Rekao je da je otet i to je bio pravi šok za nas, pa smo ga odveli na policiju objašnjava otac. No, sljedeći dan nastupio je još veći šok sin je priznao da je izmislio otmicu.
Psihijatri: Dječak je dobro
Auto je vidio putem iz škole, a u njemu je vidio neki lovački nož, koji mu je dao ideju. Trenirku je slučajno malo rasparao u školi, a kako svira gitaru i ima duže nokte, zarezao se i po licu. Nije znao da će se sve tako zakomplicirati, a sad se srami i neugodno mu je nastavlja otac, dodavši kako mu je iskustvo s policijom najbolja lekcija za budućnost. Dječak je bio i u Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež u Kukuljevićevoj ulici gdje psihoterapeuti nisu otkrili nikakve psihičke probleme.
i mi smo imali slican slucaj u susjedstvu, ja sam tada bila curica od nekih 8-9 god. tip je isao u osnovnu skolu, mislim da je bas bio negdi pri kraju, neki 7 ili 8 razred. nije htio doma donijeti dacku knjizicu u kojoj je bilo nekoliko jedinica i izmislio je da su ga oteli