interesira me kakav vam je raspored obroka,
što sve jedu vaše bebe od 10 mjeseci a što im ne dajete da jedu.
jel jedu kruh, jogurt i tjesteninu.
i slično vezano uz prehranu.
hvala
Printable View
interesira me kakav vam je raspored obroka,
što sve jedu vaše bebe od 10 mjeseci a što im ne dajete da jedu.
jel jedu kruh, jogurt i tjesteninu.
i slično vezano uz prehranu.
hvala
dajte molim vas, pliiiiz
moj sin jede dva obroka dohrane (11 mu je mjeseci)
ujutro voce sa zitaricama, popodne kombinaciju povrca, zitarica i svaki drugi ili treci dan meso. umjesto mesa ponekad zutanjak. ostatak je dojenje.
voce jede skoro sve, ali nismo jos probali jagode, maline, lubenicu. zitarice: riza, kukuruz (u obliku polente), psenicni griz, griz od pira, pahuljice od prosa. povrce: mrkva, tikvice, koraba, svjeze ubran spinat/blitva s dodatkom moga mlijeka (dakle, jako rijetko spinat/blitva), krumpir - samo sto on u obroku "glumi" zitarice, mahune, paradajz smo probali prije par dana i odusevljen je, papriku nismo, krastavce je probao ali ne dajem mu ih redovno... to je otprilike to. meso je piletina, puretina, teletina, junetina.
sto se tice jogurta, sad bi ga vec mogli uvesti, ali nekako oklijevam... zitarice mu spremam na vodi. kruh voli grickati sredinu, ali to su jos uvijek zanemarive kolicine. voli rizine krekere. u povrce dodajem malo maslinovog ulja. tjesteninu bih mu dala ali nismo jos probali, medjutim pazila bih da bude bez jaja, jer to ukljucuje bjelanjak a on ide tek od 13 mjeseci.
polenta=palenta
I ja isto to radim, plus jogurt - mljac.
Poceli i maline, svidjaju joj se.
I tjesteninu...
Uglavnom samo jednom dnevno flasica, ostalo kruta hrana.
kifla sa jogurtom, ili onako, ali ne pojede citavu.
Riba...U biti:
2-3 sedmicno meso
2-3 riba
1 zumance
i jednom vegetarijanska kombinacija sa vrhnjem
tako da joj nikad nije dosadno i uživa u svemu!
tri obroka dnevno: ujutro žitarice+voće, ručak: povrće, povrće+meso ili povrće +svježi sir, navečer - žitarice + voće ili samo voće.
žitarice: zobene i prosene pahuljice, pšenični i kukuruzni griz, riža (sve ih radim na vodi)
povrće: krumpir. korabica, cikla, mrkva, peršun, tikvice, špinat, blitva, brokula
voće: breskva, banana, jabuka, marelica, šljiva, kruška, borovnica, višnja (obožava)
meso:piletina (domaća, naravno :) )
svježi neslani kravlji sir
putar ili maslinovo ulje za začiniti povrće ako nema mesa
voda, voda, voda
cica - 1-2 puta tijekom dana i bezbroj puta noću.
Sad mi slabo doručkuje i večera, jedino još ručak pojede malo bolje (valjda zbog vrućina).
Ako sam nešto zaboravila, nadopisat ću.
E, da, ponekad preskočimo večeru ako je preumorna i dobije cicu.
stalno mislim dali je gladan, svaki put kad mu spremim neko jelo on ga smaže.
ujutro oko 7-7:30- mlijeko 230
- do nedavno se budio sat kasnije, pa je oko 12 bio ručak (povrće, nekad samo nekad s mesom, i to stvarno dosta oijede)
- sad mi se nekako čini da je rano u 11 ručak, pa danas mislim staviti ovaj obrok voće, a ručak pomaknut na oko 14 sati.
- kad jede voće to je uglavnom, npr. kuhani griz na vodi, stavim pola jabuke pa u tu vodu pa je griz bolji, kasnije dodam sirovog voća, nekad jedan keksić a nekad bez.
