bliski prijatelji a drugačiji odgoj djeteta...
Tužna sam - meni jako bliski ljudi imaju malu bebu, 2 i pol mjeseca i odlučili su se za odgoj koji u meni izaziva stravu:
- nema nošenja djeteta (dijete od rođenja leži, kad cendra, opet leži, kad ima grčeve, opet leži - samo dobije kapi za grčeve), tata još donekle nosi dijete, mama samo kod podrigivanja nakon dojenja
- nema noćnog hranjenja nakon 2 mjeseca (zadnji obrok - dojenje je u 10 navečer, u 6 ujutro ponovo može dobiti jesti, dijete su budi svaku noć, naravno, tada dobije dudu).
- dnevno dojenje je prema rasporedu, nema obroka između
- nema stavljanja djeteta u zajednički krevet: djetetu je mjesto u svom krevetu ili u kolicima, nema maženja u roditeljskom krevetu
- nema pretjerane komunikacije - beba mora biti u kolicima, nek se sama zabavlja
Mene totalno pucaju trudnički hormoni, kad sam s njima i kad bebica cendra, počne mi curiti mlijeko, i odmah bi je digla i nosala, ali ne smijem. Fascinira me to što, iako se često družimo, još nisam vidjela mamu kako nosi tu bebicu...(osim za podrigivanje).
Svaki put kad smo zajedno, ugrizem se za jezik i sve odšutim. Jeste li imali ovakve slučajeve? Riječ je o stvarno bliskim ljudima, koji mi odjednom više nisu nimalo bliski po stavovima oko odgoja djece...
Re: bliski prijatelji a drugačiji odgoj djeteta...
Citiraj:
Roza prvotno napisa
nema nošenja djeteta (dijete od rođenja leži, kad cendra, opet leži, kad ima grčeve, opet leži - samo dobije kapi za grčeve)
- nema noćnog hranjenja nakon 2 mjeseca (zadnji obrok - dojenje je u 10 navečer, u 6 ujutro ponovo može dobiti jesti, dijete su budi svaku noć
Uf, ostalo nekako, ali izgladnjivanje i ignoriranje nelagode, straha ili boli mi je prestrašno.
Ja bih majci (na neki način) pokušala reći da dijete mora jesti, ma kako god to njoj po noći izgledalo, i da dijete plače jer ju treba. Aludiram ovdje na vaše često druženje, dakle, ne bi to s tvoje strane trebalo izgledati kao pametarenje, ne znam...
Pa ako ne bi imalo odjeka, osobno bih ih izbjegavala naprosto iz razloga jer to ne bih mogla gledati ni slušati.
Citiraj:
Roza prvotno napisa
Fascinira me to što, iako se često družimo, još nisam vidjela mamu kako nosi tu bebicu...(osim za podrigivanje).
A možda žena ima PPD..?
Citiraj:
Imga prvotno napisa
Citiraj:
Roza prvotno napisa
Fascinira me to što, iako se često družimo, još nisam vidjela mamu kako nosi tu bebicu...(osim za podrigivanje).
A možda žena ima PPD..?
Meni isto palo ovo na pamet, ne mogu zamisliti zdravu majku koja ne bi nosala svoje dijete kad plače, ima grčeve.... PPD ili neki drugi ozbiljni problem :( . Jadno dijete...
Citiraj:
Roza prvotno napisa
Tužna sam - meni jako bliski ljudi imaju malu bebu, 2 i pol mjeseca i odlučili su se za odgoj koji u meni izaziva stravu:
- nema nošenja djeteta (dijete od rođenja leži, kad cendra, opet leži, kad ima grčeve, opet leži - samo dobije kapi za grčeve), tata još donekle nosi dijete, mama samo kod podrigivanja nakon dojenja
- nema noćnog hranjenja nakon 2 mjeseca (zadnji obrok - dojenje je u 10 navečer, u 6 ujutro ponovo može dobiti jesti, dijete su budi svaku noć, naravno, tada dobije dudu).
- nema stavljanja djeteta u zajednički krevet: djetetu je mjesto u svom krevetu ili u kolicima, nema maženja u roditeljskom krevetu
- nema pretjerane komunikacije - beba mora biti u kolicima, nek se sama zabavlja
Mene totalno pucaju trudnički hormoni, kad sam s njima i kad bebica cendra, počne mi curiti mlijeko, i odmah bi je digla i nosala, ali ne smijem. Fascinira me to što, iako se često družimo, još nisam vidjela mamu kako nosi tu bebicu...(osim za podrigivanje).
Svaki put kad smo zajedno, ugrizem se za jezik i sve odšutim. Jeste li imali ovakve slučajeve? Riječ je o stvarno bliskim ljudima, koji mi odjednom više nisu nimalo bliski po stavovima oko odgoja djece...
nisam pročitala daljnje komentare...nek sam ostala :shock:
Citiraj:
Roza prvotno napisa
- nema nošenja djeteta
- nema noćnog hranjenja
Sve ovo je mojoj prijateljici savjetovao njen pedijatar.