F je 10,5 mjeseci i probala bi joj za doručak dati mussle sa voćnim jogurtom. E sad, koje mussle???
Printable View
F je 10,5 mjeseci i probala bi joj za doručak dati mussle sa voćnim jogurtom. E sad, koje mussle???
e to i mene zanima. Čitala sam za neke dječje müslije, ali gdje se to može kupiti?
muesli koji se prodaju u sebi imaju 20% šećera :shock:
možda je najbolje staviti djetetu zobene, prosene, ječmene... neke... pahuljice, urezati voća i imaš domaće muesle bez ikakvih aditiva.
ja sam kupila one musle , čiste pod zdravom hranom, mješane..
prelila sam kipućom vodom i nakon 30 min natapanja, opet je bilo nečeg tvrdog - zrnasto :?
jel se to kuha?
napravila sam joj kašicu s voćem , ali joj ne paše ti grumenčići (inače žvače komadiće hrane, ali kašicu voli mekanu)
U svakom slučaju one koji ne sadrže orašasto voće.Citiraj:
ivano2 prvotno napisa
Mi smo sve te pahuljice uvijek kratko kuhali, pet do deset minuta.
e to i je problem - mora biti nešto što će se lijepo otopiti u voćnom jogurtu koji je sobne temperature (dakle nije uobičajeno toplo mlijeko). Ne mora se skroz otopiti kao keksolino ali barem dobro omekšati....iako mi žvačemo kruh i uživamo kao malo prase ;) ali kad je nešto za žvakati u kašicama onda se davimo...
Na musle sa orašastim plodovima ni ne pomišljam...
Kuhanje je malo komplicirano s obzirom da je kod nas sad tata "mama" pa je dosta to što joj skuha ručak - ovo bi ipak bilo previše...
Ako netko ima konkretni proizvod koji može preporučiti....
rižine pahuljice za bebe - brzo se tope ;)
Tako sam i ja Šimunu u početku pravila sama domaće muesle. Razne pahuljice, voće i jogurt. Ispadne stvarno fino, obožavao ih je.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Mi i nama odraslima spravljamo muesli tako da pahuljice (prosene, zobene, ražene i sl.) malo prokuhamo u vodi uz dodatak suhog voća, onda dodamo svježe voće (jabuka, banana, naranča)...
E sad za bebu, pazi na dodatke i pazi na pahuljice prema dobi. Prokuhaj u vodi dok ne omekša, a onda po želji dodaj ribanu jabuku, bananu na kockice, voćni sok i sl. :mljac:
evo, alnaturine zobene pahuljice - jako su sitne...Citiraj:
ivano2 prvotno napisa
dodam malo vode (tek toliko da malo upiju), stavim u mikrovalnu na 30-tak sek i onda ubacim jogurt.
ne pretjeruj s vodom da ne bude prerijetko ili kupi onaj čvrsti jogut ;) !