Možda postoji ova tema, ali sam lijena sve pregledavati. Živim 5 minuta od bolnice, pa me zanima koliki razmak među trudovima trebam izmjeriti da se zaputim u bolnicu? :? Pješke :mrgreen: ..Ha, ha... šalim se!
Printable View
Možda postoji ova tema, ali sam lijena sve pregledavati. Živim 5 minuta od bolnice, pa me zanima koliki razmak među trudovima trebam izmjeriti da se zaputim u bolnicu? :? Pješke :mrgreen: ..Ha, ha... šalim se!
Budi doma do kraja. Znaci ako ti je ok, cekaj da trudovi dodju na 5 minuta i da traju tako jedno sat vremena, onda si razmisli os u bolnicu il ces jos cekati. E pa ako budes mogla fino smireno razmisljati o tome, onda lijepo jos ostani doma.
Uglavnom, slijedi svoj instinkt, neces nikud zakasnit. Mozes jedino doci prerano, a to ti NIKAKO ne bih savjetovala.
Smireno!? :shock: Trudit cu se. Hvala! :)
Da, ako budes mogla onako fino racionalno razmislit o tome, onda to jos uvijek nije za bolnicu. I nemoj se plasiti. Porodjaj je dar. Osim sto ces doslovno dobiti dar - svoje dijete, to je jedan oblik inicijacije, prelazak iz jednog u drugi dio zivota.
Ovo je moj recept za idući porod. :mrgreen:Citiraj:
marta prvotno napisa
Meni trudovi bili na tocno 2 minute, cekala sam MM da dode kuci, zvali hitnu, hitna dosla za 2min i za dve min smo bili u bolnici...bila sam otvorena tek dva centimetra.. Trebalo mi je osam sati da bebica izade van.
To se svi pitaju.Budi doma dokle misliš da možeš.
Ja sam muža poslala spavat i kad se "sredila" i počela gleda da su tr.već na 4min,išla sam ga budit.A on će meni ko školarac"pusti me još 5 min."
Nama ipak do rodilišta treba skoro sat vožnje.No na cesti nije bilo nikoga u to doba(2 ujutro),pa smo stigli na vrijeme.Još mi je žao šta nisam prošetala do kakve pekare :roll: jer sam rodila tek/već u 6.35.
Sretno! :love:
Kada pomisliš da ne možeš više izdržati. (ne izdržati doma, nego izdržati bol :mrgreen: )
Da vam kažem što sam ja napravila...doma sam odradila 8 sati trudova, otišla u bolnicu na pregle i kad su mi rekli da sam otvorena samo 4cm, tražila sam da me puste vani- i jesu, ali to je bila ogromna greška, jer sam navukla na saba mržnju cijelog osoblja. Vratila sam se u rodilište nakon 4 sata. A do poroda je prošlo još 10... da sam bar još čekala.
ja se uopče nisam mogla pouzdati na mjerenje dužine trudova, bili su totalno nepravilni. Išla sam kakda me već mam nazvala iz bolnice i pitala pa gdje ste vi! :lol: (ja sam ju sat prije nazvla da ćemo možda u bolnicu)
Na ctgu pri dolasku uopće nisam imala trudove a sestra me reda radi poslal kod dr i ono otvorena 6 prstiju. Porodila se bez dripa za 1,5 sat. (A trudovi luđački i bez pauza)
Potpisujem :)Citiraj:
marta prvotno napisa
I dodajem - idi pješke 8)
Citiraj:
klia prvotno napisa
ma kad te uhvate trudovi nazoveš svog doktora pa se s njim posavjetuješ što dalje. :? meni je prvo puknuo vodenjak :shock: ...postoji i ta mogućnost
Ja sam i za izgona vrlo racionalno razmišljala. :)Citiraj:
marta prvotno napisa
U bolnicu sam krenula kada sam počela osjećati pritisak na debelo crijevo i prepala se da ću roditi doma. Došla sam sa 7 cm otvorena i 4 sata do poroda.
ja krenula u bolnicu kad su trudovi došli na 4-5 minuta i takvi bili sat vremena.....došla u bolnicu otvorena 7 cm, u trudu 8.....za 2,5 sata Mihael bio vani
Citiraj:
ana-blizanci prvotno napisa
pa sto ako pukne vodenjak? to nije nikakav razlog za trcanje u rodiliste, osim ako u igri nisu i druge stvari.
blis, bas u tome razmisljanju i jest bit. velika vecina zena kako se porodjaj blizi vrhuncu ulazi u jedno stanje koje se ne moze nazvati racionalnim. pa mi je osobno to puno bolji parametar od mjerenja razmaka medju trudovima ili intenzitetu boli.
Ma znam, čula sam dosta priča o tome, ali što mogu kada ja moram imati osjećaj da držim stvari pod kontrolom. Mozak mi jednostavno uvijek radi punom parom bez obzira na stanje u kojem se nalazim. Uglavnom mi je to OK, ali je nekad to razmišljanje ipak višak. :/
ja se spremam u rijeku u trudovima, nisam sigurna kad krenuti?
marta meni je pukao vodenjak u 17 a u 17:30 sam bila već 8 cm otvorena. rodila u 20:15.
tako da ako pukne vodenjak....moguće da je već frka
kailash, zasto frka?
