-
kolicina mlijeka
pozdrav
zanima me sta se dogadja sa kolicinom mlijeka kad bebac pocne spavati gotovo citavu noc? moj sincic koji ima jucer puna tri mjeseca poceo je spavati od 8 navecer do 5 ujutro. mene probudi bol u dojkama od mlijeka pa ja izdojim jednom tijekom noci. kako ne bih zeljela da mi se kolicina mlijeka smanji a ipak bih i spavala koliko i on zanima ke ako netko zna sta da radim? mozda se ipak ne moram izdajati a proizvodnja mlijeka ce ostati ista?
-
Budu ti cure koje su " od zanata " ;) odgovorile, ali evo mojeg iskustva.
Kad bi mi se to dogodilo, otišla bih iz sobe ( da ne probudim :angel: koji spava ) i izdojila toliko da mi se smanji napetost u dojci. ;)
Kad bi se Pia probudila, dala bih joj cicu koja je bila na redu. 8)
-
Pozdrav 8)
Ako je beba promijenila ritam u dojenju, a ti osjecas napetost u grudima, mozes se izdojiti, ali tek toliko da napetost popusti.
Sto se tice kolicine mlijeka, nemoj se brinuti. Kolicina se uvijek prilagodjava bebinim potrebama. Tako da ako beba sada manje doji nocu, kolicina mlijeka ce vjerovatno biti malo manja, ali dovoljna za tvoju bebu. Ako se beba predomisli pa odluci ponovo dojiti nocu ili traziti cesce tijekom dana, kolicina ce se opet povecati. Iz ovog razloga je bitno ne izdajati previse nepotrebno jer remetis taj proces ponude i potraznje.
:D
-
da si na nekom pustom otoku sa istom situacijom instikt ti ne bi rekao da se izdajas vec jednostavno bi prikacila usnulu bebu na ciku.
izdajanjem lako mozes upast u zacarani krug i proizvoditi vise mlika nego sta to tvojoj bebi treba a samnim tim imati stalno pune i nabrekle cike pa tako i veliku sansu da dode do upale.
pusa tvom malom sisavcu
-
-
ja bih ga u snu prištekala na ciku .... :mrgreen:
-
da, ovo je super ideja :D glupo kako mi nije palo na pamet. sad sam ga pocela tako dojit prije nego legnem a on ni ne skuzi. samo pociki i dalje spava. ovako sam se tiho ustajala malo izdojit a on bi se ionako niti sat nakon toga budio pa sam ja ustajala duplo. :(
-
Lu, uopće nije stvar u tome da je glupo to što se nisi sjetila... ja te razumijem, jer smo više manje sve prošle iste...pa ko bi budio naše male anđele dok spavaju... :love: :angel:
Zato kad osjetiš napetost ti ga samo prištekaj....i cmakći....i mazi...i cmakći...i mazi.... :* :mrgreen: