Kako svi 'isključivo doje'?
Npr. Mama navede da beba premalo dobiva na težini pa je preporuka pedijatra da krene sa nadohranom, a ona ne želi jer ne njeno dijete 'isključivo dojeno' i šta sad...Odgovori koje je dobila zasnovani su na činjenici da ona svoju bebu 'isključivo doji'.
Isto tako je rekla (ne na forumu) da daje bebi zaslađeni čaj od kamilice kad beba pati od zatvora (beba je tada imala manje od 2 mjeseca).
Dali ta mama ne zna što je isključivo dojenje ili misli da isključivom dojenju ne smetaju povremeni 'izleti' sa čajem ili vodom?
Pišem ovo jer sam pročitala jedan takav topic i bode mi oči svaki put kad vidim da je beba 'isključivo dojena'.
Re: Kako svi 'isključivo doje'?
Citiraj:
znatizeljna prvotno napisa
Npr. Mama navede da beba premalo dobiva na težini pa je preporuka pedijatra da krene sa nadohranom, a ona ne želi jer ne njeno dijete 'isključivo dojeno' i šta sad...Odgovori koje je dobila zasnovani su na činjenici da ona svoju bebu 'isključivo doji'.
Isto tako je rekla (ne na forumu) da daje bebi zaslađeni čaj od kamilice kad beba pati od zatvora (beba je tada imala manje od 2 mjeseca).
Dali ta mama ne zna što je isključivo dojenje ili misli da isključivom dojenju ne smetaju povremeni 'izleti' sa čajem ili vodom?
Pišem ovo jer sam pročitala jedan takav topic i bode mi oči svaki put kad vidim da je beba 'isključivo dojena'.
Ocigledno ta mama nezna sto pojam "iskljucivo dojenje" znaci. Pretpostavljam da mama misli da to znaci da ne dodaje adaptirano :/
Iskljucivo dojenje znaci da nema adaptiranog, nema vode, nema caja prvih 6 mjeseci :)
Citiraj:
znatizeljna prvotno napisa
Isključivo dojena beba ne može patiti od zatvora i normalno je da nema stolicu i tjedan dana. Tako mi je rekla i patronažna i pedijatrica i ja to vjerujem. Nikad se nisam opterečivala time ako moja, ali stvarno isključivo dojena beba, nije imala stolicu par dana i sve je bilo ok. Inače, čaj od kamilice ne otvara nego zatvara, a dati zaslađeni to je jako pametno!
Isključivo dojena beba ne može patiti od zatvora i normalno je da nema stolicu i tjedan dana. Tako mi je rekla i patronažna i pedijatrica i ja to vjerujem. Nikad se nisam opterečivala time ako moja, ali stvarno isključivo dojena beba, nije imala stolicu par dana i sve je bilo ok. Inače, čaj od kamilice ne otvara nego zatvara, a dati zaslađeni to je jako pametno![/quote]
dojena beba moze patiti od zatvora, i moze imati grceve, ma sta pricali.
Nije zabrinjavajuce ako iskljucivo dojena beba nema stolicu do 10 dana, ali je preporuka da se nakon par dana guza malo podrazi toplomjerom, da se masira trbuscic i slicno.
Inace, caj od kamilice Otvara, a crni caj i indijski zatvaraju.
a sto se tice originalnog pitanja na temu... i ja mislim da majke misle na to da kao obrok daju samo svoje mllijeko, a mozda ponekada za pice caj ili vodu. I po meni je to recimo iskljucivo dojenje, pogotovo sada kada postaje vruce, puno je zgodnije bebici dati vode kada ste vani, nego svaki puta vaditi cicu van, barem meni.
Citiraj:
Aphro prvotno napisa
Nije zabrinjavajuce ako iskljucivo dojena beba nema stolicu do 10 dana, ali je preporuka da se nakon par dana guza malo podrazi toplomjerom,
To se ne smije raditi!
Jel' ti normalno da odrasli ljudi 'podražuju' guzu bilo čime ako pate od zatvora? Meni nije, a ako mislim da nešto nije dobro za mene, onda to sigurno ne bih radila svom djetetu.
Citiraj:
Aphro prvotno napisa
a sto se tice originalnog pitanja na temu... i ja mislim da majke misle na to da kao obrok daju samo svoje mllijeko, a mozda ponekada za pice caj ili vodu. I po meni je to recimo iskljucivo dojenje, pogotovo sada kada postaje vruce, puno je zgodnije bebici dati vode kada ste vani, nego svaki puta vaditi cicu van, barem meni.
I tako ima vjerojatno hrpa žena kao ti, koje tvrde da su im bebe isključivo dojene. A što se tiče vlastite komocije, ipak mi je na prvom mjestu moja beba i ne razmišljam jeli zgodno vaditi cicu ili ne.