Dobro jutro svima!
Evo obećane slikice Filip (ruby) sa cekanicima
Olivija - piši nam malo :D otkada je plusić, kako se osjećaš...
Printable View
Dobro jutro svima!
Evo obećane slikice Filip (ruby) sa cekanicima
Olivija - piši nam malo :D otkada je plusić, kako se osjećaš...
Ma evo sad brojim tek 5 tjedana, a jučer, na praznik rada, sam napravila testić (dan prije Magriž nas je ukebala na povratku iz apoteke :oops: )
Osjećam se dobro, malo mutnjikavo, a ići ću docu za tjedan dana. Još mi nitko u familiji ne zna :P a vi sve znate!!!!
Javim sve detalje nakon pregleda :)
Olivija! :* :heart:
Magriz ~ za preseljenje.. baš me zanima. ja bi tak rado izvan Zg, al MM nije baš za to.
Max :heart: za "draaagaa" :)
(moram šljakat.. pišem više kad uhvatim vremena)
wow!!! :D oli!!! čestitam!!! pa to je tako uzbudljivoooo!!! kad onda stiže ta bebica (možda bude curica!) ako si sad 5 tjedana? prekomplicirano mi je to sad za izračunati - prvi dan na poslu nakon 4 dana plandovanja... ma koja prekrasna vijest!
inače, mi smo posjetili prijatelje ova 4 dana koji imaju curicu staru 17 mjeseci. to smo prvi put bili u posjeti kod nekog doma s Milom tako dugo...Mili je, nadam se da je faza, u vrlo škrtoj fazi i ne baš druželjubivoj. sve mora biti samo njeno i baš ne pokazuje znakove interakcije s djecom. hm :? naravno, nismo je forsali samo smo stalno bili zajedno pa se htjela ne htjela morala malo prilagoditi. a ova druga mala curica, Lilian se zove, idealan karakter da ublaži Milinu škrtost - ona je stalno sve nosila Mili :saint: sve svoje igračke, stvari - samo joj je davala i davala. a moja mila ko hrčak, što nije više mogla držati u rukama, spremala je u svoj kutak neki :lol: veli mi mama da sam i ja ko mala bila jako škrta. divno! i još nasljedno izgleda!
puse svima, a najveća u olinu bušicu :* hej, oli, jel kuži Gab na mlijeku tj. dal se mlijeko promijenilo? mitovi i legende o dojenju i trudnoći...
Za sad je Gabu mlijekeco jaako fino: ne pušta me od sebe! Budemo vidjeli kada razina hormona poraste...
Da, okvirno bi termin trebao biti 3 dana iza Gabovog rođendana :lol: Naime s Gabom mi je onaj famozni datum zadnje mjesečnice bio 22.3, a sada je 25.3... MM me mrko gleda: pa zar sam morala još jednog jarca napraviti!
Oli :lol: :lol:
Maxić :heart: :heart: preeeeslatkooooooo........
To majstorice :D :D :D
Ja sam tempirala u datum D. i L. i termin je bio 3 dana razlike.... ali je Luka ranije istrčao, baš sam htjela opet proljetnu bebu i drago mi je zbog toga!
Moram Vam ispričati ovu ludu zgodu:
Karlo i ja smo se maloprije išli voziti biciklom, nisam planirala daleko... ali kako je lijepo vrijeme s malo vjetrića, ja zapičila i kad sam panirala okrenut vidim nađosmo se mi na 12om km od kuće.... e onda mi upalila lampica kako dijete nije baš doručkovalo i da je gladan, glava mu već počela klonuti. Ja kontam šta sad, zaspat će mi gladan, ajd da mu ponudim cicu... Gledam lijevo, gledam desno, nigdje nikog, ispred nas groblje, krasno osunčano... mislim si, e tu je mir i tišina i toplo za moju guzu da sjednem - (crni mramor) ionako nas nitko ne gleda ni 2 km uokolo. Skočim s bica, skinem dijete, sjednem, zadignem majicu... Karlo se prišteka, kad ono.... zvoni mobač - ja :roll: pa :mrgreen: kad sam vidjela tko zove :lol:
Netko nas je ipak skužio....
