Homeopatija i popratne pojave
Da li ste vi, koji se lijecite homeopatski, ikada primjetili neke popratne pojave?
U literaturi se uglavnom istice da homeopatski pripravci nemaju popratne pojave odnosno da ako nije pogodjen pravi pripravak tad nema nikakvog efekta, niti pozitivnog, niti negativnog. Isto tako, moglo bi se shvatiti iz literature da ako netko uzme pogresan lijek (npr. protiv bolova u trbuhu) protiv necega od cega ne pati da bi mogao dobiti upravo te simptome.
Da li ste vi dozivjeli nekad nesto slicno?
Kaze li teorija jos nesto osim onoga sto sam ja tu sad ukratko citirao?
Ono sto smo mi iskusili sa Zrinkom nam nije bas najlakse uklopiti u homeopatsku teoriju ... naime, u slucaju curenja iz nosa, kasljucanja i vezanosti za mamu uzimali smo (po savjetu nase dr. i po savjetu svih knjiga) pulsatillu, no ona kod Zrinke nije donijela nikakav osobit pozitivan ucinak, a upravo u to doba pojavile su se neke cudne reakcije neobicnog kaslja i napadaja bijesa ... ne znaci da to ima direktne veze sa homeopatijom, mozda je to samo koincidencija, no to se pojavilo u dva navrata, sa istim pripravkom za iste simptome.
Pretpostavljam da bi se na webu i u knjigam dalo naci stosta na tu temu, no nemam bas puno vremena za surfanje ...