herpes, groznica ili kako vec
ja je nikad u zivotu nisam imala, ali eugen im je izgleda sklon. momentalno ima ooogroomnu groznicu na usni tj na samom rubu usnice i ispod nje ali mu je natekla cijela usna iznad gruznice. izgleda kao da se negdje dobro potukao, koma :(
buduci nemam iskustva s tim stvarim, pliz pomoc.
jucer sam kupila Docmanov Virogel i mazem mu s tim iako je vec jucer herpes bio u fazi krastice. sada mi se cini da ima i jos jednu u samom kutu usana, ali nisam sigurna jel to - to.
kako se to tretira, kako prevenira?
ima li veze s imunitetom? iako eugen nije bolestan, ali kupila sam mu jucer Pavlovicev med.
hvala unaprijed!
Re: herpes, groznica ili kako vec
Citiraj:
egemama prvotno napisa
ima li veze s imunitetom? iako eugen nije bolestan, ali kupila sam mu jucer Pavlovicev med.
hvala unaprijed!
Ima veze s imunitetom! Ja ako ne zaradim temperaturu ili prehladu ili gripu.... Obavezno zaradim groznicu! Preventiva je C vitamin u svim oblicima, ali to je ionako za ovo vrijeme. Kaj se tiče liječenja, čudo ne postoji, ona se mora pojaviti, buknuti, sasušiti i otpasti. Jedino kaj ovi pripravci ubrzavaju zacjeljenje. Ja koristim Bioptron lampu čim osjetim da niče (jako svrbe usne i kao da gore). S njom cijeli proces, koji inače zna trajati po tjedan dana, završi u dva dana.