trogodisnjakinja u autobusu
Trebali bi ici na more a nema nas tko voziti (ja se jos ne usudim bas sama :roll: ), pa sam htjela pitati ima li tko iskustva sa trogodisnjacima u busu. Znam da to ovisi od djeteta do djeteta, i da nema generalnog pravila ali zanima me dali je tko vec putovao busom i kako ste ih zabavili i kakava su iskustva? put traje cca 4 sata.
Re: trogodisnjakinja u autobusu
Citiraj:
nevena prvotno napisa
Trebali bi ici na more a nema nas tko voziti (ja se jos ne usudim bas sama :roll: ), pa sam htjela pitati ima li tko iskustva sa trogodisnjacima u busu. Znam da to ovisi od djeteta do djeteta, i da nema generalnog pravila ali zanima me dali je tko vec putovao busom i kako ste ih zabavili i kakava su iskustva? put traje cca 4 sata.
Nije bus ali je nagibni vlak i vožnja od 5 sati. Tako smo naime putovali na more poslijednja dva ljeta. Dosta ovisi i o dijelu dana u kojem je predviđeno putovanje. Nama je uvijek bilo lakše izvodljivo u jutro nego popodne; obično je palo i kratko spavanje.
Tjednima prije sam potajice pripremala i tzv."vrećicu iznenađenja" tj. moguće aktivnosti za vrijeme vožnje u vidu novih slikovnica, "novih" bojanki (downloadane stranice s poznatim likovima iz crtića i sl.), Ivanu su oduševile slagalice-kocke u kovčežiću (da se ne rasipaju), dobro iskustvo je i slušanje glazbe, uz naravno pričanje instant-priča o tome kako se vozimo, što sve vidimo i kamo putujemo...