Re: Epiduralna anestezija
Citiraj:
-lana- prvotno napisa
Hy! Ja sam nova forumašica i sve Vas lijepo pozdravljam!! :D Imam jedno pitanje, ako mi možete pomoći. U 36 tjednu sam, trudnoću mi vodi prof.dr.Podobnik (privatno) i trebao bi me i on porodit u bolnici Merkur. On mi savjetuje epiduralnu anesteziju,a ja kad o njoj čitam ne znam šta bi mislila, ima dobrih i loših strana, pa sam odlučila pitat Vas ako je netko takvo iskustvo s epiduralnom prošao da mi napišete kak Vam je bilo, da li to boli kad te pikne u kičmu, da li nakon uboda boli, u kojem položaju trebam bit, da li je to cijelo vrijeme zapiknuto u kičmu, onda možeš ili ne možeš se kretati, kako stisnem za bebicu kad trebam ako nemam osjeta i ako mi je sve zadrvenjeno, ja ne bi voljela da oni koriste kliješta za bebicu da je izvuku (jel ta kliješta mogu ozljedit bebicu?)...... Toliko pitanja i ne znanja da bi mi trebala Vaša pomoć i iskustva! :? Da li je bolja epiduralna ili stisnut zube i pretrpjet sve bolove i rodit vaginalno i bez epiduralne? Hvala!!
Kako ms. ivy reče, ima već dosta tema o epiduralnoj, ali htjela bih ti samo napomenuti da će ti prof Podobnik uvijek preporučiti epiduralnu, jer je to njegov stav. Isto je pričao i na trudničkom tečaju u "Merkuru".
Meni osobno porod pod epiduralnom nije bio baš nešto, radije bih da je prošlo bez, ali nagovorili su me u trenutku slabosti (te velika je beba, te namučit ćete se, te bit će vam lakše). Ono što nitko nije znao (pa ni ja) da imam tako krivu kralježnicu da me trebalo četiri puta bosti u leđa (i to iskustvo radije više ne bih ponovila), tako da je samo davanje epiduralne bilo zakomplicirano, a dežurna anesteziologinja je vrlo škrto dozirala anestetik, tako da me ipak sve boljelo, a nisam se smjela kretati zbog tog katetera od epiduralne. Na sreću, nisam imala komplikacija, ali ne mogu reći ni da sam imala neke koristi od epiduralne.