Ovo je moje najnovije otkriće. Pročitala ga u jednoj od mudrih kuharica J.B. Pejić.
Kruh
Sojino mljijeko
Kurkuma
Prašak za pecivo
Integralno brašno
Maslinovo ulje za peći
Sastojke pomiješati i uvaljati kruh. Pa na vruće ulje.
Njami! :mljac:
Printable View
Ovo je moje najnovije otkriće. Pročitala ga u jednoj od mudrih kuharica J.B. Pejić.
Kruh
Sojino mljijeko
Kurkuma
Prašak za pecivo
Integralno brašno
Maslinovo ulje za peći
Sastojke pomiješati i uvaljati kruh. Pa na vruće ulje.
Njami! :mljac:
Sojino mlijeko :bljuc:
Spremam se kruh pohati u smjesi od slanutkovog brašna pa javim rezultate. (inače sam totalni antitalent za pohanje pa ako meni uspije...)
zvuci fora.
Stavi zobeno.Citiraj:
Davor prvotno napisa
Ili možda kravlje! :lol:
Vjerojatno može i voda. Onda je to tempura sa kurkumom.
Zašto baš sojino mlijeko, ima neki razlog?
Zašto ne kravlje? Ja ga ne kupujem i ne mislim ga kupovati, kravlje mi je sasvim u redu. 8)
Rodžer, rodžer.Citiraj:
LeaB prvotno napisa
mene muci kronicni nedostatak slanutkovog brasna u provinciji.
nisam ladu pravila predugo.
A ja još nikada, ali ti zato mogu vaditi mast - imam slanutkovo brašno :P
Grijeh je imat slanutkovo brasno a ne praviti ladu. :mljac:
Jooooooooj, bolje da nisam vamo zalazila. Ccccccccc...
Ma, osim jednog velikog željeznog lonca nemam po čemu strugati i... nema ladua. Ako znaš nekakvu metodu bez struganja javi.
A što je to lada?
Ima li to ikakve veze s kinder ladom?
Ladu.
Drastično bolje od bilo kakve "lade"
Doslovno hrana za bogove - Ganeš se u tome guši, pomlati ga toliko da si struk mora podvezati kako mu ne bi ispala utroba. Toliko dobro.
A što je to ladu?
Čuj meni je kinder lada nešto od čega bi mi ispala utroba.
Citiraj:
Davor prvotno napisa
Daj brasno pa ti dam recept. :mrgreen:
Inace, kakvo struganje? Ja nisam nikad morala nis strugat, meni se sve lijepo izlije iz lonca. Tebi se zalijepi?
aleksandra, ladu je indijska slastica slicna bojom i konzistencijom cokoladi, a radi se od prociscenog maslaca i slanutkovog brasna. :mljac:
A pliiiizzz, Marta, daj nama recept. Davor ionako neće praviti jer nema u čemu ;) .
Ladu
Na slaboj vatri u po mogucnosti obloj posudi otopi 250g maslaca. Skini pjenu s vrha. Dodaj 250g slanutkovog brasna i zatim neprestano mijesaj dok ne dobije tamno smedju boju. To traje neko vrijeme i obicno se i miris promijeni kad pocne tamniti.
Zatim dodaj 250g secera u prahu (moze i med ili neki slad - samo se onda ne stisne bas skroz dobro, ali ako planiras to staviti ond povecaj malo kolicinu brasna), 100 grama przenih ljesnjaka, grozdjice po zelji, 1 zlicicu cimeta i 1 zlicicu mljevenog kardamoma.
Smjesu istrsi u pleh i rezi na kocke.
Hvala ti, Marta! Sad još samo da se dočepam slanutkovog brašna... :/
Molim te samo, jel možeš s nečim usporediti koliko tamno smeđa boja treba biti? Kao čokolada ili?
Ne znam ti objasniti. Jednostavno kad promijeni boju, onda je to-to.