Porodiljna naknada samohranih majki?
Da li netko možda zna da li samohrana majka ima pravo na još neku vrstu naknade kada prima drugi dio porodiljne naknade (mislim na 2500kn drugih 6 mjeseci) s obzirom da su prihodi po članu kućanstva dosta niski u tom slučaju? Znam da se dječiji doplatak može dobiti kada prihodi ne prelaze nekih 1600kn po članu kućanstva, znači li to da se u periodu porodiljnog isto može dobivati dječiji ili ne?
Re: Porodiljna naknada samohranih majki?
Citiraj:
Alone prvotno napisa
Da li netko možda zna da li samohrana majka ima pravo na još neku vrstu naknade kada prima drugi dio porodiljne naknade (mislim na 2500kn drugih 6 mjeseci) s obzirom da su prihodi po članu kućanstva dosta niski u tom slučaju? Znam da se dječiji doplatak može dobiti kada prihodi ne prelaze nekih 1600kn po članu kućanstva, znači li to da se u periodu porodiljnog isto može dobivati dječiji ili ne?
i ja sam samohrana majka pa dobivam samo 1600kn (kao porodiljna naknada na temelju redovnog studiranja) + 300kn dječjeg doplatka....
kako ti dobivaš 2500??? jel to ovisi o poslu kojeg si prethodno radila, o gradu u kojem tražiš naknadu ili o nećem trećem?????
Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
kako ti dobivaš 2500??? jel to ovisi o poslu kojeg si prethodno radila, o gradu u kojem tražiš naknadu ili o nećem trećem?????
Ovisi o iznosu plaće koju si primala dok si radila. :)
Dobivaš dječiji doplatak na osnovu porodiljne naknade ili kako?
Citiraj:
Alone prvotno napisa
Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
dobivam na osnovi samohrane majke (nisam vjenčana) :D
Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
Citiraj:
Alone prvotno napisa
Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
Znaci li to da i ja imam pravo na taj iznos jer moj sin u rodnom listu nema navedeno ime oca a i ne zivimo zajedno :?
Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
ja za ovo još nisam čula.
koliko znam izračun se radi samo na osnovu redovnih primanja.
Citiraj:
tweety prvotno napisa
Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
ja za ovo još nisam čula.
koliko znam izračun se radi samo na osnovu redovnih primanja.
a cuj, ja ga dobivam 299kn mjesecno (nije Bog zna sto ali pomogne)+1600 porodiljne naknade....valjda zato sto sam ja redoviti student, jos i samohrana + ni decko nije zaposlen u stalnom radnom odnosu (radi na crno nesto za jako malo novca) tako da ni on nema nikakve zabiljezene prihode.... :/