-
Kvrga na dojci
Molim Vas za pomoc i misljenje, prije tjedan dana imala sam gadnu upalu uha, sinusa i oka, toliko da mi se cijelo lice izoblicilo.
Dobila sam antibiotike, kapi, sve uredno popila i izkonzumirala, medutim prije par dana dok sam se tusirala ispod same bradavice napipala sam kvrgu, vise je nekako duguljasta i jako tvrda, na dodir lagano boli, ali sve sam nekako prepisivala toj upali i nadala se da ce otici.
Danas me je pocelo bockati onako nekako kada se okrenem ili nesto radim, kao da me netko pika s ostrim predmetom, dok na dodir nema tog osjecaja.
Da li ima tko nesto slicno? Da li je ovo vec za paniku? Imala sam prvih dana i iscjedak, sada ga vise nema.
Pliz savjetujte da li da jurim na kontrolu ili je to moguca samo upala limfnih cvorova uzrokovano nedavnom upalom uha... Na istoj strani mi se to pojavilo, ako to uopce ima veze.
-
-
ja bih otišla doktoru :yes:
-
I ja... ne čini mi se da bi moglo imati veze upala sinusa i ostalog s tim. Naročito ako postoji iscjedak, osobito ako je krvav ili smeđkasti, treba se obavezno javiti. Ako je mliječan ili proziran možda je hiperprolaktinemija. Javi se općoj praksi ili ginekologu da te upute pravom specijalisti.
-
Slavice bolje da odeš što prije kod liječnika , ovako mi samo možemo nagađati što bi to bilo ...
Evo malo ~~~~~~~~~~~~ da ipak sve bude uredu :love:
-
Hvala Vam cure, danas me boli uzasno, toliko da mi trne ruka, narucila sam se u utorak, pa mi drzite palceve.
Bas se nekako jadno osjecam, a jos sam danas nazalost taman naisla na nesrecu u kojoj je mladic poginuo, uz helex jos nisam sva svoja, uzas.
-
ti znas sto ja o tebi mislim, no evo da ti i javno posaljem sve najpozitivnije vibre i znas da mantram pozitivno u utorak! :love: :* :love: :heart:
-
-
-
-
Samo da ti kažem onako iz osobnog iskustava i iskustva nekih žena koje su imale slične promjene, stvarno u najvećem broju slučajeva radi se o dobroćudnom promjenama na dojci.
-
Ja bih ipak svakako doktoru. Neke moje cure s posla su i nekoliko godina nakon poroda imale upale dojke,cijeli šou s tim. Stvorila bi im se kvrlo bolna kvrga ,kao mastitis nakon poroda. Razbile su to nekim tabletama i bolnom masažom.
S druge strane, sestrična (koja btw.nema djece) je imala isto neku kvržicu. Odmah doktoru-punktirali,nakon analize izvadili pod lokalnom (kaže da je izgledalo kao žvaka) i poslali na analizu. Hvala Bogu-sve u redu (kao i u većini slučajeva). Od toga prošlo 15 godina bez ikakvih problema.
Držim fige da sve bude ok. :taps:
-
He, he,
ja ti to gledam pozitivno!
Lani sam isto napipala kvrzicu, prestrašila se i hitno otišla doktoru!
ispalo je da je to bio prvi znak da imam malog podstanara!!! :D :D :D
Hormonalna promjena je utjecala i na to tkivo u tako ranoj fazi.
svakako odi na pregled, i imaj na umu da nemora završiti tragicno!!!
-
Bas sam u komi kaj nisam odmah narucila pregled, sada nikako docekati utorak, a do tada samo googlam i kojesta nalazim, pa sam sva kao na iglama. Iskreno se nadam da ce biti sve OK. Budem javila kaj kaze dr. hvala vam na :love: :* :heart:
-
bit će sve ok,evo ti jedan :love:
-
Bit će da je neka žlijezda, sve će biti ok, držim fige
-
Slavice,ja sam dva puta napipala kvržice na dojkama(jdnom kao 18-godišnjakinja,drugi put prije 2 godine), bila na uzv-u i punkciji i nije ništa,obična cistica(ima neki stručan naziv,ja ga neznam).U početku me nije bolilo ali kako sam ja to stalno prčkala i dirala na kraju me toliko bolilo da sam bila sigurna da je nešto zločudno.Bit će sve OK,drž se
-
Evo mene, prvo sam bila kod dr. opce medicine, poslali me ginekologu i sada me on salje na kirurgiju.
