bok.nečak mi ima 5g i tek je nedavno dobio tjemenicu ne glavi...imate kakav savjet
Printable View
bok.nečak mi ima 5g i tek je nedavno dobio tjemenicu ne glavi...imate kakav savjet
da, natafljati sa bebi uljem i oprati kosu normalnim postupcima, slućaj ponoviti nekoliko puta, tj.dok ih više nebude, ali ne u jednom danu, već postepeno.
netko koristi onaj mekani češljić, ali isto ih treba razmekšati uljem i biti oprezan da se ne povrijedi mala glavica.
to što ima 5 godina i tjemenice nije ništa čudno ni novo, zna se pojaviti i kasnije.
ja koristim Mustelin šampon protiv tjemenice. Još uvijek (ima 3 god9. Jednostavnije mi je jer ulje jaaaako teško isperem iz kose :)
i mojem malom (sad će 3 god) se pojavila tjemenica. Imam i malu bebu koja je imala tjemenicu, probavala sam joj to razmekšavati dj. uljem i iščešljavati, a njoj se pravilo sve više i više...sve dok nisam pošizila, namazala taj dio glavice tanko pavlovićevom kremicom i odmah je išlo dolje. tako ću i malom. samo je teže isprati poslije
U APOTEKI IMA ŠAMPON ZA TJEMENICE AL JE I MASNA CIJENA.MI SA 3GOD IMAMO IH JOŠ UVJEK.OČISTIMO I OPET SE POJAVE TAK DA NAS DOKTORICA ŠALJE DERMATOLOGU.
zara ju isto ponekad ima. ja ne radim ništa, ni sad, ni kad je bila beba. prođe samo od sebe.
e da, zara ima blagi AD, možda je to povezano :?
Mi smo malo češće prali kosu. I prođe.
M. nije imao tjemenicu, jedino sam mu po savjetu svoje mame koja je radila na pedijatriji, od samoga rodjenja kosicu mazala obicnim parafinskim uljem. Sad jel to pomoglo, tko zna.
M. nije imao tjemenicu, jedino sam mu po savjetu svoje mame koja je radila na pedijatriji, od samoga rodjenja kosicu mazala obicnim parafinskim uljem. Sad jel to pomoglo, tko zna.
I mi smo mazali parafinskim uljem. I to preventivno. I nikad ih srećom nismo imali.