Nek se sam javi 8)
ceki, ja nisam :mrgreen:
magriz - selidba? ostavljamo trudnu oli samu u kvartu!?
ivcek - preslatko za Maxija. Mila "draaaagu" zove "sita" :heart: mada je nikad nije sita...
:lol: Sabaleta? Geografski ti je najbliža...
još nije ništa sigurno, ima jedan simpa stan u samoboru, idemo u subotu vidjeti i ako je OK lokacija i stan, selimo se...Citiraj:
Koko prvotno napisa
naravno, moramo prodati ovaj postojeći, ali to će bez problema...
moj mališa je jučer srušio kazetofon na sebe... povukao ga je u sekundi, ja sam sjedila kraj njega na podu i samo je kazetofon bio njemu među nogicama, on na leđima (pao je na guzu), a kod lijevog okica se okrebao, točno uz kut oka... kao da ga je mačka ogrebla, malo je krestica i malo je otečeno... prepala se ja, prepao se on...
a taman smo se u ponedjeljak lijepo ošišali - sad mu se tako ističe ta masnica... :(
ono lijepo - konačno me zove :D - hoda okolo i viče mam! mam!
Bok cure.
Oli :D :D :D
Ema je bila jaaakkkoo bolesna. Kurila je 3 dana i noci sa 40 temp. To je prvi puta od kada se rodila da ima tako visoku temp. Bili smo u Klaicevoj u subotu i rekli viroza - puno tekucine i to je to. Danas je dosao bris nosa i kaze influenza, krvna slika je bila dobra uopce nisu bili poviseni leukociti, urin je pisalo da ima mikroorganizama ali nije urinoinfekt hvala bogu.
Temp je pala jucer. I sada je jos jako cendrava i lako se umara. Jos uvijek ne jede onak kak ona inace jede ali barem ide na bolje. Cure koje ste vec prosle nesto slicno daj me malo utjesite. Ema je dobila lagani osip jucer nakon kaj je temp pala. Jel to moze biti od temp?
Zavidim vam na izletima mi smo nazalost bili doma jer je Ema bila skroz jadna ali ako nista drugo bili smo sami MM, Ema i ja. Moji su otisli na more otvoriti i srediti kucu za pocetak sezone.
;) :*Citiraj:
cekana prvotno napisa
Draga, mislim da ste prebolili trodnevnu groznicu :love:Citiraj:
svizac prvotno napisa
D je isto tako kurio prije mjesec dana, mislim da sam pisala o tome.
Jaaaako je bio cendrav i treći dan temp naglo pala i osuo se. Niš nije jeo, samo je jako puno pio. idem ti potražit link na zdravlje djece, mislim da ima nešto o tome :*
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...er=asc&start=0
Evo svizac, tu ima o tome, neznam stavljati magične linkove :mrgreen:
Cekana :lol: :lol:
svizac, tako je i Mila (koja samu sebe zove Mimi :heart: ) imala sa svojih 9 mjeseci... samo je krenula temperatura za vikend, zavrršili smo kod dežurnog pedijatra u Domu zdravlja Zapad koji je odmah izvadio krv - leukociti OK i zaključio da je viroza i da će trajati vjerojatno 3 dana uz osip zadnji dan nakon temperature. Neki "Rota" virus. Savjet: samo kontrolirati i snižavati temperaturu. Bilo je koma ali na sreću, kratko. osip je dobila samo malo po nogicama...i to je bilo to. i beskonačno je sikila tih dana.
magriž - i Mi ima šljivice pod oba oka!!! zamisli, prvo se ogrebala na granu od drveta u parku (obožava pratiti mraviće po kori drveta :heart: ) pod lijevo oko a onda joj je jučer pala knjigica i sa čoškom je piknula pod desno...i sad ima pod oba oka neke ogrebotine! :(
svizac, tako je i Mila (koja samu sebe zove Mimi :heart: ) imala sa svojih 9 mjeseci... samo je krenula temperatura za vikend, zavrršili smo kod dežurnog pedijatra u Domu zdravlja Zapad koji je odmah izvadio krv - leukociti OK i zaključio da je viroza i da će trajati vjerojatno 3 dana uz osip zadnji dan nakon temperature. Neki "Rota" virus. Savjet: samo kontrolirati i snižavati temperaturu. Bilo je koma ali na sreću, kratko. osip je dobila samo malo po nogicama...i to je bilo to. i beskonačno je sikila tih dana.
