-
Čestitam mami rodi
Drage moje,
evo bas sam dosla s tribine u Centru za ljudska prava o preporukama Odbora za prava djeteta gdje je jedna mama-roda, na zalost zaboravila sam joj ime, govorila o udruzi i sastavljanju alternativnog izvješća na Konvenciju o pravima djeteta. Sve što je rekla bilo je primjereno, pametno i promišljeno, a najljepše od svega, nakon toga je odmah dala papati svom malom bebeču. Eto kako se usklađuju obiteljske, poslovne i društvene obaveze!!! Bravo!!! Čestitam!!!
-
-
Bravo mama roda!
Hura za Mammu Juanitu :D
-
-
-
Hip,hip, huuuraaaa!
Bravo mamaJU!
-
-
-
jupiiiiiiiiiii, znaci da je sve bilo savrseno kako smo od nje i ocekivali!
bravo mamaJu :* :heart:
-
super mamJu!!!
cekmao izvkestaj :)
-
Prije svega, hvala Loli na silnim komplimentima :oops: , bas mi je zao sto nisam znala da i tamo ima forumasica :D .
I hvala svim curama koje me na nevidjeno hvale i imaju povjerenja :* .
Ali moram vam reci da sam imala toliku tremu da ne samo da mi je drhtao glas (zbog cega sam se dvaput ispricala :oops: ), nego su mi se i ruke tresle :roll: !
Bas sam se na samu sebe ljutila sto imam toliku tremu..ali dobro, prezivjela sam i to :P .
A sama tribina je bila informativna i korisna u toj mjeri da vidimo kako dalje.
Za one koji nisu upoznati, nekoliko nevladinih udruga ukljucujuci i Rodu je dalo svoja alternativna, tj. komplementarna izvjesca Vladinom izvjescu koje je nedavno proucio i vrednovao odbor za prava djece u Zenevi.
Takva izvjesca pisu se i salju njima svakih 5 godina kao alternativa vladinim izvjescima i sluze da se sto bolje rasvijetle problemi koji postoje vezani opcenito uz prava djece u nekoj drzavi i da se da nekoliko konkretnih naputaka kako poboljsati postojece stanje.
Rodin akcent je bio na pravu djeteta na neodvajanje od roditelja u bolnickom lijecenju (kao i u rodilistu) i na sustavnijoj podrsci i promociji dojenju.
Sretni smo sto su dva nasa prijedloga usla i u finalno izvjesce odbora kao smjernice Vladi RH za sljedecih 5 godina :) .
Na tribini je jos uz to zakljuceno da osim rasne, vjerske i nacionalne diskriminacije (na kojima se ipak vec dosta radi) je veliki problem u RH nedostatak osjetljivosti za djecu invalide i djecu s posebnim potrebama, kao i potrebu da ih se puno bolje integrira u redovni sustav obrazovanja izvan specijalnih ustanova.
-
Svaka čast! Iako nisam tamo bila sigurna sam da je napravljen velik posao. Čestitam MJ na uspješnoj borbi protiv treme!
-
-
Tek sad čitam ... :D bravo mamaJu !!! :* :* :*