Počeo je jesti dohranu i jako smanjio dojenje
Mi imamo problem (ili možda nemamo, ali sam ja paranoična :mrgreen: ).
Dakle:
Andrija je nakon faze ne-dohrane opet počeo jesti na žlicu, ali jako malo cica. Noćne podoje je u zadnjih mjesec dana postepeno izbacio bez mog uplitanja (protiv toga se, naravno, ne bunim), prvi put traži cicu između 5 i 7, kako koje jutro. Nakon buđenja lijepo doji, i onda imamo eventualno jedan miran podoj po danu :shock: . Ostalih 4-5 (pokušaja) dojenja izgleda tako da on krene cicati, dok mlijeko krene povuče par zalogaja, okrene se i otpuže dalje (dojimo ležeći na krevetu već dugo, jer je sve drugo čista akrobacija). Kad ga probam vratiti, nema šanse, on se okreće na trbuh i ode :bye: .
Zadnji prirast je bio ok (u mjesec i 20 dana dobio 400g, to je bilo krajem ožujka, imao je 9100g sa 8 mjeseci i nešto sitno, a rođen je sa 3350). Uz to, on se dosta izdužio pa izgleda dosta mršaviji - znam da je to normalno, ali u kombinaciji sa ovakvim dojenjem me ne usrećuje baš.
Zapravo već dugo on nema strpljenja za pošteni podoj, možda već 2 mjeseca se ja nadam da je to faza koja će proći, a sad sam već zabrinuta.
Bočicu ne koristimo, vodu pije ili iz čaše ili iz boce s kljunom. Kad mu ponudim izdojeno mlijeko na čašu, on ga pije, a cicu neće. Dudu ima za uspavljivanje (vraćanje na uspavljivanje s cicom mi nije poželjna opcija).
Dođe mi da se odemo vagnuti kod pedice, ima li smisla vagati se u ovoj dobi nakon 2 tjedna? Koliki prirast bi mogla očekivati?
Andrija je inače super raspoložen, živahan, nasmijan, zdrav, sve za 5. po njegovom ponašanju nikako ne bih rekla da mu nešto fali. A opet, čini mi se da tako malo cica...