magriž - i Mi ima šljivice pod oba oka!!! zamisli, prvo se ogrebala na granu od drveta u parku (obožava pratiti mraviće po kori drveta :heart: ) pod lijevo oko a onda joj je jučer pala knjigica i sa čoškom je piknula pod desno...i sad ima pod oba oka neke ogrebotine! :(
Evo dosao je nalaz brisa nosa: hemophilus influenza. Moramo po antibiotike. :cry:
:cry: a joj svizac....
al nemam pojma šta to znači? nezvuči mi ko bakterijska upala...
Mi smo isto tad dobili dijagnozu streptokoka u grlu (nismo vadili briseve ni krv), pedi je ko iz topa izvalila da gnojna angina. popili smo kuru silapena 1000.... diraktora žena je doc, kaže da uopće nije streptokok, već vjerojatno virusna upala grla koja se manifestirala kao streptokok...blabla, u svakom slučaju ništa mi nije bilo jasno. popili antibiotik do kraja......nisam uopće pametna :/
puse malenoj :love:
Olivija draga, najljepše čestitke tebi i TM i da vam bebica bude živa, zdrava i vesela a tebi želim i lijepu i ugodnu trudnoću, uživaj! :heart:
Svizac- tako je P prošli tjedan imala 3 dana temp, a onda osip, evo ti link pa vidi je l takav osip. Mi nismo pili antibiotike, prošlo nakon 3 dana osipa.
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=203&Show=1351
Jok ja!Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Olivija čestitam od srca :D
Moj sljedeći favorit za trudnicu je Mala ;)
Olivija,nije me bilo danima na netu i čim sam se prištekala eto mi vesele vijesti.Super,super :D .Baš mi je drago!!!Jeste dobro naciljali,svaka čast!
Mi smo sve izbjegavali da preskočimo ovaj mjesec da ne bude baš oko Grginog rođendana opet,ali to nikada ne možeš isplanirati.
Prijavljujem prvo prištekavanje tek u 5 ujutro :shock: , ali mi sada nije dao da odem na posao: uhvatio me za koljena i ne pušta! Jedva ga je baka nekako namamila od mene (vidi, ide kamion :lol: ). I moram priznati da se nisam nešto naspavala, jer sam se stalno budila očekujući prištekavanje, a i onako, malo mi je falio :/ Baš čudno....
A glede tajminga - i ja bih radije da se rođendani ne budu tako blizu, pogotovo što je tada Božić. No bojala sam se što ako ne zatrudnim od prve, pa onda se beba rodi npr tek u lipnju - onda bi mi kikići išli u različite smjene u školu, a to dosta komplicira život (a možda uvedu jednu smjenu do tada!)
I ja sad jedva čekam vas dvije: bobaibeba i mala!!!!
genijalna mi je ta teorija o smjenama :lol: ali ima smisla, priznajem :!: znači, ako sad profulam ovu smjenu, kolko moram čekati da opet uhvatim pravu?
puse svima u ovaj sunčani dan!
:shock:Citiraj:
Olivija prvotno napisa
e pa dakle..... :roll: ovako dalekosežno nisam razmišljala čak ni ja kad sam naštimavala termine :mrgreen:
:lol: Ma meni su baš zbog škole koma te 3 godine razmaka! Burke i ja smo na 2 godine i 4 mjeseca razmaka, ali on je rođen u lipnju a ja u listopadu, pa smo uvijek išli skupa u školu. A mislim da je granica za upis ožujak... Tako da imate još 2-3 mjeseca fore :saint:
Ema je dobila Sumamed. Nocas opet nismo spavali jer je ona jako kasljala i vrtila se i nikako sa se smiri i zaspi.
EMA :heart: puse ozdravilice.... pa zašto sumamed, zbog te beštije???
