Ima li veze zajedničko spavanje i broj buđenja/dojenja noću? Čini mi se da se djeca koja spavaju u svom krevetu bude jednom ili nijednom :?
Printable View
Ima li veze zajedničko spavanje i broj buđenja/dojenja noću? Čini mi se da se djeca koja spavaju u svom krevetu bude jednom ili nijednom :?
Lea spava u bracnom, kindac sluzi kao ograda i sama je reducirala broj budjenja.
danas sam si razmisljala da li da je stavim u konderbet (stavim je ja, ali kako je spojen, opet je ima po cijeloj duzini i sirini bracnog).
naime 2 su razloga. prvi- kako u snu puzi okolo ja je znam probuditi jer je neocekujem iza svoje guzice, kraj nogu, itd. pa dok se okrecem "nabasam na nju". drugi razlog je taj so se ona pocela sama uspavljivati a taj jedandva/tri (zavisi o noci) podoja dobije jer joj uletim u strahu da se previse ne razbudi. i bas sam si razmisljala da je u svom krevetu da ju mozda ne bi ni cula kad se meskolji i da ne bi reagirala i ona bi nastavila spavati.....
htjela sam reci, spavamo zajedno i reducirala je broj budjenja, ali me kopka ovo razmisljanje i dolazim u napast da ga isprobam (pogotovo sto vec nocima okolo puzi u snu i budi me i u komi sam)
Da, to sam i ja primjetila.Citiraj:
cekana prvotno napisa
Kada spava u svom krevetiću (a to je rijetkost) ili u bračnom krevetu samo s tatom probudi se jednom ili dva puta.
U suprotnom, kada spavamo svi zajedno traži cicu svako malo.
Noćas je prespavala kod bake, probudila se jedanput, popila malo vode i nastavila je dalje spavati.
Kod nas je upravo suprotno od toga, obje cure najbolje spavaju sa mnom. To je, vjerojatno kao i sve ostalo, individualno.Citiraj:
Čini mi se da se djeca koja spavaju u svom krevetu bude jednom ili nijednom
Po meni je najbolji nacin spavanja onaj u kojem se svi naspavaju. Zato, ako vas nesto kopka, isprobajte pa odlucite, ne mozete znati ovako. I mi smo za svoj nacin isprobali i odlucili.
I da, javite nam sto se dogodilo. :)
Potpisujem!Citiraj:
Kod nas je upravo suprotno od toga, obje cure najbolje spavaju sa mnom. To je, vjerojatno kao i sve ostalo, individualno.
Al ne škodi probat sa kimbačem.
Mene zanima, da li on zbog blizine mene nanjuška pa zato traži ciku :saint: slušam iskustva drugih mama koje su vrlo brzo prestale s dojenjem kada je bebica preselila u svoj krevet. Ja ga još spremna pustiti iz našeg kreveta. 1) jer sam lijena ustati i razbuditi se kad me traži, 2) jer ga želim još dojiti, ako odrapi noć u komadu, a danju se ni ne sjeti tražiti ciku ponekad, onda pa-pa dojenje :mrgreen:
Kindač mu se nikad nije sviđao... to mu je kao neka kazna. ići će u veliki krevet kad bude spreman za to.
Mislim da da, osjeća tvoju blizinu. :)Citiraj:
cekana prvotno napisa
Meni se desavalo da Novi nekoliko noci za redom spava sam u nasem krevetu, jer sam ja imala nesto da radim preko noci.
I svaki put se budio kao i obicno, nekad cesce nekad redje, ali tako je i kad sam ja s njim.
Oko 5 vec ne bih mogla da se vratim u radnu sobu jer bi sikio na 15-30 minuta.
Mislim da je ipak individualno, ali verovatno nekoj deci pomogne u odvikavanju to sto spavaju sama, i moguce je da je to veliki broj dece, ali ne bih skroz generalizovala.
zara (3,5 godine) spava s nama, noćno dojenje ukinuli smo prije godinu i pol, i prospava cijelu noć (mislim, budi se onako kao i odrasli, probudiš se, okreneš se na drugu stranu i spavaš dalje)
margita (1,5 mjesec) spava s nama, budi se 2 puta tokom noći za dojenje.
e da, kad je riječ o popodnevnom spavanju, ako ja zaspem zajedno sa zarom u krevetu, onda ona odrapi spavati po 3 sata. ako je sama u krevetu, spava 1 do 1,5 sat.
margita isto tako po danu, ako spava na meni ili tati, odrapi i po 5-6 sati u komadu. ako leži na krevetu, maximalno 3 sata u komadu.
eto, naše malčice palčice bolje spavaju ako su u našoj neposrednoj blizini :love:
U potpunosti se slažem. Ne može se generalizirati kada djeca(a i roditelji)bolje spavaju. :)Citiraj:
kli_kli prvotno napisa
Ovako nekako je i kod nas. :)Citiraj:
kli_kli prvotno napisa
Noću učim, spremam se za ispite. Od 21 do 4 ujutro možda se jednom probudi, iza 4 se lagano poćinje buditi i svako malo traži ciku.
Ako je bolesna ili nešto ružno sanja tada se budi češće.
moj F spava u kinderbetu od početka, a doji n puta po noći... istina, kindač je pola metra od našeg kreveta, ali prvo ide mm, pa tek onda ja... očito mm nije doovljna tampon-zona... nanjuši me... ;)
I mene moj nanjuši: ustane, digne ruke ili zove mama, pa ga prebacujem. I ako imam strpljenja vraćati ga, onda to napravi x puta, a ako me mrzi onda spavamo skupa. Uglavnom spavamo skupa :mrgreen:
A jučer MM snizio ogradicu na prislonjenoj strani (misleći da će tako biti bolje) pa se sad sam prebacuje :roll: iz igre...
da, definitvno nanjuše mamu, odnosno ciku.
i moja je kad je s nama ili na nama spavala po danu duugo, sama ne, mada ju onda natrag zaspavam još možda pol sata-sat. (2-3 ukupno).
s bakom ili tatom zaspi i spava bez problema. samnom su uvijek igre i predstave :mrgreen:
po noći se sad 'budi' dva put na minutu-dvije da si potegne. ali toliko nemirno spava, ima je svugdje i obično naopačke. i stalno nešt sanja i i onako zastenje - ali mislim da su opet zubići u pitanju. ali je nemirna!
i meni se neda staviti je u kindač, makar je pokraj kreveta, probala sam - ali mi fali kad nije tu, kraj mene, na meni, s nogama u mom uhu itd... :lol:
:mrgreen: