Re: Römer King prevelika?
Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Ona je već dugo na oko devet kila, tako da bi po kilaži još neko vrijeme mogla koristiti 0-9, no poanta je u njezinoj dužini - u manjoj sjedalici je sva skvrčena.
ne znam dovoljno o AS da bih mogla dati sasvim pouzdan savjet, ali cini mi se da ovo sto opisujes u stvari nije problem. tj. ako joj glava u toj manjoj sjedalici nije previsoko, onda ta AS jos uvijek nije premalena. a to sto su nogice skvrcene nije problem.
i ta tezina od 9 kg je minimalni uvjet (uz obavezno samostalno podizanje na nogice) za prelazak u vecu sjedalicu. ali to nije optimalno, bolje je da je u manjoj sto dulje, zbog toga sto se u toj manjoj vozi u smjeru suprotnom smjeru voznje.
Citiraj:
Sanja prvotno napisa
no kad smo je za probu stavili u nju, vidjeli smo da čak i kad zategnemo pojaseve na najjače, još uvijek kod ramena ostaje više od jednog prsta mjesta i imam dojam da malena nije dobro pričvršćena
ako ostaje više od jednog prsta onda definitivno nije dovoljno pričvršćena. mozda se pojasevi nisu mogli dovoljno stegnuti jer su bili i previsoko namjesteni. kazem mozda. pojasevi su na ispravnoj visini ako izlaze iz as izmedju visine ramena i uha.
Citiraj:
Ona je već dugo na oko devet kila, tako da bi po kilaži još neko vrijeme mogla koristiti 0-9, no poanta je u njezinoj dužini - u manjoj sjedalici je sva skvrčena
sto se dijete dulje vozi u as okrenutoj suprotno smjeru voznje to bolje, sigurnije. sjedalica koju imas najvjerojatnije ti je do 10 ili 13kg tako da bi mogla imati jos dosta fore po kilazi.
as je prerasla po visini ako joj glavica doseze 2cm od vrha autosjedalice (ovo je neko opcenito pravilo. trebalo bi provjeriti sto tocno pise u uputama za as koju imas).
to sto su joj nogice skvrcene nije znak da je sjedalicu prerasla
Citiraj:
tražim sjedalicu koja je odlično prošla na testovima, a da je dimenzijama prilagođena mršavijim bebama.
Ne bih htjela doći u trgovinu i birati koja joj najbolje odgovara, a da prije toga nisam dobila informaciju koje su ok, a koje treba izbjegavati, jer se bojim da ne izaberemo krivu.
evo jedan link na linkove ;) sa testovima:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=19306
inace, ne postoje as koje su prilagodjene mrsavijim bebama. mozda su neke nesto bolje pojastucene ali to nije mjerilo. i slijedeca grupa as je do 18kg sto moze doseci i oko 5god (tak si ja zamisljam svoju P) tako da to bas i nema veze sa mrsavim bebama :mrgreen:
i da, svakako isprobaj as montirati u auto prije kupnje (ili dogovori zamjenu, povrat novca u slucaju da ne uspijes). ako as odgovara uzrastu dijeteta, ako je dijete pravilno vezano i ako se as da dobro smontirati u auto, ona je dobra, nije kriva ;)
sretno
i mozes me slobodno zvrcnut
Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Ovako, kupujemo AS za Floru i u priličnoj smo dilemi. Već imamo Römer King za Fionu i prezadovoljni smo s njom (doslovce kao da je rađena za nju, savršeno joj odgovara), pa smo mislili kupiti istu sjedalicu i Flori, no kad smo je za probu stavili u nju, vidjeli smo da čak i kad zategnemo pojaseve na najjače, još uvijek kod ramena ostaje više od jednog prsta mjesta i imam dojam da malena nije dobro pričvršćena. Ona je već dugo na oko devet kila, tako da bi po kilaži još neko vrijeme mogla koristiti 0-9, no poanta je u njezinoj dužini - u manjoj sjedalici je sva skvrčena.
ista stvar s istom autosjedalicom ...
samo moje dijete ima 11,5 kg i dalje su mu remenčići labavi (seka je bila deblja pa su dobro odgovarali)
isto moram u kupnju nove (moram svakako jer mi treba za drugi auto...)