:mrgreen:
evo nas!
ja cu za sada sve na jedan topik (kao prava "popularna forumašica" :lol: ), plus PRVE SLIKE
puno vam hvala na vibrama i cestitkama, em sam umirala od smijeha dok sam ih citala, em sam se ponovo raspakala od srece kad sam se sjetila margitinog poroda.
bilo mi je pregenijalno, tesko se moze usporediti s medikaliziranim porodom, kao da su to dvije potpuno druge stvari... znat ce oni koji su probali :mrgreen:
ono sto me se mozda najvise dojmilo je totalna svjesnost svakog trenutka (a ne ono apaurinsko/dripovsko bunilo) plus totalna pokretnost i nepostojanje ikakve fizicke boli nakon poroda. sa pozama u kojima sam sjedila 2 sata nakon poroda bila sam svjetsko cudo u bolnici :lol:
dojenje - krenulo jos u radjaoni (dojile smo oko sat vremena), marge je odmah dobro primila cicu, kolostrum odmah curio, a mlijeko je stiglo tako negdje 3. dan (jucer 4. dan i danas 5. dan su mi cice ogroooooooomne, a zara umire od smijeha koliko ima mlijeka)
tandem - za sad sam odusevljena 8) zarino dojenje ne da mi ne smeta, nego ja nju zicam da doji jer su mi cice predebele i malo bolne, pa da mi ona olaksa stvar :lol: a kad skupa doje, pa ona fenomalna slika, o kojoj sam do sada samo slušala, kad starije dijete draga mladje po glavi dok se gledaju u oci :zaljubljen: joooooooooj
(necu pricati o tome kako me kad sam smo stigli doma prvo copio full baby blues, jer eto nakon 24 sata cmizdrenja, sad se ponovo osjecam super)
malo previse smajlija, i malo zbrda-zdola stil, ali, ljudi pa tek sam prije 5 dana rodila :heart: