Magične riječi - OPUSTI SE
Drage moje,
evo da se malo izjadam, s temom koja u biti se provlači kroz sve postove ovdje, a to je da masu razloga zašto nam ciklusi ne funkcioniraju uzrokuje stres.
Evo ja sam u fazi da probavam vrlo kratko, ali vidim po sebi da sam preživčana da bi se nešto dolje primilo, pa i sljedeći ciklus. Naime, odlučila sam ostati na ovom poslu, koji me živcira (ali ne nešto posebno, ne vjerujem da bi u nekoj drugoj firmi bilo puno drugačije), dok ne ostanem trudna. I tu sam već sama sebi nabila presing, jer od same pomisli da se trudnoća možda neće desiti još godinu dana, a da ću ja još godinu dana biti ovdje, mi se plače.
i onda još dodatni presing oko toga "radimo na bebi", drugi dio ciklusa stalno ispipavam cice i testiram siimptome (da me netko gleda sa strane, mislio bi da sam pošandrcala, da masturbiram, šta ja znam... :/ ). sve to mi se čini da nije zdrava okolina za začeće.
i moja glava to zna, ali kako da ja kažem svojim živcima da taj stres koji imam na poslu je normalan i nije ništa posebno. Što je najgore, imala sam puno stresnijih faza na poslu, nego ove sada. Poanta svega je da ja više nemam strpljenja, hoću bebu već dugo i nemam strpljenja za bilo što što nije vezano uz to. Kad god provodim vrijeme s MD ili na nekom sportu, je super, ali čim se vratim na posao, to je katastrofa, jer me živcira i svaka najmanja sitnica i svi misle da sam živčana babuskara. a bojim se da ću si s tim stavom samo još udaljiti začeće.
kako to vi hendlate drage?
p.s. sori na dugom postu
Re: Magične riječi - OPUSTI SE
Draga matsa, :love:
sve prolazimo kroz iste faze, mislim da bi se moglo reći da su te faze normalne, ali i da bi se moglo reći da za nas, koji duže vrijeme prolazimo kroz njih, nisu dobre. Baš suprotno...
Ne znam koji je recept za opuštanje... možda pokušati nekako pomiriti vjeru u to da ćemo uskoro uspjeti, ali i prihvatiti da to ne mora biti baš ovaj ciklus u kojem upravo jesmo?
Dosta nas je u sličnoj situaciji i što se tiče posla, i gotovo ne mogu vjerovati svojim očima kad vidim vlastite misli otipkane od toliko cura... trebala bih promijeniti posao, a nadam se da ću zatrudnijeti pa mi se čini da je loš trenutak za mijenjati posao i onda, možda, ubrzo biti poslana na čuvanje trudnoće (što je vrlo realna mogućnost s obzirom na moju situaciju), ili na česte izostanke zbog MPO...