- ili banana + neko voće (kao hladni obrok)
- ili neki lino, ili (kršitelj koda), ili sedam žitarica od (kršitelj koda) + voće i slično,
- takvih voćnih obroka ima dva.
- pije uglavnom vodu
- gricka rižine keksiće (ali uglavnom gricka i izbacuje van)
- počela sam razmišljat s obzirom da je dosta apetitan dali bi mu trebala nekako pojačat prehranu, jučer sam mu za rukčak skuhala povrća (mrkvica, tikvica i špinat) + špageti bez jaja, integralni ( stavila sam par špageta koje sam slomila na kratko) i stvarno mu je bilo fino, imala sam osjećaj da se najeo. smije on to jesti?
- i da prije spavanja, do nedavno je pio samo mlijeko, 230 ml, pa je znao često dosta izbacit van, a i nakon toliko mlijeka on bi još, a na kutiji piše da je najveća dnevna preporučljiva doza 2 puta po 230 ((kršitelj koda) 3)
- pokušal sam sad par večeri napraviti mu neki lino + 130 mlijeka i nakon to ga još 100 mlijeka, ali ne popije sve (nekih 70), i tako belje funkcionira, ne izbacuje, ne povraća.
Evo moj sin je star koliko i tvoj.Ujutro milupinu mliječnu kašicu s žitaricama ili voćem (jer nakon mog mlijeka bude odmah gladan),oko podne ručak(juhu s mesom,ribom ili povrćem,svašta kombiniramo),između cicanje,popodne voće pa još jednom cica i navečer ili jogurt (počela sam mu oko 8 mj davati) ili čokolino s običnim mlijekom(ajde napadnite me,moja djeca to obožavaju :mrgreen: ).Noću cica milijun puta
Mi isto ko i Trina. Osim čokolina. Mi dajemo frutolino :mrgreen:
Evo i moj Ivan ima sad 9,5 mjeseci i nas dan izgleda ovako.
-Ujutro cica oko 7-8
- Onda spavanje od dva sata posto se digne u 6 sati
- onda oko 10-11 voce( jabuka, sljiva, breskva, marelica, banana i rizine pahuljice)
-onda je setnja vani i spavanje mozda malo u kolicima do 13-14 sati pa opet cica
-rucak je oko 16-17 sati i to skuham mu povrce + meso neko i dobije svjeze iscjedjenog sokica malo.
- oko 20 sati opet cicia i spavanje i jos dva , tri puta cica po noci.
Nisam mu jos uvela jogurt, tjesteninu i rajcicu. To planiramo za koji dan probati. i Kruh nismo jos probali isto.
Ove rižine pahuljice jel' top baby riža ili nešto drugo? Ja koristim baby rižu koju mu napravim na adaptiranom jer nemam dovoljno za izdojiti.Citiraj:
marina28 prvotno napisa
Milupine rizine pahuljice, njih samo dodam malo u voce da mi ih zgusne i da malo bude kaloricnije.
Nisam ih nikad pravila sa mlijekom nikakvim. A inace koristimo rizino mlijeko za griz, nekad napravim palentu na tom mlijeku i bude super mu.
Thanks!
Baš bih mu mogla probati dati rižinog mlijeka. Možda se malcu i svidi. :/
mi isto koristimo rižino mlijeko, ono kupovno i ono napravljena doma, na domaćem mu uglavnom kuham griz ili napravim neki lino a kupovno jako voli piti, i mi isto (ja i mm) jer je baš fino, slatko :oops:Citiraj:
lailah prvotno napisa
Danas sam mu napravila griz na rižinom mlijeku. Nije se bunio samo je otvarao usta. :D Ma ta moja ribica je tako slatka buci-buci-bu, sve mu je fino i na ništa se ne buni. Blaženo takvo dijete!
Lailah, gdje si kupila rižino mlijeko?
U DM-u :)
Sad već mislim da mi imamo problem sa dohranom :(
M sa svojih 10 mj pojede malo kruha tijekom dana (1/4 manje šnjite) i par žličica - brokule od (kršitelj koda) ili jogurta ili skašene jabuke sa mrkvom ili prosenih pahuljica. Ne želi u usta nikakve "ljigave" komade - kuhana mrkva, tikvica, palenta, krompir je buaaa, čim to uzme u ruku ili mu stavim u usta krene mu na povraćanje :?
Evo danas, 3 zalogaja kruha i 10-ak žličica jabuke i mrjve. Ima 11 kg, ali zbilja se već brinem.
mi super papamo, svaka 3 sata. nekada mi se čini da je preglednio koliko živčan bude kada idemo papati ali čim dobije prvu žličicu lakše je.
- oko 20.30 230ml (kršitelj koda)2 mlijeka
- između 5-6 ujutro opet 230 ml (kršitelj koda)2 mlijeka
- doručak oko 8.30-9 žitarice + voće
- 11.30 prije spavanja par žličica od doručka, bolje spava sit
- ručak 12-12.30 žitarice+povrće ili povrće+meso/riba
- ručak 15-15.30 isto kao gore ali nešto novo, ne dajem isti obrok osim jaaako rijetko
- 18.30 samo voće
žitarice: proso, amaranth, qunoja, smeđa riža, žganci, pahuljice prosene/rižine/zobene, krumpir
povrće: mrkva svaki obrok, tikvica, mahune, grašak, cikla, blitva, karfiol, kelj, koraba, brokula
voće: jabuka, kruška, banana, marelica, breskva, nektarina, trešnje, višnje, maline, šljive, dinja, lubenica
kada duham rižu ubacim kombu algu unutra
umjesto raznih lina:
skuham jabuku i breskvu, kada smekša ubacim prosene pahuljice i sameljem - mljac!
integralni griz od pira na rižinom mlijeku i npr. **** šljiva
umjesto šupljih grickalica - rižine krekere s amaranthom ili sezamom ili one rižine kuglice. nije bogzna kako hranjivo ali je bolje od smokija ili štapića.
pokušavam samo u nuždi **** kašice, onu mrkva/jabuka malo ubacim kada nešto neće jesti - odmah sve smaže.
jako pazim na kombinacije, uravnotežen omjer, bogat unos kalcija i željeza...a i dalje tovim dijete adaptiranim.
dijete hranim jako zdravo i ničega mu ne fali, jede hranjivije nego mnogi kojima i dojenje na kraju se svelo na dva dnevno. ne mislite da umanjujem majčino mlijeko, baš suproto, želim prestati toviti dijete tim sr... muči me to adaptirano. želim ga izbaciti. ima netko savjet?
Niko ima 10 i pol mj.
U 5 ujutro mlijeko.
U 9 jogurt sa zitaricama ili voce.
U 13h povrce ili povrce s mesom, s ribom zumanjkom...ako pojede malo rucka za kojih sat vremena dobije mlijeko.
U 17h voce.
U 21h mlijeko.
Od grickalica voli flips, nije alergican na kikiriki, ne prezderava se s flipsom vec ga dobije ponekad sto mi ne predstavlja veliki problem dokle god redovno jede 2 vocna obroka dnevno, povrce...
Nedavno smo imali trodnevnu groznicu pa smo dobili naputak da mora piti sto vise tekucine, a iako voli vodu pije i vocne sokove, kupovne, ali samo one u kojima nema dodanog secera.
Vocne jogurte, danonine kojekakove, monte, pudinge, pastete, salame, hrenovke ne jedemo, a ni ne planiramo, kada ja jedem integralni kruh s sirnim namazom on obozava jesti meku iz sredine kruha.
Ponekad dobije koji liz sladoleda iako mu sladoled nije zanimljiv, bolja mu je oblatna od korneta tako da mama pojede sladoled, a on cucla fisek :)