Zasto na kirurgiju ima tko ideju? :(
Hvala Vam na vibrama :*
-
Kirurzi se bave dojkama, kod njih se kontroliraju kvrge na dojkama.
Ako imaš preko 40, vjerojatno će te odmah poslati na mamografiju, pogledat će te i vjerovatno poslati na UZV.
A možda će i napraviti biopsiju pod kontrolom UZV.
To je nekakva redovna procedura kojom se tretiraju sve promjene na dojkama, to što ideš kirurgu ne znači ništa loše.
-
Hvala ti Aleks, bar si me malo smirila, fakat sam na 100 muka. Budem cula sutra kaj dalje, a malo mi fali do 40 :mrgreen: jos se ubrajam u one s pocetnim brojem 3 :lol:
-
ja bi se naručila i za UZV dojke pa se onda vidi da li treba mamografija
ili ne
pa ja UZV dojke radim 1godišnje kao i pregled kod ginekologa :?
-
Mislim da je najbolje otići kod kirurga, i to ako si u Zg onda na Kliniku za tumore u ambulantu za bolesti dojke i onda će kirurg nakon pregled odrediti što dalje, a ne se samoinicijativno naručivati na UZV.
-
ja sam tako napipala kvrgu i bio je fibroadenom. dva puta sam ga operirala i stvarno nije bilo strasno. punkcijom su vec utvrdili da nije zlocudno ali da je vrsta koja brzo raste pa su ga zato vadili. nadam se da ce sve biti dobro :love:
-
Slavice,držimo fige da je sve dobro,javljaj se :*
-
Ja cu poluditi :evil: od 07 cekam i u 12 mi zena kaze da taj kirurg dolazi utorkom i cetvrtkom i da se zapisem za termin i naravno to je tek za 8 dana. Luda sam, prvo jer mi zena na salteru nije rekla da dr. ne radi nego samo utorak i cetvrtak, drugo kaj moram cekati 8 dana, do tada budem definitivno skrenula.
-
Ma ne budeš,mi smo uz tebe :love:
-
Samo hrabro :love: Mislimo na tebe!!
-
ne želim te plašit al mama mi je imala sličnih problema kao ti (ima 40god) prije godinu dana. Također su je uputili kirurgu i morala je na operaciju, operirala je obje dojke, i kako su doktori rekli imala je neki pijesak koji se za 1-2god pretvori u karcinom. Nadam se da će kod tebe sve bit u redu jer joj je bilo koma nakon operacije. Drži se :love:
-
zaboravih napisati, imala je krvavi iscjedak iz bradavica
-
Mene sve vise frka hvata, vec 5 noci i 5 dana nisam spavala niti minute i jedva cekam da sutra vidim kaj ce mi reci i kaj dalje.
Hvala vam cure na svemu :love: :heart:
-
-
-
vibrrrrrrrrrrrrrrrrr :heart:
-
-
-
-
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: :heart: :heart:
-
Vibram do neba i natrag da nalazi budu čisti!
~~~~~
-
Evo mene :( poslao me na punktiranje i UZV.
Tek me sada frka, jel to punktiranje boli, kako se to uopce izvodi? I onda sa tim nalazima opet k njemu, koliko to uopce moze potrajati?
Hvala Vam na vibrama, mislila sam danas i ja na vas :* :love: :heart:
-
Mene punkcija nije uopće bolila,kao obična injekcija,ništa više ni jače.Nemoj se brinuti,to je nekakva standardna procedura,oni moraju biti sigurni da je sve OK.Vjerujem da ti neće biti lako čekati nalaze punkcije ali budi pozitivna i nemoj se gristi.