Kada beba može ići u klokanicu?
Printable View
Kada beba može ići u klokanicu?
na uputstvu piše da su predviđene za 3,5 - 9 kg. moj je sin rođen sa 4,1 pa ispada da sam ga mogla od rođenja. ja sam počela kada je imao 1,5 mj.
paws, odi na pdf nosenje djece i tamo ces naci puno informacija o raznim nosiljkama. :)
I mene zanima odgovor na to pitanje.
Imam chiccovu klokanicu na kojoj piše da se može koristiti od rođenja. Sutra ćemo probati staviti Adriana u nju pa ćemo vidjeti kako izgleda u njoj.
Imam klokanicu maxi gogo mino, bebač mi ima 7tjedana i blizu 7kg je.
Kad ga stavim u klokanicu ne čini mi se to baš ok rješenje radi glavice.
Jel vi stavljate svoju djecu u klokanicu dok još ne drže čvrsto glavicu?
pa jel ima ta klokanica dio koji prati vratnu kralježnicu i oslonac za glavicu? Ako nema onda ja nikako ne bih stavljala bebača unutra dok ne drži čvrsto glavu. Puno zdravije riješenje je marama (za kičmu i bebinu i maminu :) )
Moja klokanica ima umetak za bebe koje ne drže samostalno vrat.
Danas sam stavila Adriana u nju i super je :D , baš lijepo legne u nju, i onaj posebni podupirajući dio za glavu mu baš lijepo pridržava glavicu. U uputstvima sam pročitala da se u tu klokanicu mogu stavljati djeca od 3.5kg do 9 kg.
Ma baš sam u postupku kupovanja marame ili slinga.
Kupila bi jedno od toga, a ne znam koje bi,
sling mi je jednostavniji za vezati, a uglavnom mi treba nešto da mogu brzo svezati i staviti bebu, pa šta vi predlažete, šta je bolje?
ha čuj, svakom je drugo bolje, trebala bi probati i jedno i drugo pa odlučiti. U sling bebu brže namontiraš, u marami je udbnije i bebi i tebi. Meni osobno je bilo puno bolje kad je L bio mali koristiti maramu, a sad kad je veliki i kad svako malo hoće prošetati sling jer ga tijekom jednog izlaska 500 puta vadim i stavljam nazad. Ali recimo opet ako idemo negdje u dugu šetnju npr na Učku ili takav neki izlet gdje znam da će mi ili zaspati ili neće moći hodati ondA ga opet vežem u maramu jer je puno ravomjernije raspoređena težina.
A da ti tu odmah odgovorim i na ono pitanje s drugog topica, ne rastegne se marama, to je posebno tkanje, lijepo opereš i vrati se u prvobitno stanje. Bitno je isto ne koristiti omekšivače kad se pere tako da ne postane klizava.
Eto, pa ti odluči :)
pedijatri bas ne preporucaju nosenje tako malih beba u klokanicama, najvise zbog pritiska na donji dio kraljeznice. proizvodjaci ce svasta napisat da bi prodali proizvod. iako smatram da od kratkotrajnog nosenja u klokanici nece bebi biti nista (i ja sam nosila V. par puta kad je imao par tjedana, dok nisam iz vise izvora cula da bi bilo bolje pricekat), ipak mislim da je marama za duze setnje ili dnevna spavanja svakako puno bolje rjesenje, i za bebu i za mamina ledja.
ja sam Vala tek nedavno pocela stavljat u klok., i to uglavnom kad nabrzinu zelim nesto obavit-zaletit se do ducana i sl. jer je najprakticnija.
Mi smo našu baby Bjorn počeli koristiti od 3.mjeseca, licem je bila okrenuta prema nama.
Na našem, prilično ograničenom lokalnom tržištu, pronašla sam klokanicu od 3,5 do 9 kg. Ne čini mi se pametnim rješenjem jer moj I. uskoro će imati 4 mjeseca, a s tri je mjeseca imao 7850 g.Znači sada ima više od 8 i brzo će doseći i 9. Koju klokanicu kupiti za proljetne i ljetne mjesece za veliku bebu? Ako netko ima dobar prijedlog, bit ću jako zahvalna- ako već potežem put do Zg da znam što i gdje kupiti!!!
bilo je bjornica u kiki do 13 kg...pa su obustavili ispostavu (nemam pojma zasto), pa sad ne znam kakvo je stanje...trebalo bi provjeriti telefonski.
Bila sam neki dan u Kika-i i opet imaju bjornice, raznih modela i boja. Aktiv su do 13kg i dodju cca 730kn.
Ljiljan@, iste su nam kilaze bili kikaci sa tri mjeseca;), moj je bio mrvicu laksi, 7720 ;) imam bjornicu ali mi otpadaju ledja a mei hip mi je super i mislim da ce biti savrsen za ljeto
Dina, ako je to ovo: "EllaRoo Mei Hip nosiljka za nošenje beba na boku" (www.babyshop.hr), može se naručiti. Ima li za kupiti negdje u trgovačkim centrima u Zg? Možeš li mi reći kakav je to osjećaj nositi tešku bebu na jednom boku?
Meni je za sada super jer je tezina nekako slozena da najveci dio osjecas na boku a manje na ramenu. Mozda je jos udobniji quinny curb ali je po meni za ljeto nekako predebel, previse podstavljen, na meni kao sauna belt. Mozda to nije ni lose :lol:
U tom quinny-u je beba dalje od tebe dok je u mei hip-u u biti skroz priljubljena pa mi je ljepsi osjecaj.
EllaRoo nema kod nas za kupiti ali ti prodaje Iva M. koja je i pokrenula babyshop. Vjerujem da ce ti dati da probas ;) a ako si negdje blizu mozes probati i moju.
Ma nisam blizu, zato se i raspitujem. Više mi vrijede konkretna iskustva forumašica nego opisi proizvoda na internet shopovima od strane proizvođača.
Kad smo pitali pedijatricu kad maloga možemo stavit u klokanicu, rekla nam je od 4. mjeseca. Isto nam je rekla doktorica kod koje smo ga vodili na UZV kukova.
Predlažem maramu, jer u njoj bebica može biti od rođenja :)
dakle, beba od 5 tjedana u maramu bez problema?