Od 17 pa do 20 i 15 je proslo dosta vremena.
Dovoljno cak i za one koji idu roditi npr. iz Zagreba u Rijeku.
Ja sam zadnja dva poroda dolazila u bolnicu tocno na sam izgon.
Nije bilo vremena za intervencije.
A u miru doma svoga mogla sam u miru osluskivati svoje tijelo i eventualne signale opreza koje mi je moglo slati.
problem kod puknuća vodenjaka je da ti u roku od par sati(ako se čini da nećeš roditi još par sati) moraju dati inekciju protiv infekcije jer je tada otvoren put do bebača.meni to nisu napravili pa je moglo biti belaja.
stoga da sam na tvom mjestu, ja bi se savjetovala s doktorom jer svako od nas ti može ispričat drugačiju priču.
Zbilja se razlikujemo.
Nema šanse da bih ja to doba "izvan racija" provodila u autu na putu za bolnicu. To bi meni stvaralo nemir i osjecaj nesigurnosti.
Neki moj prvobitni plan (po iskustvu iz provg poroda) je bio čekati doma da mi pukne vodenjak, pa tek onda u bolnicu, ali ovaj put mi vodenjak uopće nije pukao. :/
Upomoc,
da li se nekom dogodilo da vodenjak nije puknuo nego da plodna voda polako kapka?? Kako cu to prepoznati i razlikovati od ostalih izlucevina?? Jel se moze bebi nesto desiti?
Imam jos dva tjedna do 1. poroda pa sam malo zbunjena i preplasena.
Tocno je da se kod puknuca vodenjaka moze cekati naaaajmanje 24 sata, odnosno i puno vise prije nego sansa za infekciju krene rasti. Naravno ako je rijec o prijevremenom porodjaju, ili bebi s izrazito malom tezinom (a to obicno ide skupa) onda se stvari mijenjaju. Medjutim kod porodjaja u terminu, bez naznaka komplikacija, puknuce vodenjaka ne znaci nista.Citiraj:
I ja sam bila racionalna cijelo vrijeme. Što se izdržavanja boli tiče, da sam čekala da ne mogu više izdržat, rodila bih u autu.
Bolje je doći kasnije u rodilište, ako ti bolnica ide na živce. Ako će ti odgađanje stvarat nervozu, onda je valjda bolje doći ranije.
Sonjic, ako si sigurna da to sto kapka jest plodna voda, onda je vodenjak puknuo. Ne mora to izgledati kao slap ili kao da je netko prolio kantu vode, meni je oba puta kapkalo.
Otkada ti kapka?
Usput, ne brini i da porod krene, u terminu si :love:
Dodajem: plodna voda curka na način da ti se čini kao da ne možeš zadržati mokraću.
plodna voda se konstantno obnavlja. cak i dok curka. :)
e marta kod mene je bilo upravo to što si napisala.
e pa to treba i naglasiti jer ne vrijedi opcenito i za sve.Citiraj:
pa i inaće nevrijedi sve baš za svih.....ja sam samo rekla kako je meni bilo, a nisam doktor da mudrujem....
ti si napisala da sve rodilje kojima pukne vodenjak u roku od par sati moraju dobiti antibiotike protiv infekcije.
jos jednom, to nije tocno.
ja sam čekala da mi trudovi budu na 5 minuta, i da jednostavno ne mogu više izdržati. no, kad sam došla u bolnicu, kao da su se prorijedili i smirili. na 5 minuta došli su tek nakon par sati, ali svejedno mi je drago da sam za to vrijeme bila u bolnici, jer sam grozan paničar. slažem se da se posavjetuješ sa svojim liječnikom (iako je moj meni rekao da je najbolje doći čim prije, meni je savjetovao čak i dan prije!)
ja sam napisala što su meni rekli moj ginić i doktor.
ako ti znaš bolje onda super, jer ja nisam tvrdila i ne tvrdim da znan nešto o čemu nemam blage već samo da znam ono kroz šta sam prošla i šta su mi rekli.
ana, ako su ti tako rekli ginic i doktor, onda marta zbilja zna bolje :)
da se trudovi prorijede i smire dolaskom u bolnicu nije rijetkost.Citiraj:
k2007 prvotno napisa
Znas onu pricu o adrenalinu i njegovu utjecaju na grlic maternice.
Bolnica svakako nije ugodno okruzje i sigurno nije jednostavno ostati smiren kada iz svoga toplog gnijezda dodjes u jedan veliki bijeli, nerijetko i neugodan prostor, medju nepoznate ljude...
onda valjda zna....meni su se na porodu izminjali doktori tako da je svaki drugačije govorija ali ovaj koji me porodija mi je to rekao.ako je ona u pravu, onda mi je drago jer sad znam koga ću pitati za savjete.
:)
Poanta i je u tome sto meni konstantno nesto curi, kao sto mi je i u cijeloj trudnoci + jos sada kad mi je veci pritisak na mjehur mi kapa i mokraca. Non stop imam dnevne uloske. Mozda sam si ja samo to zabrijala jer mi je vec sad dosta, zelim da se nesto pokrene pa sve cekam. No beba se mice regularno tako da pokusavam ne dizati paniku. Utjesio me i komentar da se plodna voda stalno obnavlja.
Hvala cure. :heart: