-
Odstajala hrana
Koliko dugo mogu držati svježe pripremljenu ili skuhanu hranu npr. naribano voće (jabuke, kruške, banane i dr.) ili skuhanu i izmiksanu mrkvicu, korabicu, tikvicu i dr. u tanjuriću prije nego bebač to pojede? Nekada pripremim hranu, a on možda baš tada neće pa mi to sve završi u smeću jer me strah ostaviti recimo pola sata. I zanima me jel mogu kod kuće pripremiti takvu hranu i ponijeti je van? U tom bi slučaju odstajala i po par sati.
Kako vi to rješavate?
-
ukrala si mi pitanje :mrgreen: :*
-
Skuhanu hranu stavljamo u termosicu i ponesemo kad idemo vani, ako ćemo se zadržati 4-5 sati (ili više). A tu upada i voće, i povrće, i meso.
Za sada nije bilo problema :)
-
To je i meni na trenutak palo na pamet,ali sam se nekako razuvjerila da bi to trebao biti neki problem.Evo,baš danas napravila kašicu sa povrćem (brokula,mrkva,riža) i pokušala nahraniti moju mišicu..ali ona,ni da bi.Inače imamo problema sa papanjem povrća :( !Izašli van u šetnju a napravljena kašica ostala poklopljena na stolu.Došli kući za oko 1,5 h,a ja joj probam dati žličicu čisto da pokušam,kad ona jednu,drugu,treću..i papa,a ja prepresretna :) !Popala dosta,onako skroz hladne.Tako da mislim nije nikakav problem dati bebama povrće ranije skuhano,a znam i dosta mama koje tako kuhaju unaprijed i spreme u posudice u frižider,što i ja planiram napraviti.Samo znam da se neko povrće ne smije podgrijavati,kao krumpir,špinat..pa se moram još malo raspitati oko toga.A,skuhati povrće i takvu kašicu spremiti u plastičnu posudicu i uzeti se sobom van da nahranim bebu mi je super ideja!
-
ja jedino bananu ne ostavljam za kasnije, sve ostalo stavim u frizider i stoji nekad i po par sati.
zmiksana juhica cak nekad stoji i do sutra, onda samo pogrijem i to je to.
-
Malome uvijek nosim van kupovne kasice, nikada nista od kuce, ali s druge strane kod kuce mu uvijek dajem sve domace. Voce kada mu pripremim ako ne pojede u nekih pola sata, dakle ako uopce vise ne zeli jesti nakon sto je probrljao par zlicica bacim jer voce potamni, ne kazem da nece valjati nakon sat, dva u frizideru, ali nikada mi nije problem napraviti mu svjezi obrok.
Povrce mu svaki dan kuham, a ako kojim slucajem napravim previse tj. za dva dana tada je najvaznije da odvojim koliko ce pojesti odmah tj. NIKADA ne umacem zlicicu s kojom jede dakle slini s hranom koju ostavljam za sutra jer smatram da se tako razmnozavaju bakterije ili sta vec, uvijek mu ostalo cisto i svjeze stavim u frizider bez ikakve sline i sutra blago podgrijem i bude ok, ali napominjem rijetko kada mu pravim za dva dana jer zelim da uvijek jede svjezi, zdravi obrok!
-
Malome uvijek nosim van kupovne kasice, nikada nista od kuce, ali s druge strane kod kuce mu uvijek dajem sve domace. Voce kada mu pripremim ako ne pojede u nekih pola sata, dakle ako uopce vise ne zeli jesti nakon sto je probrljao par zlicica bacim jer voce potamni, ne kazem da nece valjati nakon sat, dva u frizideru, ali nikada mi nije problem napraviti mu svjezi obrok.
Povrce mu svaki dan kuham, a ako kojim slucajem napravim previse tj. za dva dana tada je najvaznije da odvojim koliko ce pojesti odmah tj. NIKADA ne umacem zlicicu s kojom jede dakle slini s hranom koju ostavljam za sutra jer smatram da se tako razmnozavaju bakterije ili sta vec, uvijek mu ostalo cisto i svjeze stavim u frizider bez ikakve sline i sutra blago podgrijem i bude ok, ali napominjem rijetko kada mu pravim za dva dana jer zelim da uvijek jede svjezi, zdravi obrok!