mojoj 1,5 godišnjakinji se suše i gule dlanovi!
ništa novo nismo uveli, deterdžent za rublje je isti...nikakve promjene (u smislu stresa nema).
primijetila sam da u snu trlja dlanove, pretpopstavljam da je svrbe?!
Printable View
mojoj 1,5 godišnjakinji se suše i gule dlanovi!
ništa novo nismo uveli, deterdžent za rublje je isti...nikakve promjene (u smislu stresa nema).
primijetila sam da u snu trlja dlanove, pretpopstavljam da je svrbe?!
Draga marči, odvedi dijete pedijatru da pogleda dlanove. Javi nam se s nalazom. Možda je neka alergija, neurodermitis... sigurno nije ništa ozbiljno. Evo ti za sreću ~~~~~~~~~~~ :heart:
Podižem temu.Naime posljednjih nekoliko dana D. povremeno svrbe dlanovi.Jagodice prstiju su mu dosta isušene ,a po dlanovima se vide blijedi prištići ( nekoliko njih ) , zapravo više se osjete pod prstima kao male izrasline ( nisu crveni nego boje kože ).Ima ih nekoliko i na gornjem dijelu šake, ali vidim da se češe samo po dlanovima.Dok je vani nosi rukavice, onako kao skijaške, iznutra tople, izvana nepremočivi materijal.Jel imao tko sličnih iskustava?
To mi zvuči kao urtikarija. Ja je dobijem kad sam u doticaju s nečim na što sam alergična/preosjetljiva tipa (nemoj se sad smijat :) ) dlake tarantule. Meni pomaže (nakon što prestanem s tim biti u doticaju) mazanje nekim antihistaminikom.
Hoće to i od hladnoće... Imam ja dva takva (mm i stariji sin). Čim temp. padne ispod +5 stupnjeva (a gle kak je sad vani) oni se krenu češati i guliti... čak i kad puno ne izlaze.
Cure, a što mi savjetujete, s čim da mažem , ja sam mazala sa Petrovičevom žutom ( na bazi voska i maslinovog ulja ) , imam i neku dječju kremu iz DM a i pavlovićevu doma...
ja sam s time imala dosta problema kao dijete..
kada mi djetetu postanu suhe ruke( od primjerice igranja s glinom pa onda ne opere kvalitetno ruke iza toga ) ,namazem mu kada zaspe svjetlim sezamovim uljem ruke (znam kapnuti i kap eter ulja lavande angustifolie) i mozda, ako mozes tj. ako djeca to dozvoljavaju, dobro im ulje umasiraj u ruke pa ih onda omotaj u plasticnu foliju na desetak min. ( doista , najbolje to raditi dok spavaju -barem ja tako jedino uspijem to napraviti jer mi dijete ne podnosi da su mu ruke masne od icega) a onda nakon skidanja lagano s rucnikom pokupiti ostatak ulja..
(pod nadzorom to raditi tj. ne ostavljati malenu djecu samu u sobi sa tom plasticnom folijom na rukama)
mislim da bi i neka kvalitetnija ,masnije teksture krema isto vrlo dobar posao napravila, kada je se takodjer deblji sloj namaze pa omota malo plasticnom folijom.
A probaj vidjeti od čega je... Ako je od hladnoće i sl, onda će pomoći i neka obična, ako je alergija, onda nešto tipa sinopena...
Ne vjerujem da je od alergije, jer imao je on prije alergijski osip , to je drugačije izgledalo i tada ga je jako svrbilo, ovo sada se povremeno žali da ga svrbi . Ne znam jel ima veze što u zadnje vrijeme dosta stavlja ruke u usta , znam nevjerojatno s obzirom na njegovu dob, ali tako je . Možda je to od tuda i krenulo, što su ruke često mokre od sline , jer kad je počeo stavljati ruke po ustima one su bile skroz ok, a sad nakon par tjedana što on ne prestaje prste stavljati u usta, sad su se pojavili ovi problemi. Sory, zaboravila sam na početku napisati za ovu njegovu negativnu naviku.
Bademova krema, bilo koja.
I u kupku žlica bademovog ulja (+ 2-3 kapi lavandinog).
Ili ulje crnog kima - može samo, a može i u kombinaciji s bademovim (ja miješam 1:10).
Nama se to događalo nakon antibiotika, a liječnica tvrdi da nije lijek uzrok nego da se nekad izliječeni streptokok tako manifestira. Kod nas je postojao sitnotočkasti osip. Nakon par dana bi se točkice spajale u blago roza-crvene fleke koje bi kroz tjedan dva prešle u plikove podignute kože koja se gulila. To je bilo na rukama i stopalima.
Kako smo u međuvremenu bili kod pedijatrice zbog upale uha, ona je za ručice rekla da je to samo suha koža koju treba dobro nahraniti i preporučila Aderminu Exomegu. Meni je čudno što D.dlanovi svrbe uglavnom noću , mene probudi njegovo česanje ručica, onda mu brzo idem namazati i obično tako nastavi spavati.