-
regresija - upomoooć!!!
Mojoj curici su dvije godine i osam mjeseci, Pred tri mjeseca rodio se mali brat. Ona je nedugo nakon drugog rođendana bez ikakvih problema ostavila pelene. Sada svakodnevno piški u gaćice, toliko da sam danas izmjenila sve raspoložive čiste gaćice i odjeću. Obično prvo ispusti malo, tek toliko da smoči gaćice i signalizira da mora dalje, a najčešće drži dokle može, pa ju obično uhvatimo kako se stišće i stavimo na tutu, a ako prođe nezapaženo - presvlačenje slijedi.
Kako se postaviti? Mijenjati joj odjeću u nedogled bez puno priče? Koriti ju?
Znamo svi da je to reakcija na novopridošlu bebolinu, ali interesira me radi li to namjerno ili stvarno ne može kontrolirati mjehur?
-
Nije svjesno namjerno (pazi konstrukcije). U svakom slucaju nemojte je koriti, niti tome pridavati znacaj, ni paznju. To je signal da bi i ona voljela biti mala i imati vise vase ljubavi. Pokusajte joj pruziti vise paznje, mazenja, setnji, razgovora, nikako dodatne frustracije. Dajte joj vremena, smirit ce se to samo do sebe, ako ne budete tome pridavali nikakav znacaj. Pokazite joj da razumijete da joj je nekad tesko dijeliti mamu iako voli bracu i da je to ok (naravno necete o tome onda kad se popiski, vec inace). Ako vam je napor stalno mijenjanje odjece vratite joj pelene na neko vrijeme, nece to trajati zauvijek.
-