Olivija - :lol: pa uskoro će sva djeca u jutarnju smjenu (ali onda ću ja raditi ostatak života popodne :shock: :cry: )
Emica :* ozdravilice!
oli, znači ili 2-3 mjeseca još ili 2 godine? prije sam u ovoj 2 godine verziji...
pitanjce koje spada na neki drugi topic ali da pitam prvo vas - mislila sam do prvog h&m u sloveniju. jel neko bio nedavno? celje je najbliže jel? ili se ipak isplati potegnut do ljubljane...? išla bi nakon posla jedan dan jer mi je žao subotu na to proćerdat...a ziher su i gužve subotom... savjet i iskustva molim... :?
Ma moš' misliti! Tek za dvije tri godine planiraju ukinuti treću smjenu, a za jednu smjenu treba nam još ovoliko škola! Ajd', da smo u nekom manjem mjestu to bi mi bilo nekako bliže no u ZGu... Teško...Citiraj:
cekana prvotno napisa
Ema - :* ozdravilice!
Koko - ja sam ti cesto isla u Celje i super je. H & M je dosta veliki i ima veliki izbor a uglavnom nema puno ljudi. Osim toga ima i Zara koja isto ima jako slatke stvari za klince i bebe. Ja sam ti isto znala ici poslije posla. Otprilike ti je to sat i pol voznje.
hvala na savjetu svizac! mislim da ću se otputiti sljedeći tjedan jedan dan. oprostite svi ako davim s ovim, samo još da priupitam dal' je u centru celja negdje ili na rubovima?
Ajme koje lijepe vijesti Olivija :* Čestitam! Baš si me razveselila, a to mi je potrebno jer mi nismo baš dobro, zapravo prilično smo loše....
Ivor je u utorak ujutro prošao kroz svoju prvu febrilnu konvulziju (nadam se iskreno i zadnju, od sad pa nadalje stavljam čepić ne čekajući da dođe do 38) :cry: MM i ja smo se dosta dobro snašli jer je on to imao kao mali i slušam o tome od kad se Ivor rodio. Ivor je nakon toga bio totalno smožden, javila sam se pedijatrici i ona nas je pod hitno poslala na Rebro na hitnu. Malo sam bila skeptična, ali kako nam je to prvi put (opet ponavljam-nadam se i zadnji), poslušala sam ju i tamo su nas zaprimili i što drugo nego MORA OSTATI :/ Ja u komi, kažem "nema šanse" i onda su krenule priče, "na vašu odgovornost, može umrijeti ako vam se to desi doma, moramo isključiti meningitis... bla bla...". Lomila sam se, i na kraju popustila! Punktirali su mu kičmicu i vadili likvor da bi vidjeli jer mening. i taj mu je nalaz ureda kao i svi ostali, a on već treći dan ima temp! Ja sam uvjerena da je viroza i da je sve ok, ali evo njemu je već druga noć da je gore :cry: Koma mi je, nitko mi ni š ne govori, ponašaju se prema tebi kao da si zadnji idiot. Sutra bi mu trebali još napraviti kontrolne nalaze krvi i urina, ja bih ga uzela doma samo ako neće imati noćas temp.
Rekla sam da dojim, nisam mogla ostati s njim po noći, dođem ujutro oko 8 i odem navečer oko 8-9 kad zaspe. Kažu sestre da pije puno vode po noći (znam da se budi jer je sav iscrpljen kad ujutro dođem). Tako mi ga je žao ali fakat ne znam što da radim.
Nadam se da ćemo sutra doći doma, javit ću se.
