Škola, anoreksija i manekenke
Utorak, srijeda i četvrtak...još ta tri dana valjda ću izdržati...Ne znam što da mislim o jučerašnjem događaju. Uglavnom, moja kći i njena prijateljica prije godinu dana umislile su da trebaju smršavjeti. Primijetila sam tada da moja V. ne doručkuje, od ručka pojede točno pola, a za večeru samo jogurt. Ubrzo počele stršati kosti, pala na 45 kg, stalno bezvoljna i pospana. Koliko sam muke, razgovora, uvjeravanja imala, koliko molitvi dragom Bogu, o tome neću, to bi ionako učinila svaka majka. Malo pomalo, srećom razmjerno brzo, došla na svoje, ponovno vesela, zdrava cura, vratila kilograme, ali još uvijek vrlo, vrlo vitka. Prijateljica nije bila te sreće. Izgladnjivanje je trajalo gotovo godinu dana, a onda nakon što nije danima jela ništa - od prve pojedene namirnice dobila strašnu reakciju i završila u bolnici. Mjesecima se oporavljala, a u posljednjih nekoliko tjedana dobila nekoliko kilograma, jede i zadovoljna je.
Jučer na tjelesnom vaganje i mjerenje. Moja V. i njena prijateljica dobile u godinu dana svaka 7 kg. Napominjem da je početna kilaža iz razdoblja anoreksije a sadašnja je rezultat možemo reći ozdravljenja.
Nastavnik tjelesnog pred svima ih je "izribao" da trebaju manje vremena provoditi uz TV i grickalice (u mojoj kući ih nema), a više u šetnji i vožnji biciklom. Nastavnik je to koji zbog svog ogromnog trbuha niti ne održava nastavu tjelesnog nego za vrijeme sata dečki igraju nogomet, a cure graničara...ali nije bitno. Njena se prijateljica jako rastužila, moja kćer je ljuta na sebe i veli da ona neće jesti a ja cijelo jutro na stranicama medicinskog fakulteta unosim parametre njene visine, težine, godina da bih joj dokazala da je njena težina još uvijek ispod idealne i za njenu dob. Bojim se da mi dijete opet ne oboli. I za ovu drugu se bojim, jer je njen slučaj bio još teži i tek nedavno izliječen. Mnogi mi neće dati za pravo što o tome ovdje pišem, ali sam baš očajna. Reći nešto protiv tog nastavnika u školi ne mogu jer je član ravnateljičine stranke i snažno lobira za nju. Što se mene tiče još tri dana i gotovo...samo da znate nisu uvijek samo modne agencije i manekenke krive za anoreksiju!!!