ellaroo marama-skuplja li se nakon 1. pranja?
Zanima me hoće li će se skratiti kad je prvi puta operem i treba li to uzeti u obzir prilikom odabira duljine? Voljela bih nabaviti EllaRoo maramu i odgovarala bi mi duljina 4,6 m, ali ne ako će nakon pranja postati kraća.
A one resice što vise na krajevima, jesu li one dodatak na duljinu ili su ubrojene u tih 4,6 m? (meni je nekak logično da su one extra)
Re: ellaroo marama-skuplja li se nakon 1. pranja?
Citiraj:
Anvi prvotno napisa
Zanima me hoće li će se skratiti kad je prvi puta operem i treba li to uzeti u obzir prilikom odabira duljine? Voljela bih nabaviti EllaRoo maramu i odgovarala bi mi duljina 4,6 m, ali ne ako će nakon pranja postati kraća.
A one resice što vise na krajevima, jesu li one dodatak na duljinu ili su ubrojene u tih 4,6 m? (meni je nekak logično da su one extra)
Mislim da nemas razloga za brigu - ako si dobro odabrala velicinu, CAK i da se malo skupi niti jedan nacin vezanja ne ovisi o tih par cm koje bi izgubila.
Re: ellaroo marama-skuplja li se nakon 1. pranja?
Citiraj:
ornela_m prvotno napisa
Mislim da nemas razloga za brigu - ako si dobro odabrala velicinu, CAK i da se malo skupi niti jedan nacin vezanja ne ovisi o tih par cm koje bi izgubila.
Par cm ne bi bio problem, no kako se pamuk obično skuplja oko 5 % , to na duljinu od 4,6 m znači skraćivanje marame za cca 25 cm, što je puno. No, kao što napisah u prethodnom postu, proizvođač je rekao da marame dolaze nešto dulje i da tek nakon pranja postižu duljinu koja je deklarirana.
da ne duljim, ipak sam je nabavila u veličini L (5 m), izmjerila je prije i nakon pranja i ispalo je da se skratila za 35 cm, ali nije mi prekratka jer je originalno zapravo bila dulja od 5 m. Sada se suši, a sutra ćemo se već nositi u njoj :)