Izbaciti dudu i flasicu, da ili ne?
Eh, znam da je o trikovima za izbaciti dudu bilo vec rijeci, ali ja se pitam da li je za to mojoj mrvici sada vrijeme, i da li da sve ide u komadu, i duda i flasica ili jedno, pa drugo.
Sad je 19 mj. Vec dugo sama pije na didakticku plasticnu flasicu, nikad nije pila na obicnu sa slikonskom ili lateks dudom. Gust joj je bilo popit ujutro nakon doručka mlijeko, i nevecer pred spavanje. Naravno nakon toga je slijedilo pranje zuba. Eh, u zadnje vrijeme ju nesto uhvatilo, čim ujutro otvori oči:"naspi mlijeka" (probala sam u čašu, mlijeko neće tako, voda može). Onda pred svako spavanje, hoće mlijeko u flašicu. Nekad i po 2 puta. Neda mi se baš dvaput joj prati zube za redom, i tako sam mislila da bi se mogle polako riješit flašice. Ali, nema šanse, plače, hoće flašicu. a uz to nece ni popiti dovoljnu kolicinu mlijeka ako joj dam iz čaše. Na slamku nece. šta da radim. da li da odustanem od odvikavanja, ili da istrajem, i na koji način?
Dudu koristi uglavnom za uspavljivanje, ali može i bez nje. Nekad je zna uhvatit pa čim je vidi, vrišti za njom. Pa sam mislila,možda bi i nju mogli izbacit, da ne dočekamo kao sa flašicom.
Kad su vaša djeca prestala koristiti dude i flašice, i kad već duda postaje biti jako opasna za zube?