Alo,
alo,
da li netko zna imam li pravo na produženo trajanje porodiljnog dopusta ako je beba rođena dva tjedna ranije? Naime, htjela bih koristiti porodiljno do termina kada je beba trebala biti rođena.
Hvala i pozdrav svim rodama!
Luciana
Printable View
Alo,
alo,
da li netko zna imam li pravo na produženo trajanje porodiljnog dopusta ako je beba rođena dva tjedna ranije? Naime, htjela bih koristiti porodiljno do termina kada je beba trebala biti rođena.
Hvala i pozdrav svim rodama!
Luciana
Mislim da pravo to imaju roditelji jedino ako je beba rođena najmanje mjesec dana prije termina..
Inace ide normalno
ono što je bitno da piše da je dijete nedonošće.u tom slučaju dobiješ 45 dana? ne znam,detaljno,najbolje je kontaktirati HZZO.
ja sam rodila u 37.tjednu,iskoristila sam 24 dana obveznog porodiljnog,ali moje dijete nije bilo nedonošće pa ništa od produženja porodiljnog.
Luciana, 2 tjenda +ili- se inace racuna kao rodjeno u terminu. Po tome bi one koje su prenjele imale 2 tjedna kraci porodiljni.
kad je djete nedonošče majka ima opciju iskoristiti i produljeni porodiljni u trajanju od 3 godine!!!!!
pročtaj temu Produženi rodiljni dopust za ranije rođenu bebu (ili slično, ne znam staviti link)
imaš pravo, meni su produžili a rodila sam ranije samo 10 dana
:? prvi glasCitiraj:
bellissima prvotno napisa
meni se marino rodio 15.05. dobila sam priduzenje do termina
2.6. :mrgreen:
to je isteklo danas :(
majke nedonoscati imaju pravo na 3 god. jedino ako je dijete neurorizicno i treba na vjezbice i sl. stvari, znaci ako ima problema