Kako otići na posao bez drame
Iako radim već 6 mjeseci, moja je malena tek ovih dana shvatila da svako jutro odlazim. Imam osjećaj da joj je to veliki problem, jer se pred jutro svako malo okreće i kontrolira da li ležim pokraj nje. Ako me nema, čak i ako je tata s njom, suze. Čim me vidi, sve je super. Kad dođe teta čuvalica, prvo joj se nasmije ( inaće se jako dobro slažu i vole), a onda počinje plač, jer očito zna da ja sada odlazim. Ona ju obično s nečim zabavi, a ja se izgubim i sve bude ok.
Tako je bilo cijeli prošli tjedan, a u ponedjeljak... Toliko se plakala i grčevito držala za mene da jednostavno nisam mogla otići. Nisam ju mogla niti spustiti u krilo, nego ju samo čvrsto držati - tad je bilo ok. Oko pol 9 (a radim od 8 ) sam ju nekako uspjela obući i izašle smo u šetnju. Tu se smirila i htjela je sjesti u kolica, vidla peseka..., a ja se izgubila. Jučer je moja mama došla prije čuvalice, a ja se izgubila, a danas je hvala Bogu još spavala kad sam otišla.
Da li je to faza koja će proći? Kako da uspjem otići bez scene i drame? I njoj i meni je to užasan stres i ne znam kako da to rješim. A i ne mogu svaki dan baš toliko kasniti na posao.
I grize me to što se izgubim, makar joj prije toga uvjek pričam kako mama mora ići raditi i da će se brzo vratiti pa ćemo ići u park..., ali mislim da to još ne kuži. Kako to izgleda kod vas? Nadam se da netko ima kakav savjet za mene.