Drage Rode,
razmišljam se da kupim (kršitelj koda)ovu kremu za bradavice koje tretiraju i očvršćuju iste za porod. Valjda??!
Jel netko to koristio i vrijedi li što?
Printable View
Drage Rode,
razmišljam se da kupim (kršitelj koda)ovu kremu za bradavice koje tretiraju i očvršćuju iste za porod. Valjda??!
Jel netko to koristio i vrijedi li što?
Ja sam koristila (kršitelj koda)ovu Soothing Nipple Cream. ne znam jel na to misliš.to sam koristila tek nakon što sam počela dojiti i bila mi je super.
draga melrose, sto se tice "tretiranja" dojki za vrijeme trudnoce, preporucam ti da procitas tekst s portala http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=110&Show=521
a za poslije poroda, jedina krema koju mi preporucamo je Medelin Purelan od cistog lanolina, jer je ta jedina koju, prema preporukama LLLI prije podoja ne treba ispirati s dojke. no, nju ne treba koristiti preventivno, vec ako se pojavi problem. najidealnije za bradavice (kad krenu u upotrebu ;)) je da se cesto suse na zraku, da ih po potrebi mazes s par kapi svog mlijeka, da izbjegavas sintetiku u grudnjaku i u slucaju da ti trebaju jastucici - da ih cesto mijenjas kako ne bi boravile u vlaznom.
da bi izbjegla ostecenje bradavice uslijed dojenja potrebno je posvetiti posebnu paznju polozaju djeteta na dojci i provjeriti je li dijete dobro uhvatilo bradavicu. pravilnim polozajem i dojenjem bradavica ce se u vrlo rijetkim slucajevima ostetiti (iznimno osjetljiva/tanka koza, soor ili neki upalni proces...)
Meni je ta krema bila odlična u trudnoći, bradavice su mi i inače osjetljive a u trudnoći su pogotovo bile, i ova krema mi je bila jako dobra, ali ta krema ti nije dobra kad dojiš jer bi je morala prati sa prsa prije podoja (iako na njoj piše da ne treba). Zato ti je za vrijeme dojenja bolji Purelan jer ga ne moraš prati. ( A kakav je ne znam jer ga nisam koristila).
Litala je to super objasnila, zaista nemam sta dodati :)
Hvala cure!
Ma bradavice su mi sad već nekako kao puknute u sredini, nekako drugačije boje od areole, ne znam kako to objasniti. Stavljam već neko vrijeme zg melem i ne svrbe me toliko, možda bih mogla probati i (kršitelj koda)ovu kremu.
O položaju bebe na dojci čitam svaki dan (zahvaljujući vama i ovom forumu imam neki svoj file o dojenju) i nadam se da će mi uspjeti ili da će naići neka milostiva medicinska koja će mi pomoći. :heart:
ako mislis da ti je krema potrebna, mozda bi bilo dobro da odmah uzmes purelan, njega ces, ako bude potrebe, moci koristiti i nakon poroda :)
Da Litala se super sjetila... Najbolje da sad vec kupis Purelan. On ce ti sad pomoci s bradavicama, a i ako budete (ne daj Boze) imali problema poslije, imat ces ga vec (druge kreme i kremice se ne preporucaju) :)