Olivija, još jedno čestitke, jako lijepe vijesti! Uživaj zajedno sa svojim dečkima i želim ti curu da uspostavite ravnotežu
Slažem se sa Sabaletinom željom (da ja budem slijedeća hehe rijeli ti se pozlatile!). :)
ajooooj, Mala01, :cry: jadno djetešce
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za skoro ozdravljenje i povratak kući :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i za Emu :*
i jakov je od jučer doma, mm na bolovanju zbog njega. prekjučer ga je ćopila fibra do 38,7, jučer do 38, danas nema. cijelo vrijeme je bio vedar i raspoložen, smišan i 100 na sat. sumnjam na virozicu jer mu je istovremeno iznad gornje usne izašlo nešto nalik na herpes. usto je od polaska u vrtić (već 2,5 mj.) konstantno slinav i od one ture antibiotika prije mjesec i nešto dana to mu nije prošlo... usprkos stalnom ispumpavanju i brisanju nosa, on ne očajava... dapače, danas ga gledamo... uzme pumpicu, prisloni je na nosić, pa uzme maramicu i sam ga obriše :roll: onda se popne na stolicu, zatim i na stol, puzi u krug i ciči od veselja.
otkad smo eliminirali noćne podoje, spava uglavnom od 21 do 6
Olivija, čestitke! Želimo slatku malu cicoljupku sestricu! :D
Prijavljujem Elino prvo šmrcanje :( Već dva dana joj curi nosić, dio dana, obično navečer, ima temp. do 37,5-38. Mi smo još uvijek u Njivicama. Kapamo sljezov korijen, popije dio sljezovog sirupa koji ne stigne pljunut... dala sam joj pola čepića navečer. Sutra idemo u Zg i do pedice. A baš sam se hvalila kako još nismo bili bolesni... Mislila sam da je bolje da ostanemo ovdje, sve u stilu ''diše morski zrak'', al sad je već treći dan pa bolje da idemo doma.
Bed mi je što teško ciki kad su joj zatvorene nosnice, uh kako se muči, svako malo pušta i hvata zrak...
Mala, uh, kako je to bed kad su bubani... a pogotovu kad te pile doktori... Šaljem veeeliku brzu ozdravilicu.
Mala - :* bubanom Ivoru. Samo budi jaka i ti i TM morate biti čvrsti i složni bez obzira na što se odlučite u vezi sa doktorima i bolnicama. Ja i MM imamo taktiku da se prvo dogovorimo prije polaska doktoru ili pedici o svim mogučim scenarijima i kako ćemo reagirati tako da kad dođemo u situaciju da smo 100% složni i čvrsti. Znam da je to često lakše reći nego izvesti jer te neke situacije dočekaju nespremne. Samo se vi držite zajedno i sve će biti okay.
Cure moje ima jako puno kojekakvih viroza i jako je puno bebica bolesno. Tražite da se napravi bris grla i nosa da isključite mogučnost bakterije beštije kao kod naše Emice.
Cekana - mi smo dobili sumamed zato što smo ja i moj brat alergični na penicilin tako da antibiotici na bazi penicilina su isključeni i Ema ih ne dobiva dok ne bude veća da ju mogu testirati. U tom slučaju nema baš puno izbora što se tiće raznih antibiotika. Testirali su bakteriju beštiju koju Ema ima i naveli na nalazu antibiotike na koje beštija reagira i među njima je bio sumamed. Pedica se odlučila za njega jer je on antibiotik širokog spektra - a obzirom da Ema ima i lagani laringitis i da je malo promukla - odlučila se za njega da ujedno pobije i druge moguće bakterije.
Uf al sam se raspisala. Sve u svemu svim bubanima pusa ozdravilica a zdravima da tako i ostane.
Mala :love2: :cry: ma bolje da ste otišli, bar si skinula sve sumnje na meningitis i sl :heart: . Puno vas ljubimo, šaljemo dobre vibre, da temp što prije padne, a da ste skupa doma :love:
Da nije i vas ćopila ona trodnevna? mi smo svaku noć kurili do 40, dan do 38ipo i tako 3 dana. :love: evo još jedan za vas.
Mala: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam Ivor što prije ozdravi i bude s tobom! :*
Uf, kako je krenulo, sad je i mene frka da Gab ne pokupi nešto... A u utorak mu dolazi druga baka (sveki) pa bih voljela da bude u top formi!
:* Svima bubanima: Ela, Jakov, Ema...
:* bolesnom Ivoru. da brzo ozdravi i dođe doma mami i tati.. :heart:
~~~ svim bolesnicima da što prije ozdrave.
Ne kužim otkud im je meningitis pao na pamet nakon konvulzija :(